Új hozzászólás Aktív témák

  • kakuk.tamas

    addikt

    Nah Gyerekek, nem voltam rest, kiderítettem, hogy mennyi az annyi.

    Telekom válasza:

    Mobilnetes csomagjaink meghatározott adatforgalmi kerettel rendelkeznek, mind lakossági, mind üzleti oldalról. Ha az adatmennyiség elfogy, akkor a következő fordulónapig csökkentett sebességgel használható a mobilnet, az viszont nincs meghatározva, hogy mennyit netezhetsz egy adott napon vagy hónapban (ha elfogy a kereted akkor több alkalommal bővítheted egy hónapon belül is: http://bit.ly/1p0uUcr). Ha pl. van egy 3 Gb adatot tartalmazó mobilnet csomagot, akkor akár egy nap alatt is felhasználhatod az egészet. Azt, hogy az internetet mire használod, nem követjük.

    Vodafone válasza. Ami meglepett, mert a legkorrektebb eddig:

    Tájékoztatjuk, hogy a vezeték nélküli internet tarifacsomagok és opciók vonatkozásában nincs meghatározva napi adatforgalmi felhasználási keret.
    Az adott számlázási ciklusra vonatkozóan, amennyiben túlzott mértékű hálózathasználat lép fel - 15 GB-ot vagy a tarifacsomagban meghatározott adatmennyiséget meghaladó - a szolgáltató dinamikus szolgáltatásminőség-szabályozást, a továbbiakban: QoS-t alkalmazhat a normál felhasználók védelmében, melyről az Általános Szerződési Feltételek 4.2/b pontja az alábbiak szerint rendelkezik.

    „4.2/b Az Általános Szerződési Feltételek Díjszabás mellékletében meghatározott vezeték nélküli Internet tarifacsomagok és opciók vonatkozásában az Előfizető túlzott mértékű hálózathasználata esetén Szolgáltató Dinamikus szolgáltatásminőség-szabályozást – a továbbiakban: QoS-t - alkalmazhat a normál felhasználók védelmében. Szolgáltató túlzott mértékű hálózathasználatnak tekinti, ha az Előfizető az adott számlázási ciklusban 15 GB vagy a vezeték nélküli mobil internet szolgáltatáshoz tartozó tarifában meghatározott egyéb forgalmi mérték felett forgalmaz (Túlforgalmazó Előfizető). A QoS a 3GPP TS 23.107 számú szabványának és az ETSI TS 123 107 V.9.0.0. szabványának megfelelően kerül alkalmazásra. (A hivatkozott szabványok leírása elérhető az alábbi internetes honlapokon: www.etsi.org, illetve www.3GPP.org.) A Túlforgalmazó Előfizető a hálózati erőforrások kiosztásánál alacsonyabb prioritási szintre kerül, mint a többi Előfizető, és a hálózat túlterheltségekor a többi Előfizető nagyobb valószínűséggel fér hozzá a hálózati erőforrásokhoz, mint a Túlforgalmazó Előfizető. Ennek következtében 15 GB vagy a vezeték nélküli mobil internet szolgáltatáshoz tartozó tarifában meghatározott egyéb forgalmi mérték feletti adatforgalmat el nem érő Előfizető a hálózat túlterheltsége idején azonos körülmények esetén nagyobb sebességgel képes adatkommunikációt folytatni, mint a Túlforgalmazó Előfizető. Normál terhelésű hálózat esetén a Túlforgalmazó Előfizető nincs hátrányosan megkülönböztetve a többi Előfizetőtől, ugyanolyan adatsebességre képes, mint a normál felhasználók. Az alacsonyabb QoS prioritási szintbe sorolást a Szolgáltató a Túlforgalmazó Előfizetővel szemben legfeljebb 15 GB vagy a vezeték nélküli mobil internet szolgáltatáshoz tartozó tarifában meghatározott egyéb forgalmi mérték feletti adatforgalom elérésekor az aktuális és az azt követő számlázási ciklusban alkalmazhatja.
    Szolgáltató az Általános Szerződési Feltételek 4.1. pontjában meghatározott garantált le- és feltöltési sebességet bármely korlátozás esetén biztosítja.”

    A Telenor válaszára még várok.

    Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~  Apple iPhone 14 Pro  ~  Apple Watch 8 Cellular 45mm  ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~

Új hozzászólás Aktív témák