Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsekó

    addikt

    Figyelem!

    WD következő feltételezhető turpissága:
    Mit csináljunk a picit hibásan legyártott, de még használható 500GB-os tányérokkal?
    2TB-osba nem tehetjük bele, mert oda 4db teljes értékű tányér kell, hát tegyük bele a 1,5TB-osba.

    Minap futottam bele WD15EADS-00S2B0 típusú 1,5TB-os Green vinyóba.
    Már kibontás után feltűnt, hogy a hátulján nem bordázott szűkebb keresztmetszetű a fekete burkolat, hanem teljes szélességű sima, olyan, amiben 4 adattányér is elfér.
    Utoljára régi 4 tányéros EACS-nél láttam ilyet (és WD20EADS-nél). Hümmögtem egyet, mondom majd kiderül a sebességtesztből. De nem derült ki semmi, pontosabban az, hogy átlag 90MB/s feletti olvasási sebességével biztos 500GB adatsűrűségű tányérok vannak a vinyóban.
    A következő dolog ami feltűnt, hogy nagyon felment a hőmérséklete, überelte a 7200RPM-es vinyó hőmérsékletét, az EARS-nél 8 fokkal volt melegebb. De 2 nap után csak most esett le a miértre a feltételezhető válasz, amit az 1. bekezdésben leírtam. Gyorsan felhívtam havert, akinek van egy 4 tányéros EACS-e és egy ugyanolyan 7200RPM-es vinyója, mint nekem (viszonyítási alap), és összehasonlítva a hőmérsékleteket, bizony kijött, hogy 1-2 fokkal nála is melegebb a 4 tányéros Green a 7200-as vinyónál.

    WD-ék suttyomban a 00S2B0-s változatba 4 db picit hibás 500GB-os tányért pakoltak. Erre mutat a hőfok és a kasztni is. 100%-ig persze csak akkor lehetne megbizonyosodni, ha gramm mérővel lemérnénk ezt és a 3 tányéros változatot.

    Aki biztosra akar menni, az a jól bevált kötőjel utáni tipust vásárolja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák