Új hozzászólás Aktív témák

  • akos114

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni az alábbi helyzetben:

    Adott egy nem túl nagy, de elég rossz felosztású lakás.
    A nappaliban van egy UPC connect box, 500mbit-es nettel. A lakás fő pontjaira ki van húzva CAT5e kábel. A connect boxból visszamegy egy kábel egy switchbe ami egy elosztóban van, onnan indulnak el a kábelek a lakás többi pontjai felé.

    A probléma a következő:
    Egyrészt a connect box által nyújtott wifi baromira megbízhatatlan még a közvetlen közelében is. (csomószor nincs internet wifin úgy, hogy közben kábelen mindenhol átjön 50MB/sec. Illetve a hálóban a jelerősség nagyon alacsony. A hálóban is van kábeles hozzáférési lehetőség, ezért áthidalásként oda be lett téve egy alsó kategóriás ASUS router AP módban. Az eszközök viszont nem hajlandóak csak wifi ki-be kapcsolással átcsatlakozni a jobb jelerősségű routerre.

    A következő lenne a kérdésem:

    Szeretnék egy megbízható hálózatot mind wifi-s mind kábeles oldalról.
    Az elképzelésem az, hogy a connect boxot visszaraknám az elosztóba és kikapcsolnám a wifijét. Így a switch felszabadulna. A nappaliba jönne egy korrektebb router, arra kábelen akár 2-3 számítógép, de wifin is akár 4-5 eszköz. Mivel viszonylag sok fal van és a hálóba is szeretnék értékelhető jelerősséget, ezért oda is tennék egy eszközt. Arra menne egy TV box kábelen és wifin olyan 4-5 eszköz szintén.

    Milyen routert-routereket ajánlanátok erre a célra?

    Az elsődleges szempont a megbízhatóság és az időtállóság. Gigabit portok mindenképp kellenek, illetve az AC wifi is. Legyenek képesek az eszközök maguktól átállni a jobb jelerősségű hálózatra automatikusan, ne legyen folyamatos szakadozás.

    Kiegészítő funkciók (torrent szerver, media lejátszó, USB, stb) annyira nem érdekes mert van egy "szervergép" ami 0-24 fut így bármi ami ilyen jellegű plusz szolgáltatás, arról fut. (Bár gondolom magasabb kategóriában ezek úgyis adottak.)

    Az ár másodlagos szempont, de nem szeretnék annyira elszállni, de meghallgatnék minden véleményt. (örülnék ha a kettő eszköz meglenne azért 60-80 ezer forintból)

    Ha márkán belül annyira nem fontos, hogy azonos két készülék legyen, akkor a hálóba lehet, hogy elég lenne egy kisebb tudású eszköz míg a nappaliba egy nagyobb.

    Olvastam az ASUS AiMesh rendszeréről, nem tudom, hogy ez mennyire lendít a dolgokon, de ha jól értem ennek pont az eszközök átállásában van szerepe.

    Előre is köszönöm szépen a válaszokat, és ha elolvasod. :R

    Üdv,
    Ákos

Új hozzászólás Aktív témák