Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz luciferc #6995 üzenetére

    Én windows alatt tapasztalom mostanság.

    Saját problem: Adott egy XP, FF 3.0.7, 3.2+ AMD, 2Gb ram, elég gyors vinyó

    A probléma egyrészt,- mint az előttem szóló is írta - néha 50-80 %-os procit zabál a FF, van úgy, hogy csak 1 alap oldal megy, kevés reklámmal, mail fórum, stb (Flashblock-al is)

    Másrészt valahogy nem az igazi a browser.cache.memory.capacity beállítás azon kívül, hogy az általam kívánt értékre állítom. :O
    Ugyanis neten körülnézve sokaknak a beállított érték körül marad a firefox (about:cache-ben nézve).

    Most ratkam újra a rendszert, így került fel a 3.0.7, korábban szintén XP és FF 2.x-en működött a beállítás, kapott 128 megát manuálisan és nem is ment fel a többszörösére.
    Volt, hogy 25-30 nyitott lappal is 200-300 mega körül maradt a "storage in use" és a feladatkezelőben is.

    Most meg megnyitok egy oldalt vagy 20, képekkel teli (~ 50 fotó/oldal) lapon, - tehát a korábbihoz hasonlókat - és itt pedig ezt produkálta:

    Próbákoztam, hogy leveszem 24 megára a cachet, hagyon auto-n, ennek ellenére a 20 megnyitott lapra bepapált 1860 megát!!!

    Feladatkezelőben is elkezd felmenni a memóriahasználat egészen 1 gigáig, majd visszacsökken 300 mega körülre, de a procihasználat 50-60 % körül marad, annak elleneére, hogy mindent betöltött és flash reklámok sem futnak
    :F
    Szakmából eredően sok fotót nézegetek, így nem ritka, hogy egy biolbi.cz-t vagy egyéb oldalt 20-30 lapon nyitok meg, de régebben nem volt ilyen gond.

    Próbálkoztam még az urlclassifier beállításával, cache tiltással, "cache status" beépülővel, s ez utolsóval pedig megfagy a FF, ha beállítom, hogy a 128 mega 90 %-nál törölje a cache.

    Tehát a fő kérdésem, hogy mi köze van a felhasznált fizikai memóriának, a beállított cache-nek és az "in use"-nak egymáshoz.
    Másrészt hogyan lehetne ezt csökkenteni.

    Előre is köszönöm a választ

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák