Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Szerintem az a ritka, ha egy STB nem rendelkezik médialejátszó funkcióval, de azt egyiktől se várd, hogy Matroska konténert (bár azért már az alsó kategóriában is gyakran támogatják az mkv-t, de pl nincs mindig hang, vagy némelyik fájl el se indul) és killa-sample minőségű cuccot is tudja játszani.
Annyi elvárható, hogy a régi 1-2 CD-s AVI-k valszeg menni fognak, a többi kérdéses, olvasni kell további teszteket az adott lejátszóról.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Na srácok tippeket kérnék kártyaolvasós STB-re.. esetleg lélezik olyan ami média lejátszóként is funkcionálhat? Vagy az 1-év előfizetéssel árult cuccok közül melyiket érdemes megvenni..?
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
club1
veterán
Nem egészen értem a kérdésedet. Conax modulra/olvasóra gondoltál? Létező USB vevőhöz szerintem ilyen nincs, olyan USB vevőt kell venni, amiben gyárilag benne van.
Közben találtam egy gányolást a kérdésedre válaszul (akkor már inkább az Alcor).
[ Szerkesztve ]
-
kojo25
csendes tag
Sziasztok!
USB vevőhöz szeretnék találni kártya olvasót már elég régen talán ezen a fórumon írtatok róla, de nem találom a bejegyzést, kérlek segítsetek.
Üdv
-
Biga123
addikt
Úgynézki homesys-el jó lett jön a hd is .. de ha jobb idő lesz lehet barkácsolok a tetőre egy rudat nek és kikerül a padlásról
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz eziskamu #692 üzenetére
Bakker .. tényleg.. erre nem is gondoltam.... igazítottam az antennán kicsit most jobb lett az analóg is .. az beleszólhat hogy hullámpala tető alatt van az antenna..?
Most már csak azt kellene kideríteni honnan szedjek le új firmware-t...Gigabyte P35 DS3L, E8200 @4Ghz, 4x1GB Kingmax 1066,Sapphire Toxic HD 6850
Gyenge lenne???[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Mintha nem bírná a HD adókat. Amik kimardtak mind 1080i-s felbontásban sugároznak (M1,M2, sima Duna, mégha a műsorforrásaik nem mindíg HD felbontásúak is, de azokat meg felskálázzák). Firmware-t kéne frissíteni.
Hoppsz most nézem, hogy USB-s tunerrel nézed. Akkor szimplán csak gyenge a géped. A HD adásokhoz Core 2 (esetleg Core2 architektúrás 2 magos Celeron/Pentium 2 GHz fölött) vagy 2 magos Athlon (inkább Athlon II vagy Phenom I-II 2,2 GHz felett) kellene minimum fél giga rammal, hogy minden simán menjen. Persze program függő, van ami ki tudja használni az újabb videókártyák H264 dekódolását.
Lehet menne egy magos processzorral is, de akkor az legyen legalább 2,5 GHz feletti az említett architektúrákon (mert pl, Pentium 4 esetén bőven 3 GHz feletti órajel kell a biztos működéshez, de ugye spéci TV programmal, amire rá lehet kényszeríteni pl. a CoreAVC codeket, lejjebb szorítható a gépigény)[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Hmm.. Hegy nincs megnéztem dvbtmap.eu-n de elvileg én olyan 150m -en vagyok az adó meg kb 700m-en ..szal lehet hogy felfele is kellene állítani az antennán? így gondoltad a függőleges beállítást ? vízszintesen telefonnal(iránytű) belőttem elvileg...
-
club1
veterán
Mivel az Autonómia és a TV2 a két külön mux-on vannak, ezért ez nem vételerősség probléma, hanem dekóder probléma lesz. Ez az antenna - ha vízszintesen és függőlegesen jól van beállítva és nincs hegy az adó és az antenna között - gyönyörűen kell az analóg csatornákat is behozza (főleg ebből a távolságból).
-
Biga123
addikt
Na valaki magyarázza el nekem hogy van ez az antennás dolog...
Fölraktam a padlásra egy Triax 343 -as antennát Analógba TV2 gyönyörűen jön RTL M1 pocsék.. digitálisba TV2 RTL Euronews, Autonomia szintén szépen jön de a többi akad...
Igaz most csak egy usb-s dvb-t tuner van a gépbe de így nem merek kiadni 25K-t egy boxra hogy lehet be se jönne az összes... Széchenyi hegytől 9.1 Km..---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
romulan
tag
válasz harsanyiz #687 üzenetére
"Smart card slot to receive pay-TV services form providers (only available with connected services announced and approved by the provider and YuiXX)."
Nagyobb baj, hogy a hírek szerint semmi nem lesz a készülékből. Már 2009-es fejlesztés és még mindig csak előrendelni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
telefunken ttr 300 c
Erről valakinek tapasztalata? azt olvastam hogy ez le tud játszani Divx et is..---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
MODERÁTOR
válasz mukibuci #680 üzenetére
Megvan a telefunken ttr 280c
Maga a készülék kellően kínainak néz ki (bár a többi sem különb), a távirányítója azonban eléggé kulturált, könnyen kezelhető. A menüje teljesen jó, EPG is. Csatornát kb 2-3 sec alatt vált. Felvétel és MP része nem érdekel.
Viszont rögtön le is dobta az agyam a szíjat tőle Összeraktam, beprogramoztam, minden szuper volt. MuxC azonban egy idő múlva szinte megszűnt létezni, az induló kiváló jelről visszaesett gyenge/nincs jelre. Most jöttem rá az okára, bekapcsoltam a tőle 1 méterre lévő wifi routerem, ami valami oknál fogva zavarja, de csak a muxC-t, a muxA-nak semmi baja. Távolabb rakva a routert, a probléma megszűnt
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
MODERÁTOR
Telefunken ttr 280c 1év extrával 25ért, vagy pedig technisat hdt4 fél év extrával 28ért
igazából nem akarok semmi extrát, csak nézni a műsort a ttr 280c-nek szebb s távirányítója
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Biga123
addikt
Na sikerült beszerezni olcsón dvb-t tunert... tud valaki jól használható tuner progit mondani hozzá?
Amúgy erősítős szobaantennával jön szépen az RTLK és a TV2 ... de az M1 M2 akad.. szinte csak hang van.... ez lehet antenna gond? vagy inkább tuner?---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
pH03N1xM
tag
Nekem tokeletesen ment osregi VHF (!) antennaval szobabol, amit a kacatok kozott talaltam... ado kb. 17km-re legvonalban. Egyszer probakeppen elmentem az adohoz, es ott antenna se kellett kb. amig az ado lathato volt szabad szemmel (latopban levo belso DVB-T kartyaval).
Tetore vegul Three Star Digital E INGLAR 2680 kerult, kompenzalando a kabelbol/splitterbol adodo veszteseget (plane, hogy a meglevo vhf jelre is rakevertem ezt) - igy aktiv erosito nelkul jonnek az osztrak adok is (kb. 63km-re van az ado).SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
Biga123
addikt
Mondjuk nekem azt mondták az antenna boltban hogy attól is lehet a szellemkép hogy túl erős a jel...
Asszem kipróbálom egy fél lepkével hogy jön be az analóg.. az van anyósnál úgyis.. aztán meglátjuk..
Azért köszi..---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
ludla
őstag
Szia! Én is sokat jártam ez ügyben, hogy megfelel e és én azokat a válaszokat kaptam hogy a széles sávú lepkék nem igazán a DVB-T re van kitalálva és nem lesz tökéletes az adás. Tapasztalat nekem is jelenleg lepke van, és le kell cserélnem mert hiába 100% minden állandóan akkor is kockázódik, hang kimaradás stb...
Tehát érdemes inkább többet rá áldozni egy jó antennára, ami valószínű hogy nem okoz csalódást. Én anyáméknak egy Synaps AHD343 vettem légvonalba 65 km re van a adótorony és így is tökéletesen fogja az adókat.
Magamnak meg Signal HDA-5000 lesz mert 600m re vagyok és ez kicsi nem sok helyet foglal.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Biga123
addikt
Tippeket szeretnék kérni Dtv adás vételére ,konkrétan diósdon szertném venni a Széchenyi hegyi adó jelét 9.1 Km légvonalban ,a tornyot ugyan nem látom de elég közel van..
Elég lehet egy fél-lepke antenna ? mert azokat már 2K alatt kapni..
Próbáltunk egy nagyobb antennát de azzal az analóg adás eléggé szellemképes volt.. attól még a digitális bejöhet rendesen..?Üdv Biga
-
Kommy
veterán
Na most már tudom nézni énis a a mindig tv-t nagyon jó, csak egy kicsit állítanom kellett az antennán, már csak kábelcsere kéne és akkor mégjobb lenne. Igaz semmi kockásodásom nincs pedig a TV 9-es jelet (100-ból) ír a felső sávon. Az alsón van 50-es jel, és ebben a felállásban a legjobb a jel.
-
harsanyiz
aktív tag
na megjött a SELTEKA TC-402HD dvb-t tuner. Elsőre nem rossz, egy darab drót az antennám. (98%os jelerösség HDReady drót )
Próbálgattam a média lejátszóját, az mkv típusúnál a több nyelvű videót nem játszotta le. (csak egyet próbáltam)
A felvevő teljesen rendben van. (csak szabadon fogható adásokról készítettem)A menüje nagyon kellemes, komfort érzetet ad használat közben.
Létezik olyan készülék, hogy DVB-T/C(kártyaolvasó modul) +média lejátszó?
-
inverterbolt
csendes tag
Üdv!
A SELTEKA TC-402HD paraméterei a követketőek:
Szolgáltatások:
• Automatikus, vagy kézi csatornakeresés
• Csatorna lista szabadon rendszerezhető, és átnevezhető
• Aktív antenna táplálási lehetőség (5V)
• Egyszerűen kezelhető magyar nyelvű OSD képernyő menü
• Elektronikus műsorújság (EPG)
• Gyermekzár - a gyermekek védelme a nem megfelelő tartalmak ellen
• TV műsor felvétel (eredeti felbontásban kerül rögzítésre)
• TimeShift funkció (Tv műsor bármikor megállítható és tekerhető időeltolással)
• Képarány választás: 4:3, 16:9
• Időzítő, váltás a csatornák között, ébresztés, alvás, felvétel
• Teletext, feliratok, és több nyelvű szinkronhang támogatása
Média Lejátszó:
FAT32, NTSF fájlrendszer támogatás
Támogatott videofájlok: AVI, MKV (HD felbontásban is!)
Támogatott kodekek: MPEG2, MPEG4, H.264/AVC, DIVX, XVID, MP3
Video felbontások: 1920x1080i, 1280x720p, 720o576i/p PAL, és kisebb felbontásban is.
Képformátumok: BMP,GIF,JPEG,PNGCsatlakozások az előlapon:
• Conax CAS7 kártyaolvasó
• USB: Pendrive vagy külső HDD csatlakoztatható
Csatlakozások a hátlapon:
• HDMI az LCD, vagy Plazma tv-k számára
• SCART a hagyományos tv-k számára
• SPDIF COAXIAL Digitális hangkimenet
• Antenna bemenet
• Antenna kimenet
• Kézi áramtalanító kapcsolóA 4Gb korlát a FAT32 fájlrendszerben formázott merevlemezekre vonatkozik, de ez mindenhol így van. Ezért érdemes a NTSF fájlrendszert használni.
A pocsék felvételel kapcsolatban 2 felhasználónál volt probléma, azokon a csatornákon ami kódolot, és több hangsávval rendelkezik. Pl: AXN nyugati filmek.
Nálunk is van 8 napos pénzvisszafizetési garancia, ha nem tetszik vissza lehet küldeni.
-
Kommy
veterán
Igazság szerint olyan 100-150 M-re van inne egy átjátszó állomás légvonalban, igazából rá is látok a toronyra, ha pedig nem az akkor pedig 3-5 kb-re légvonalban. Ami itt van mellettünk az sajnosn nagyon gyengén ad, 400W és 350 W-al a mux A és mux C. Az A-t minden gond nélkül fogoma kis szar antennával ha megtalálom helyet. Csak újre kell kábelezni mindenképpen az antennát , mert 10 éve nem is volt használva meg már nagyon öreg rajta a kábel.
-
ludla
őstag
Valószínű hogy fogja mert nekem is azzal jön,de van egy nagy problémája a régi lepke antenna paneljának hogy nem árnyékoltak ezért zavart keltenek, ezt lehet orvosolni elektronika cserével. Egy ilyet lehet bele venni [link] de van erősebb is attól függ milyen mesze vagy a toronytól.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Kommy
veterán
Szerintetek a tetőn lévő öskövület antenna foghatná a digitális jelet? most egy kis botantennát ahsználok egy usb-s dvb-t vevőhöz volt (3dB-s doboz szerint). Ha azt mondjátok van rá esély hogy lássa akkor kilépek a tetőre és bekötöm, csak jobb lenne mint ez a kis antenna, igaz ha találok egy jö helyet akkor tökéletesen megy, de mivel a Mux C-n gyengébben adnak így van hogy kockásodik a kép.
[ Szerkesztve ]
-
-
romulan
tag
További információk a vevőkről, pár dolgot már leírtak előttem, de így kerek:
Selteka TC-402HD:
Még vannak problémák az AFD kezeléssel, de dolgoznak rajta.
Felirat még nem támogatott Divx lejátszásnál.
Kikapcsolt állapotban fogyaszt annyit, mint a Wayteq bekapcsolva.
NTFS-t már tényleg tud.
Nagyon szép képet ad.
A menüje kellemes, szerintem a legjobb a piacon.
A vevője nagyon érzékeny.
A csatorna hangerőket külön-külön lehet állítani.
A kódolt adásokról történt felvételt már csak a készüléken lehet lejátszani, ha
egyáltalán sikerül használható felvételt csinálni, többnyire nem.
A távirányító kellemes, de rossz hír, hogy a gombok többsége vezérli
a Telefunken 280C/300CPV készüléket és ugyanez fordítva is igaz.
Az egymás utáni felvétel néha sikertelen. A készülék egy pillanatra kikapcsol a két felvétel között, és a bekapcsolás után a második felvételt előbb indítja, mint felismerné a diszket.
Felvétel közben nem lehet másik csatornára váltani.
Lejátszásnál nem tekerni kell, hanem beállított időközönként ugrálni. Elsőre szokatlan, de nagyon hatékony.
Nincs számkijelzője, többnyire ez megszokható. Média lejátszóhoz összetettebb
kijelző kellene, az meg még elég ritka.
Firmware frissítés közben ajánlott szünetmentes tápra kapcsolni.
Idegen szoftvert nem lehet rá feltenni, nem lehet kísérletezni, mert csak a digitálisan aláírt saját szoftverét fogadja el. Mondjuk már láttam olyat más típusnál, hogy a saját szoftver tette tönkre a készüléket 1-2 hét után. Nem kell az újonnan megjelent szoftot azonnal felrakni. Általában ezért nem tartom jó ötletnek az OTA-s terjesztés erőltetését sem.Telefunken 280C/300CPV:
A távirányító elég jó, de lásd fent.
Felvétel közben nem lehet csatornát váltani.
Azt az egyszerű AVI-t, ami minden készülék simán vitt, ez szaggatottan játszotta le.
Véletlenszerű működés: időnként egy órával többet mutat az óra, vagy valami fals számok jelennek meg. Sokszor napokig jó, de így megbízhatatlan felvételre.
A vevője meglepően jó, szerintem jobb, mint a Wayteq és hasonló márkájúak. Nem érzékeny annyira az illesztésekre. A földhurok leválasztóval is vigyázni kell, a vevők többsége nem szereti, ha közvetlenül az antenna bemenetre dugják, de azokból is van több típus.
Meglepően korszerű technológiával készül, de telerakták noname smd elektrolit kondival.
Az első néhány napban véletlenszerűen fagyott, ha USB diszk is volt rajta. Pár kondit lecseréltem márkásabbra és nagyobb kapacitásúra. A fagyások megszűntek, de azt továbbra sem szereti, ha a diszket működés közben dugdossák.
Rengeteg jó ötlet van benne, de némelyik balfaszul megoldva. Pl. lejátszásnál a kijelző mutatja, hányadik percnél tart, ez nagyon jó. Be lehet állítani hogy mennyivel előbb kapcsoljon be és mennyivel később kapcsoljon ki felvételnél. Nagyon jó ötlet, de kikapcsolásnál 'mér' csak 10 percet lehet beállítani amikor a 20-30 perces csúszás sem ritka a kereskedelmi adókon? Aztán egymás utáni felvételt ilyenkor nem lehet beállítani, mert a plusz kikapcsolási időt nem az összes felvétel végéhez számolja hozzá, hanem az első felvétel végéhez
Lejátszásnál van 2x sebesség, meg sokszoros, nem derül ki mekkora. Ugrálni a felvételben nem lehet.
A gyári támogatás teljesen hiányzik. A jelenlegi 6_8-as szoftot is illene elérhetővé tenni.
A készüléken bár nincs vészhelyreállító soros port (mert ez erre való, az USB már jóval magasabb szint), de nem könnyű tönkretenni a készüléket. A force_upgrade.bin nevű szoftokkal vissza lehetne állni korábbi verzióra is, már ha lenne hozzá ilyen. -
Cobra73
csendes tag
Köszi!Én is elolvastam a cikket.Azért gondoltam, hogy megkérdem, hogy van-e vkinek olyan antennája, mert ezek a cikkek nem tudom mennyire hitelesek.Most olvastam a gyári honlapukon, hogy megjelent a Televes Dat 75 B.O.S.S erősítővel.Az még egy nagy durranás, gondolom.Itt Mo-n még nem jelent meg.
domyzilah
-
ludla
őstag
Elég jókat írnak ezekről a legjobb nyereséggel bírnak. [TV Antennák összehasonlítása - a két nagyágyú - Televes Dat HD és Televes Dat 75]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Cobra73
csendes tag
Sziasztok!
Van-e vkinek vmilyen tapasztatata a Televes antennákról?!domyzilah
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Én az adótoronytól kb olyan 150-200m-re lakom légvonalban .
Az adó: Sopron/somfalvi ut
muxA :42 642MHz 465W
muxC: 68 850MHz 356WMost egy usb-s dvb-t antennával (3dB-s a doboza szerint) próbálkozok Samsung LCD tvn (le32c530). Régebben amikor megvettema tv-t volt kép, most viszont nincs, miért lehet ez?
Másnak van sopronban adás jelenleg?
-
madgie
titán
Én a hétvégén szereltem fel az antennát, de egyes adások szaggatva eldobják a jelet. 51% körüli jelerősség, erősíteni már nem tudok, feljebb sem tudom rakni az antennát, annyit csinálok, hogy átkapcsolok analógra, ha a digitális nagyon szaggat. Nemtom, lehet-e ezzel még valamit kezdeni.
-
club1
veterán
Szerintem ne akarj neki segíteni, mert tényleg semmi fogalmad nincs a dologról.
Tányérral ezt nem lehet fogni, mivel nem műholdról (földfelszíni) jön. Ehhez egy standard szélessávú antenna kell és egy dvb-t dekóderrel rendelkező tv, vagy ha ez nincs, akkor egy dvb-t dekódert tartalmazó set top box. Az egyetlen helyes (Outlet-es) linkeden volt egy kifejezetten ide való antenna, azt akkor lehet használni, ha 10-15 km-en belül van az adótorony rálátással.
A Sencor linked nem működik.
Az árukeresős linked nem dvb-t vevő.
Inkább itt nézz körül dekóder ügyileg.