Új hozzászólás Aktív témák

  • ronnie72

    újonc

    Zöldfülünek írtam privibe, de ide is megírom, mert nagyon gyors segítségre lenne szükségem.
    Kérlek segítsetek!!!
    2008-ban csalás miatt feljelentést tettem. Letartóztatásban van az elkövető, vannak bizonyítékaim, és már több tárgyalás is volt az ügyben. Most december 3.-án lesz az utolsó tárgyalás, és ítélet hirdetés is.
    A problémám az, hogy a feljelentés után, mikor rá 1 évre újra behívtak, a Rendőrség általi határozatban az szerepetl, hogy polgári jogi igényemet nem érvényesítem. Akkor nem kaptam erre irányuló felvilágosítást, azt sem tudtam mit jelent, így aláírtam.
    Most, hogy jobban utána jártam, kiderült, hogy így a Bíróság hiába ítéli el az elkövetőt, a pénzem nem kapom meg. Erre külön polgári pert kell indítanom?. Ezáltal már biztosan minden nevén lévő ingatlant, vagy ingóságot eltüntethetett.
    Kérdésem, hogy igaz-e, hogy csak Polgári peres úton kaphatom vissza pénzem?ÉS lehet-e tenni még valamit, hogy a Bíróság a kártérítést is megítélhesse. Előre is nagyon köszönöm a segítséged.

    Több bizonyítékom van, hogy pénzt adtam, és nem kaptam vissza. Internet bankon keresztül utaltam neki 3 részletben, amit az anyja számlájára küldtem, el is ismerte, de azt állítja, hogy egy autót vásároltam tőle. Persze erre nincs semmilyen bizonyítéka, nincs szerződés, nincs a nyilvántartásban sem, hogy a nevemen lenne az az autó. Az utalásokról van bizonyítékom, az sms-ek, amiket váltottunk, és abban is van több olyan, hogy a pénzról van szó,elmentettem, ki lettek nyomtatva, át lett adva a Bíróságnak, a Szolgáltató vissza is igazolta, hogy valósak. Két száma volt, időközben váltott, az első az Ő nevén volt, ez egyértelműen bizonyítja, hogy Ő kapta az általam küldött sms-eket. Szóval 99 %, hogy elítélik. Viszont a pénzem is szeretném megkapni.

Új hozzászólás Aktív témák