Új hozzászólás Aktív témák

  • gN0D

    csendes tag

    én se tudom, hogy hol nyavajogjak:) de azért leírnám a gondomat:

    Hőmérsékletekre és feszültségekre sehol semmilyen adatot nem találok a gépemen.

    Feltettem már több tucat monitorozó programot a sandratól kezdve az everestig tényleg szinten mindent, amit csak a neten leltem.... és semmi. A biost is rengetegszer átnéztem már és semmi menüpontját sem találtam azoknak, amit keresek, pedig minimum a feszültségeket ki kéne írnia (szerintem). Ennyire béna csak nem vagyok:)

    Az egyetlen, amit ki tudok monitorozni, az a hdd hőmérséklete, de hát azzal nem sokra megyek. A sisoft sandra pl. az alaplapi infóknál a hőmérsékleti és a feszültségi szenzorokra csak annyit ír, hogy OK. Az environment monitor wizardban már viszont egy 'No environment monitors detected!' üzenetet ír ki, majd kifagy. Érdekes. Az összes többi proginál az ezekhez az értékekhez tartozó táblázatok, rublikák satöbbik mind üresek.

    A procin még a gyári p4-es venti van rajta. Gondolkodtam, hogy esetleg nincs rajta hőmérséklet érzékelő vagy ilyesmi, de már a 486-osomon is volt, szóval nem valószínű. Egyébként a venti fordulatszámát sem látom sehol.
    Hozzátenném, hogy eddig soha semmi gond nem volt a vasammal. Nagyjából egy éve használom, ibm thinkcentre összeállításban lett véve, tehát gyakorlatilag minden gyári rajta, egyedül egy 80 millis ventit tettem be hátra.
    Hogy mennyi lehet a cpu hőmérséklete, fogalmam sincs, de sokat használom játékra, meg ilyen-olyan konvertálásra, szóval gyakori az órákig tartó 100%-os cpu használat. Eddig soha nem dobta el magát, ha eddig 2-3x kifagyott az xp, akkor sokat mondok. (Habár a kettő valószínűleg nincs összefüggésben.) Azért is érdekel most különösebben a dolog, mert a 2.66-os northwoodomat le akarom cserélni valami 3ghz fölöttire és érdekelt volna, hogy mégis milyen hőfokon megy most. Mellesleg feltűnően csendes a gép, ettől még csak hangosabbat hallottam. Éjszaka ha megy folyamatosan szinte nem is hallani, nincs az az idegesítő 'fúvó' hangja se a tápnak, se a cpu hűtőnek. Levegőszállítása viszont közepesnek mondható. A bordák sem melegek egyáltalán sehol. Nem tudom hogy milyen cuccokat szereltek bele, de a cpu venti abszolúte noname, nincs rajta semmi. Ezért is aggódok, hogy esetleg megfőzném az izmosabb procit, vagy hogy nem táncoltam-e eddig pengeélen.
    A bios verziójáról nem tudtam sokat kideríteni meg nem is vagyok képben (annyira). Egy 'intel bootagent v4.1.10' felirat díszeleg az 'ibm setup utility' mellett, ez minden.

    Tehát kérdésem, hogy normális-e a jelenség, illetve létezik-e az, hogy a biosban ne lenne ilyen ficsör, vagy az alaplappal van valami gáz? Teljesen tanácstalan vagyok. Minden segítséget előre is köszönök! :(

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák