Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    most szenvedek az ASÁval és az ABS-sel is.
    Az ASA Fillamentum márkájú, és tök jó matt felületű, nem húz erősen szálat, nagyon jó anyagnak gondolnám, de nem akar rendesen tapadni, pontosabban inkább a vetemedéssel van baj. Burkolat van. asztal hőfokot már 120 fokig felvittem, szerintem inkább rontott ahhoz képest, amit 90-100 körül produkált. Fejhőmérsékletet is babráltam, 220 és 250 között volt minden. Most legutoljára 250/100 fok, és életemben először kipróbáltam a ragasztó stiftet (Pritt stift volt, asszem, csak sárga). Na, megörültem, mert nem jött fel, mégis kihűlés után csak le kellett emelnem. De a rétegtapadás borzalmas lett, sose volt ilyen rossz, és még vízszintes csíkok is látszottak. A ragasztó nem volt egyenletes a felületen, ez persze meglátszik a tárgyon is... na mindegy.
    Egyébként hosszúkás, vékony falú dobozkákat akarnék gyártani (gitár pickuptok), 0,6-os fejjel, mindössze 2 réteg vastagságú a fala, de kb 20x20x120mm az egész. A rétegtapadással egyébként most volt először gond.

    A másik egy Sunlu ABS. Elsőre nagyon ígéretes volt, és kevésbé jött fel a natúr asztalról, de kicsit feladtam, és visszatértem az ASÁhoz, hátha több sikerrel járok. Alapvetően ugyanaz a gond, a hosszú tok két vége felkanyarodik, és így dobhatom is ki. Brimet használok ezekhez jó ideje, az valamit segít, de ragasztó nélkül alig volt jó nyomtatás, csak valamikor régebben, bezzeg annak a paramétereit nem jegyeztem fel, mert azt hittem, annál csak jobb lesz :P
    A hőfokokkal hasonló tartományokat jártam be, mint az ASA esetén.

    Szóval milyen tippetek van?
    (i3 Mega, gyári üveg asztal, papírdoboz barkácsolt burkolat)

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák