Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
senior tag
Az amd ismét bizonyította, hogy képtelen piacképes netbookprocesszort gyártani. A Pentium N vígan elvan 6w-ból, teljesen passzívan, hűtést nem igényel.
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
AxBattler
félisten
Frankó, de hasonló SoC-okat szívesen látnék W11-es subnotikban, SFF kockákban is!
#1 Pikari
Teljesítményben hogyan viszonyul egymáshoz a két platform?
15W TDP az szerintem a max. fogyasztás keret nem?
Miből gondolod, hogy idle nincs el jóval kevesebből ez az architektúra?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Dragon's Crown Pro - Battle Hardened Edition
-
-
Pikari
senior tag
Teljesen mindegy, ehhez kell venti, az N-hez nem, innentől kezdve ez konkrétan piacképtelen ebben a szegmensben - mint bármelyik más chipjük már 15 éve.
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
AxBattler
félisten
Ja értem, így már minden vlágos.
Azért tájékozódás céljából ajánlom pl. az ETA Prime és RobTech YT csatornákat, lehet belefutsz pár nagy meglepetésbe.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Dragon's Crown Pro - Battle Hardened Edition
-
Cythyel
senior tag
aham, ok... és akkor nézd meg hogy az intel processzorai mennyit esznek maxon és meddig tudják tartani a max turbót, és akkor kéretik összevetni az amd-s megfelelőjükkel... az amd lehet magasabb értéket adott meg most, de hogy azt átlagos felhasználásnál tartani is tudja, az biztos, intel max idle mellett tartaná azt a 6W-ot, átlagos fogyasztásnál tuti hogy nem lenne el belőle...
-
Pikari
senior tag
Melyik részét nem sikerült értelmezni a ,,nem kell rá ventillátor'' mondatnak?
Hadd fogalazzam meg másképp, mert látom az amd fanboyoknak nem sikerült megtanulnia olvasni:
pentium n netbook: nincs benne ventillátor (a legtöbbön). nincs benne mozgó alkatrész. nem brümmög. 6 watt. max terhelés alatt kézmeleg. már kb 8 éve.
én meg már 6 éve használom megelégedéssel. erre azért elég gáz, hogy ilyen ,,nézz youtube videókat'' meg biztos valahogy többet fogyaszt szintű érvek jönnek.
de ha már egyszer termék nincs....
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
senior tag
onnan tudom megítélni, hogy nincs rajta. volt oly kedves, és megítélte a HP, a Dell, és a többi gyártó, hogy nem kell rá, ezért nem terveztek rá.
az, hogy esetleg elméleti lehetőség van rá, hogy ennél nagyobb tdp-t is hűts passzívan valahogy valamilyen formában, nem jelenti azt, hogy praktikusan ez kivitelezhető. főleg nem egy vékony 100k-s olcsó netbookban, tabletben.
[ Szerkesztve ]
-
thgergo
tag
8 magos 4750U zen2 is elvan 5-10W-ból, passzívan használva, legalább 2x akkora perf/W hatékonysággal mint az intelek. 15W fölött már elveszik a hatékonysága.
Ezeknek a 4 magos zeneknek 7.5W körül lehet az optimuma feleakkora lapka miatt, ami már passzív. Az igazi talány szerintem, hogy az AMD miért nem 7.5W-ként marketingeli..[ Szerkesztve ]
-
-
Pikari
senior tag
-
L.Edit
tag
Ezen a gépen (ASUS Chromebook CM34 Flip) amit a ezekkel a cpu-kal együtt jelentettek be, ezen látható szellőzőrács:
A másikról (Dell Latitude 3445 Chromebook) még nincs olyan szögből kép, ami alapján ezt biztosra meg lehetne mondani.
-
E.Kaufmann
addikt
Mendocino? Nem volt ilyen kódnevű Intel proci?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Pikari
senior tag
15wos procit nem lehet egy zárt laptop házban 2 milis passzív hűtővel lehűteni, szétfűtene mindent (főleg, mivel ott van még mellette a ram, az ssd, wifi modul, stb, ami mind fűt)
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
E.Kaufmann #20 üzenetére
Ne menjünk át személyeskedésbe, nincs értelme.
Értem, hogy front van, de felesleges.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
thgergo
tag
4 magos 7520C verzió kb ezt tudhatja:
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+3+PRO+4450U&id=3816pentium N meg fele annyira gyors:
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+N6415+%40+1.20GHz&id=42874750U-m 2W idle-ben, alapjárati fogyasztásban többet eszik a kijelző meg a wifi. 5W TDP-re korlátozva is reszponszív marad a rendszer. Ez a chip 6 nm-es, bevallottan is jobb energiamenedzsmenttel. 15W kb a túlhajtása lehet ennek a chipnek.
-
-
pipeline
csendes tag
papíron mindig pompás az amd, csak valahogy megvásárolható termék, az soha nincs, vagy közel sem olyan formában mint amiről eredetileg a csillivilli paperlaunch szól
az n-es intelek sem a világ csodái, de aki egy zéró fogyasztású, zéró melegedésű, nem csak elvileg passzívan hűthető akár chromebook, akár rendes windows desktop-ot vállalhatóan futtatni tudó gépre vágyik, az bemegy a boltba és a készülék tipusokon kívül még annak színei közül is válogathat
ehhez képest a fenti cikk a hatvanhatezredik abban a sorban, hogy most már MAJD az amd is ...
[ Szerkesztve ]
-
opr
veterán
Nem ertem, miert lenne ez jobb, mint egy szinten 15W tdp-s barmi mas, ennel joval erosebb Ryzen? Azt hittem, hogy chromebook, es kiadtak valami 4 mag, 7W tdp szintu cuccot, annak lenne is ertelme.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
Neovenator
senior tag
válasz
E.Kaufmann #13 üzenetére
De, pont ezt akartam írni...milyen fantáziadús az AMD marketing csapata mostanság, hogy sikerült a konkurensük egyik Celeron sorozatáról elnevezni a sajátjukat...
[link]
[link]"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Neovenator #27 üzenetére
Az már több, mint 25 éve volt. A jövőbeli felhasználók nagy része valszeg nem is élt még akkor. Többség meg már azt is elfelejti lassan, hogy valaha volt Celeron. ;D
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
opr
veterán
Aki meg elég idős, és jó a memóriája is, az meg irigykedik ezekre, mert ő csak szeretné elfelejteni, hogy volt valaha celeron.
(ok, jó kis tualatin magos cerkák jók voltak, az a széria kivétel volt)
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
ergoGnomik
tag
Ugyan nem vagyok érdekelt a témában, de azért lenne egy kérdésem. Vegyük az alábbi állításokat:
1) Ezeket az APU-kat semmilyen módon nem lehet úgy üzemeltetni, hogy passzívan hűthetők maradjanak.
2) Az AMD szigorúan kikötötte, hogy csak olyan konstrukcióban használhatók, amiben van kényszerhűtés.
3) Az összes gyártó bejelentette már az összes erre épített termékét és nincs, valamint nem is lesz közöttük passzívan hűtött.Akkor ezek közül legalább az egyik igaz. Jól gondolom?
-
Kansas
addikt
Valahogy mintha elfelejtenéd, hogy manapság leginkább Inteléknél szokás megadni papíron a valósághoz képest jelentősen alacsonyabb TDP-ket...
Persze, 15 W-ot nehezebb venti nélkül lehűteni, mint 6W-ot, de egyrészt ahhoz az kell, hogy valóban 15W legyen a hőtermelés, másrészt a leadott teljesítmény se egy kategória.
Lássuk meg az összerakott kész rendszereket független tesztekben is, ne csak marketingdiákon, aztán kiderül, mi mennyi.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
opr
veterán
válasz
E.Kaufmann #31 üzenetére
Pont azt irtam, hogy a tua cerka az kivetel volt, azt nem elfelejteni kell, hanem babusgatni, az nagyon szep emlek, azok nagyon fain cuccok voltak.
Amik elotte jottek, es plane amik utana, plane p4 era celeronjai (is)... Na, azokat jobb elfelejteni.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
addikt
-
ricsip
őstag
Nem túl gerinces dolog eljátszani ezt a 7000-es szériázást (még ha nem is mainstream desktop, nem is mainstream mobil, nem is szerver stb, csak egy gány kvázi embedded mobil), közben meg zen4 helyett csak zen2 generációt takar. Aztán így itt nem az 1. számjegy árulja el a generációt, hanem a 3.
Mint amikor a 3000-es ryzen a desktop kategóriában a zen2-t jelentette, mobilon meg még az előző gen. zen1plusszt! Zen2 a mobilon a 4000-es szériával jött csak. Biztos ott se nézte be pár ezer vásárló bolygószerte, á dehogy....
Ennyire kétségbeesetten kell szopatni a vásárlókat, a datasheet és specsheet túrásokra kárhoztatva mindenkit, különben nem azt fogja kapni amit sugall neki a termék neve?[ Szerkesztve ]
-
-
Pikari
senior tag
Hogy a te 15w-os okos facebook géped passzív hűtésű, az azért lehetséges, mert a 700 ezer forintból, amit kifizettél érte, tellett egy normális passzív bordára benne. Hadd ne ismételjem magam:
az, hogy esetleg elméleti lehetőség van rá, hogy ennél nagyobb tdp-t is hűts passzívan valahogy valamilyen formában, nem jelenti azt, hogy praktikusan ez kivitelezhető. főleg nem egy vékony 100k-s olcsó netbookban, tabletben.
-
-
E.Kaufmann
addikt
Értem én hogy a szűz japán lánykák combján sodort bambuszból előállított dielektrumú kézzel válogatott elektrolit kondenzátorokból épített erősítők hangjától elélveznek a hifisták (nem teljesen saját agyszülemény, hasonlót egy régi Technics/Panasonic katalógusban olvastam!!!), de miért nem lehetett már száműzni a tápokból
(jó persze, biztos nem hülyék tervezik, és lehetnek technikai előnyei, de gondolom inkább a gazdasági a döntő).
Asrocknak volt egy időben nagy büszkén hirdetett MLCC kondikkal szerelt VRM-ű alaplapja. Aztán gyorsan el is felejtődött... A Gigabyte DS sorozata szokta még a szilárdelkós mivoltát hirdetni.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
opr
veterán
válasz
E.Kaufmann #43 üzenetére
Kivancsisagbol megneztem, hogy mit mond a marketing az en lapomrol (gigabyte X570S UD), es azt mondja, hogy "[...] digital PWM, premium chokes and high quality capacitors to offer[...]", tehat... Yapp, 99%, hogy valami legalja kinai fostalicska kondik. Mert ha nem az lenne, a marketing nem azt mondana, hogy "high quality, trust me bro", hanem ket bekezdesen at aradozna rola, hogy miert az ovek a legjobb.
-
E.Kaufmann
addikt
Azok szerintem pont szilárd elkók a VRM-nél (meg az UD sorozat is általában ilyen), bár a csomagolás nem minden, viszont a hagyományos kondi zsugorfóliázva van és teteje meg szokott karcolva lenni, hogy kinyílhasson mint a bazsarózsa tavasszal. (az is igaz, hogy az audió résznél lévő kondik teteje is sima, bár azokon talán nincs is akkora terhelés, hogy elpukkanjanak)
[ Szerkesztve ]
-
opr
veterán
válasz
E.Kaufmann #45 üzenetére
Tenyleg, most, hogy mondod, tetejet nem is neztem, amator hiba.
Mondjuk megmondom oszinten, nem is erdekelt, 5 evet nalam eddig minden lap kibirt, meg a fostalicska tomato is a p2-266 alatt, sokkal tovabb meg ~soha nem tartom meg ugysem, mert altalaban teljes rendszert cserelek.
Ez alol egy kivetel volt, de akkor se a lap hibaja volt, hanem "valamiert" megvetemedett poppet a gephaz (biztos nem azert, mert egy ~8 eves, ujonnan 3500ft-os kinai fostalicska volt, aminek barmelyik pontjat puszta kezzel barmikor, barhogy tudtam hajtogatni), amiben volt, es meghajlitotta a lapot. Ott megmurdelt az alaplap, de ott nem a lapot hibaztattam, hanem magamat, hogy egy eleve "max egy honap!" felkialtassal megvett, ideiglenes gephazba voltam olyan hulye, hogy beleepitsem meg a masodik teljes rendszert is.
-
E.Kaufmann
addikt
Tomato/Zida, na pont az, amit nem sírok vissza az ezredfordulóról, igaz, hogy olcsó volt, de legalább sz@r is
, megismételhetően belefagyott a gép paint-be.
Egy szellős házban meg egy szarabb kondi is jól elvan pár évig. Ami volt balhé az úgy rémlik hamisított kondik/alapanyagok miatt volt.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
senior tag
válasz
E.Kaufmann #43 üzenetére
A szárazkondiknak nem csak a pózolás miatt van jelentősége. A nagy hőmérséklet gyorsan kinyírja az elektrolitkondikat (ez fog történni akkor ha pl 15w-os passzív procit tesz valaki melléjük), ezért kell helyette szárazkondi.
-
E.Kaufmann
addikt
Félreértettél, pont azt mondom, hogy akár egy szilárd akár egy MLCC jobb, de azért elő-előfordulnak most is a hagyományos elkók.
Egy ATX tápban vagy egy dugasztápban is pl miért vannak még hagyományos elkók? Ha csak a bemenetnél a puffer lenne az, nem is szólnék, biztos nem gazdaságos akkorában, de még a DC-DC résznél is látni.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Pikari
senior tag
válasz
E.Kaufmann #49 üzenetére
Amelyik részen nincs nagy hőtermelés, ott nincs is túl sok értelme szárazkondinak. Pl az FSP egyes small form factor tápjaiban elektrolit kondenzátorokat használt évtizedekkel ezelőtt ott is, ahol nem kellett volna, és zsinórban 15-20 db kondi szokott a bordák alatt szétnyílni benne.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Mendocino platformot mintha ide szabták volna, és ezt a paraméterek is bizonyítják.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 magos 16 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 3 2200G
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5900X 12 magos 24 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8500 / i5-9500 / i7-8700 / számla / garancia / több darab
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900K 10 magos 20 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest