- Vírusirtó topic
- Jelszókezelők
- DIGI internet
- MinDig TV
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- A befektetők nem értenék a szuperintelligenciához vezető döntéseket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rowon
őstag
"Mivel komoly áramerősség folyik át igen kis területen"
Értem én, hogy villanymotor, de mi hajCSa? Tehát ez biztosan jól is van így, hogy a 3 db vezetéket lecserélik egyre, ami ráadásul sz
r is. Még idén januárban is volt leolvadt kábeles poszt Redditen, a júzer meg hiába bizonygatja, hogy ő tövig beletolta a kábelt... Na.
Miért csinálják ezt a nökök? Komolyan kérdem. Miért dobnak piacra egy bizonytalan, ki nem forrott technikát? Miért a júzer a kísérleti malac?
[ Szerkesztve ]
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Reggie0
félisten
Igazabol a kiforrottsaggal nincsen nagy baj, hanem egyszeruen a tervezesi parameterek kozel vannak a fizikai hatarokhoz es ilyenkor barmilyen kis problema hibat fog okozni. A hagyomanyos 12V-os tapcsati vagy haromszorosan volt tulmeretezve. Ha azt is elkzedted az elmeleti maximumhoz kozel hasznalni, akkor azert mar olvadtak neha a csatik.
-
ROBOTER
addikt
Én csak távolról figyelem a PC-k világát, de ki vagy mi kényszerítette őket arra, hogy ennyire határra tervezzenek valamit? Másfélszer akkor érintkező felületekkel nem lesz másfélszer akkora a csatlakozó, csak mondjuk 20%-kal nagyobb. Ez nem fért volna el? Szerintem állati ciki ez az egész, miközben az elektronika, amit ellát árammal, az meg kb. űrtechnika. Ez egy szimpla tevezési hiba. Az első gyanu után dobtam volna ki a szabványt az ablakon, amikor még alig érintett eladott eszközt.
-
tibaimp
veterán
Én most fejlesztettem egy 1000W-os Gold tápra, és már ilyen csati is van rajta, direkt ilyet kerestem. A kezemben fogtam a "régi" VGA tápcsatit és ezt az újat...le is fotóztam!
Komolyan, vicc, egy kis szar az egész, ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem, és ezen akarnak 600W teljesítményt átpasszírozni!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Rowon
őstag
Háromszoros túlbiztosítas. Miért baj az, kérdem?
Építőiparban is hallottam ilyen túlbiztosításokat. És mit csinál a magyar paraszt? Hát kispórolja (értsd kilopja) a vasat a betonból, mert jóvanazúgy. Ha összedől meg lehet másra kenni a cuccot.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Rowon
őstag
"ki vagy mi kényszerítette őket arra, hogy ennyire határra tervezzenek"
Laikusként, ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy pár éve sokat emelkedett a réz világpiaci ára és tudtommal hiány is volt belőle. Hogy lefaragjanak az árból, kitalálták, hogy 3 helyett legyen 1 korbács. Most mondok valamit, egymillió legyártott kártyánál az az alapanyagmennyiség, amit így megtakarítanak, már nem kevés értéket képviselhet."Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Busterftw
veterán
válasz
Patrik.Varga #5 üzenetére
forras?
-
Predatorr
őstag
Bedugtam ezt a 12hpwr kábelt a vga-mba, hangosan kattant (hogy a 6éves tápom 3db VGA csatlakozójában is), azóta is gond nélkül üzemel a 4080. Tényleg hülyének kell lenni, hogy LQrja az ember. Ha megnézzük, hogy a népesség hány százaléka az, szerintem ki is jön az arány.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Rowon
őstag
válasz
Predatorr #14 üzenetére
Vannak hülyék is, tény. Hallottam olyan sztorit, hogy a telefonkábelt bedugta a júzer az ethernet portba. Kicsit lötyögött benne, ezért egy darab papírral még ki is hézagolta. Csodálkozik, hogy nincs internet.
Másik. Nem emlékszem pontosan a történetre, hogy a HDMI portba dugta be a pendriveot, vagy a HDMI kábelt dugta be az USB portba, a lényeg, hogy nem ment könnyen, de legalább elég erős volt hozzá.
Állítólag ilyenek léteznek.
-
Pikari
senior tag
A minap olyan ügyfélnél voltam ,,megcsinálni az internetet'', aki a routert saját magába dugta be. Már majdnem elkezdtem újratelepíteni neki a gépet, amikor észrevettem.
[ Szerkesztve ]
2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.
-
Busterftw
veterán
Ja szoval akkor ugy vitazunk es ervelunk, hogy hasrautve bebofogjuk a konteot.
Az Nvidia pontosan ezt tette, hivatalos bejelentesben megirtak mennyirol tudnak. (novemberig bezarolag)A szoros 3rd party egyuttmukodes miatt pont az Nvidia tudja, hogy milyen szamban mennek ezek, ha akkora lenne a gond akkor nem kerulhetik el a hivatalos visszahivast, sem az Nvidia a FE modellekkel, sem a 3rd party gyartok.
De nyilvan egyszerubb minden info nelkul benyogni, hogy a fold lapos es amugy is chemtrail.
-
Healbacsi
őstag
válasz
Predatorr #14 üzenetére
"Tényleg hülyének kell lenni, hogy LQrja az ember. Ha megnézzük, hogy a népesség hány százaléka az, szerintem ki is jön az arány.
"
Eleg magasnak latom a lovadat, amirol beszelsz.
Pont annak a par szerencsetlen usernek koszonheti mindenki azt, hogy rohadtul odafigyel mindenki aki ilyen csatlakozot a kezebe vesz. És lőn át is tervezték a csatlakozót, minő véletlen.
[ Szerkesztve ]
-
Soulles
tag
válasz
Busterftw #18 üzenetére
Tartom, hogy a valós adatokat az Nvidian kívül más nem tudja (itt a valóson a hangsúly). Ha Te teljes mértékben hiszel minden "hivatalos" bejelentésben, akkor az alapján Neked van igazad. De azért el lehet fogadni, hogy más mondjuk valamelyest szkeptikus, ez azért csak megengedett...
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nem baj jo volt ugy. Bar azoknal a molexeknel is lattam mar cifrat. Peldaul a lomexben vasarolt olcso kinai pin-ekkel 120W-ot nem tudott atvinni, elkezdett olvadozni, szenesedni. A gyari molex pinekkel sosem volt ilyen gond.
#6 ROBOTER : A sporolason kivul es hogy uj porgetni akarjak az uzletet, kb. semmi.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
Nvidiát is meg kéne kérdezni mi a véleménye erről
-
slmSIG
tag
Én még azon csodálkozom, hogy nincs cikk a rengeteg 'törött-repedt' nyákról, a VGA hatalmas súlya miatt.
Arról van szó, a leégéses mizéria mellett, hogy a kártya a saját súlya miatt, egyszerűen 'beleszakad' a PCIe-foglalatba. A foglalatnál egy ponton, ahol gyengébb a nyák, bereped és el is törik. Ezt, javítani a több réteg miatt pedig, szinte lehetetlen.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
Alaaf Pi
tag
Valami nekem ezzel nem tiszta: eddig nem történtek ilyenek, pedig voltak itt nagyon durva monstrumok mind NV, mint AMD oldalon, a Geforce 7xx, 7xxx széria idején, pláne a dupla GPU-s és egyéb csúcskategóriás monstrumok. Azok mégsem törtek.
Jó lenne látni hogy volt benn a házban, milyen házban, volt-e valami, ami elnyomta egy irányba. -
Alaaf Pi
tag
Jó videó, egy ponton rontja el kissé: nem csak a PCI-e sín fogja a VGA-t, hanem a hátsó lap is, így nem olyan egyértelmű a terhelési profil, mint azt magyarázza. Két oldalán befogott lemez, egyszerűsítve felületén egyenletesen eloszló teherrel terhelve inkább, így sok múlik azon, mennyire lóg túl a PCI-e sín végén a hűtés és a nyák.
-
slmSIG
tag
#29Dezike:
Igen, tudok róla, szoktam is nézegetni a videókat.
Pontosan ezért, hogy a vitát is kerüljük írtam, hogy 'szinte'...
De, ha megnézed a srác videóit rájössz, hogy nem egy átlag szaki Ő se, tehát igen, szinte lehetetlen javítani. Ráadásul egy ilyen javítás után, illik erőteljesen óvatosan bánni a kártyával, mivel eléggé meg is gyengül a terület.#31Alaaf Pi
MSI GeForce RTX™ 4080 16GB GAMING X TRIO
....Weight (Card / Package). 1876 g / 2816 g ;
Ekkora monstrumok(súlyra)?
Nehezebbek az újratervezett hűtés miatt is.
Ha megnézed a súly aránytalanul a kártya végére terelődik, ahol már nyák sincs.
Így az görbül, feszül és akár reped ott, ahol a leggyengébb.
Persze léteznek erre megoldások, de ezt külön meg kell venni. -
Rowon
őstag
Ezért szoktam a saját kártyámat is (ami egyébként jóval kisebb) behelyezni a gépbe úgy, hogy a gépház az oldalán fekszik. Ilyen 4090-ek alá meg kötelező lenne támaszt rakni.
-
Dragon3000
veterán
Számomra azaz érdekes, hogy mióta az nvidia nyilatkozott, amikor is 25 esetről lehetett tudni és mindegyiknél nem volt teljesen rádugva a kábel, azóta nem is hallani ilyen esetekről, pedig már ott a 4080 és 4070ti is a piacon, így az akkori db számhoz képest már többszöröse van a piacon ilyen csatlakozót használó kártyákból.
-
Dragon3000
veterán
Aki ekkora dög vga-t nem támaszt alá, az se normális, nekem csak egy evga 3080-am van, de ha nem támasztom alá, akkor a vga vége már 1cm-t hajlik le.
#37 Alaaf Pi Azt is nézd, hogy az a kártya csak 267mm hosszú volt, míg a mostani csúcs megoldások 300mm felett vannak, sokkal nagyobb terhelést jelent a pci-e foglalatnál is.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
veterán
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Nekem ismerősöm, még a régi időkben, a kisfloppy adatcsatiját dugta rá egy IDE-s HDD-re, elgörbítve így pár tüskét mindkét oldalt....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Busterftw
veterán
válasz
Dragon3000 #41 üzenetére
Plusz egyre tobb hazban van mar anti-sag funkcio, vagy bracket amit adnak hozza.
-
Dragon3000
veterán
Régen nagyon kevés nagy vga volt, így aki ilyeneket vett, az tisztában volt vele, hogy alá kell támasztani, manapság meg nagy számban kerül piacra hatalmas méretű vga és így jönnek is a gondok, mert sokan nem értenek hozzá, így csak beteszik a vga-t mindenféle alátámasztás nélkül és csodálkoznak, ha a 2kg-os vga kitépi a pci-e foglalatot is, nem véletlen lettek azok is megerősítve fém kerettel.
-
flexxx2
őstag
válasz
Dragon3000 #45 üzenetére
+még 1 olyan probléma, ami miatt még kevésbé merek ilyen batár VGA-t használtan venni (a tápcsati mellett)
-
Alaaf Pi
tag
válasz
Dragon3000 #45 üzenetére
Na, ez a fém keret is okozhat ilyet, ha túl merev a foglalat, kevesebbet hajlik az alaplaphoz mérten, akkor a terhelés jobban a VGA nyákjára tolódik át. Az a pont, ahol a példákban repednek, az eleve egy feszültségfókusz, ha a befogást szépen rátolod, pláne az lesz, a két hatás meg egymásra fog interpolálni.
-
Dr. Akula
nagyúr
Végre valaki nem csak annyit tesz hozzá hogy "nem a mi felelősségünk, nálunk minden jó". Mondjuk a legjobb lenne az egészet kukázni, és valami masszívabbat a helyére állítani. A tápon jól látszik, hogy ahol eddig 8 tüske volt, annyi helyen most 12 van + az apró. Nem isértem hogy a betonkeverőknél még miért nem szabványosították...
-
Predatorr
őstag
Hogyan dug valaki magába egy egész routert?
Healbacsi: Szükségtelen igazolnod a statisztikát, amellyel vitatkozol. Már akkor ügyeltem a hardverek összeszerelésére, amikor még 3D gyorsító sem létezett.
Pikari: Fortunately I know what I do.
slmSIG: Betettem a 4080-at a gépbe, egy mm-t sem hajlott vagy húzta a lapot. Támasztót is kaptam hozzá, terhelés sem volt rajta vízszintezett VGA-val. erős a gyanúm, hogy sokan szándékosan okozzák maguknak ezeket a problémákat a nézettségért.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Alaaf Pi
tag
válasz
Predatorr #49 üzenetére
"Betettem a 4080-at a gépbe, egy mm-t sem hajlott vagy húzta a lapot. Támasztót is kaptam hozzá, terhelés sem volt rajta vízszintezett VGA-val. erős a gyanúm, hogy sokan szándékosan okozzák maguknak ezeket a problémákat a nézettségért."
Szerintem itt rengeteg változó játszik közre:
hely a házban, másik alkatrész mellett, a CPU hűtő mellett, az alaplap, a PCI-e foglalat merevsége, a ház végén a kártya rögzítésének minősége/megléte (becsavarozta, bepattintotta-e), a házon belüli hőmérséklet, a hőmérséklet ingadozása mértéke , kívülről érkező hatások (porszívózáskor oldalba van-e baszva a ház, vagy fel van fogatva csillapított módon pl. az asztal aljára...), a gyártási tűrések együttállása stb.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gödrös típuscsatlakozó helyett inkább a tolórugóssal érdemes szemezni.
- Steam, GOG, EPIC Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- GTA V
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Kormányos topik
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Vicces képek
- Apple notebookok
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- Vírusirtó topic
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G4 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, I7- 8650U CPU, 8GB DDR4, 128-480GB SSD, WIN 10, Garanc
- Dell Precision 7510 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 8GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN 1
- Dell Precision 7520 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN
- Teljesen új Samsung S21 5G 8/128GB Dual Sim eladó
- Apple Watch Series 8 45mm Midnight GPS Cellular(e-sim) 2023.10.06.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs