Új hozzászólás Aktív témák

  • stagenull

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tavaly novemberben sikerült hozzájutnom egy Alfawise U20 nyomtatóhoz, és azóta igyekszem tanulgatni a 3D nyomtatás rejtelmeit. Az alapokat szerintem sikerült elsajátítanom, sikerült is nyomtatnom elég sok mindent, részben Fusion 360-ban általam tervezett tárgyakat, részben thingiverse-ről letöltött modelleket. Viszont elég hamar szembesültem vele hogy a nyomtató fűthető tárgyasztala (az alumínium rész, nem az üveg) egyáltalán nem egyenes, és ez minimum megnehezíti, de inkább lehetetlenné teszi a bed levelinget. Az első rétegek így sosem tökéletesek.
    Az internet tanácsára próbálkoztam azzal hogy az üveg és az alumínium között alufóliával kiegyenlítsem a dolgokat, de ez lehetetlennek bizonyult néhány hét próbálkozás után. :D

    Tanácsotokat kérném, hogy ilyenkor mit tudok tenni a hiba kijavítására.
    Garanciával nem szeretnék bajlódni, mert kínával kéne tárgyalni és vannak rossz tapasztalataim az ügyben, illetve visszaküldeni se szeretném a nyomtatót.
    Tudok vásárolni másik tárgyasztalt, de ez a megoldás se kecsegtet túl sok jóval szerintem, mert semmi se garantálja hogy egy egyenes példány jut el hozzám, sőt...
    Inkább költenék még némi pénzt egy jobb példányra, ha létezik olyan amit össze lehet hozni ezzel a nyomtatóval, vagy ezt a tárgyasztalt szeretném kiegyenesíteni, ha létezik erre mód. De bármilyen megoldás érdekel ezen a ponton, a pénz értelmes keretek között nem érdekes :)
    Tudtok esetleg tanácsolni valamit?
    Előre is köszönöm, ha igen!

    Kompatibilitási szempontból talán érdemes megemlítenem hogy a vezérlőt már kicseréltem egy MKS GEN L v1.0-ra, TMC2208-akkal, egy RepRapDiscount kijelzőre, és Marlin 1.1.9 fut rajta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák