Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz blountex #4041 üzenetére

    Nekem az Autodesk Netfabb Standard 2018-al sikerült elszeletelnem egy nagyobb darabot, itt ajánlotta egy fórumtárs, a többi programmal nekem sem ment (123D Design, Fusion 360).
    Azután - tudom kicsit vicces - de én betöltöttem a két darabot a Tinkercad-ba és ott csináltam meg a további szerkesztést. Ezzel a legegyszerűbb dolgozni, főleg úgy, hogy korábban nekem sem volt nagy jártasságom a 3D-s szerkesztő programokban. Ha tudna szeletelni, mást nem is használnék :) .

    A Hot bed (és a hotend) vezetékeinek bekötése tényleg mindegy, mivel ez egy fűtőellenállás, nincs polaritása, azonban ha külső mosfetet akar valaki rákötni akkor már nem mindegy, meg kell nézni a polaritást, ehhez jó a műszer. Én azt hittem, ezért kérdi a fórumtárs.

    Valóban igaz, hogy a hotend nem akkora fogyasztó, mint a hot bed, de a szűk keresztmetszet a gyatra csatlakozó és a vékony nyák, mint azt már előttem írták. 3A is el tud füstölni egy vékony nyákot, főleg hogy a gyártási tűrést nem ismerjük, így lehet olyan lap, amin vékonyabb az nyák vezeték keresztmetszet, ami az áramot viszi a csatlakozóhoz, meg lehet olyan is, amin vastagabb.
    Mivel sokszor órákig megy a nyomtató, lehet, hogy a biztonság miatt érdemes arra is egy mosfetet tenni, akkor kisebb az esélye, hogy valami kigyullad.
    Több mint 30 éves tapasztalat mondatja ezt velem, én inkább túlbiztosítok - pláne ha ilyen olcsó -, mint hogy később esetleg nagyot szívjak. A mosfet modulokon az alaplap felől csak vezérlőjel megy, viszont a csatlakozói és a nyákja sokkal robosztusabb, ami az áramot viszi a fűtésekhez.
    A félreértések elkerülése miatt: nem akarok én itt hosszadalmas vitát nyitni erről a kérdésről, csak leírtam a véleményem :) . Aki tesz rá nekem az is jó, aki meg nem, az is :) . Mármint mosfetet a hotend-re :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák