Új hozzászólás Aktív témák

  • uniqm1

    tag

    Sziasztok!
    Read only üzemmódban nagyjából 4-5 hónapja követem a topikot, és látom mekkora szívások vannak. A milyen nyomtatót vegyek kérdéshez adnék kis adalékot, hátha segítség valakinek. Én az Ender3 és a Tronxy XY-2 Pro között vacilláltam decemberben (itt is kértem tanácsot anno). Végül a Tronxy lett a befutó és azt kell mondjam, nem bántam meg.

    Karácsony óta - ha nem is napi szinten - elég sok mindent kinyomtattam, nyugodtan kijelenthetem, hogy a Tronxy XY-2 Pro egy abszolút vállalható, kezdőbarát gép. Annyi trükkje van, hogy a gyári Auto Bed Levelling jól hangzik ugyan, de hagyni kell a fenébe. Szerencsére az első használatbavétel előtt beléptem a gép FB-csoportjába, ott megtaláltam az ABL és Z-offset beállításhoz egy leírást, azt szépen végigcsináltam és tádááám...Nincs tapadási problémám, spaklival simán lejön az asztalról. Laikus vagyok, de szerintem szép minőségben nyomtat. (Ha igény van rá, rakok fel majd képet.)

    Cura 4.8-at használok, ebben már szerepel a támogatott nyomtatók között az XY-2 Pro is. (Nemrég láttam, hogy elérhető a PrusSlicer config bundle is, de még nem tudtam felvarázsolni rá hibaüzenet miatt, majd ha lesz időm/kedvem újra próbálkozom).
    A nyomtatási sebesség növelésére is van egy gcode (szintén az FB csoportban elérhető). Nem tudom, hogy a Cura mennyire pontos, de az eddig leghosszabb nyomtatásom a becslése szerint 14 és fél óra volt, ez a valóságban kb 11-12 óra lehetett.
    Egy problémám volt vele idáig, a filament érzékelő megadta magát. Egyszer már szétszedtem, kicsit visszahajlítottam a kis fémpöcköt, úgy jó volt egy ideig, aztán a második alkalommal már lusta voltam és inkább kiiktattam egy csipesszel. Gondolom lehet kapni valami normálisabb megoldást is rá, de még nem foglalkoztam vele, különösebben nem zavar.
    Eddig kizárólag PLA-t nyomtattam, 200-205 fokon 55-60 beddel, érdemi különbséget nem láttam ezeknél.

Új hozzászólás Aktív témák