Hirdetés

 • DylanM

  újonc

  Hamarosan az USA-ba utazom, és nem bírok meglenni mobilinternet nélkül. Azon gondolkodtam, milyen megoldások vannak erre, mivel a roaming többe kerülne mint a szállás, és a repjegy együtt! :)

  Itthon T-mobile-os vagyok, tőlük vettem a HTC Desire HD okostelefonomat, ami - mint itt is többen írták, bár én még nem teszteltem - kártyafüggetlen! Arra gondoltam, hogy veszek az USA T-mobile-tól egy prepaid simkártyát, (7 USD) amit csak a 3g-re lehet használni, és hozzá egy 1 gb-os feltöltést (50 USD) és vígan netezek, de két probléma is felmerülhet:

  [Itt a link, a második oldalon található webConnect sim amiről szó van.]

  Mi van akkor, ha mégsem kártyafüggetlen a HTC-m, hanem T-mobile-os. Tudom akkor hozzá használni az USA T-mobile-os simkártyát? (Gondolom nem) De ha független a telóm, akkor OK nem?

  A másik a frekvenciák problémája, amire eddig nem is gondoltam. Itthon a T-mobile a 2100-at használja 3g-re, az USA T-mobile pedig az 1700-ast. (Wikipedia szerint) HTC Desire HD műszaki paramétereinél pedig azt az infót találtam, hogy a 3g frekvenciája: 900/2100 Mhz. Ez mit jelent? Hogy csak 900 vagy 2100 Mhz-es frekvenciával kompatibilis, vagyis, nem fogom tudni használni a netet az 1700 Mhz-es USA T-mobile hálózaton, az USA simkártya ellenére sem?

  Milyen megoldást tudnátok javasolni erre a problémára? Az AT&T kínálatában egyenlőre még találtam prepaid simkártyát csak telefonnal együtt árulnak, bár még nem néztem át alaposan. Az AT&T-nél nincsenek ilyen frekvencia különbözőségek?

  Előre is köszönöm a segítséget!

  [ Szerkesztve ]