Új hozzászólás Aktív témák

  • mattew

    tag

    Körülbelül egy hete kértem a segítségetek a megfelelő router kiválasztásához. Habár eredetileg úgy tűnt, hogy a tp-link wr-841nd elég lesz, később mégis egy wr-842nd mellett döntöttem a rajta lévő USB port miatt. A routert sikeresen beüzemeltem és rá is kötöttem egy HDD-t (saját tápcsatlakozóval) valamint a modemot. Egyelőre úgy tűnik a router megfelelően teszi a dolgát, nem dobálja el a netet, és a HDD-hez is hozzá tudok férni.
    Néhány kérdésem lenne (remélem nem off):
    1) A routeren van ftp és storage sharing mód is. A windowsos laptopommal mind a kettőt könnyűszerrel elérem, de androidos telefonom csak az ftp-t kezeli és linux alatt is csak ezt sikerült beállítani. Van valami hátránya az ftp-nek a storage sharinggal szemben (sebesség, fogyasztás)?
    2) Ha az ftp-t interneten szeretném elérni (nem otthonról) ahhoz fix ip-cím szükséges?
    3) Van lehetőségem a fogyasztás (ez az ip/mac ennyi netet használt tegnap) monitorozására (alap frimewire openwrt nélkül), úgy hallottam ez nagyon terheli a routert?
    4) Van egy 8db-es antennám, ugye nem javallott kicserélni erre az egyik antennát (akkkor két különböző antenna lenne a routeron egy 5-ös és egy 8-as), hiszen a router csak egyforma antennákkal működik jól?

    5) Van-e lehetőség a routerre kapcsolódók által látogatott tartalom monitorozására (vagyis ha valaki rácsatlakozik a routerre visszakereshetők-e az általa megnyitott oldalak), vagy szűrésére (pl. ha valaki kalózöblöt ilyen-olyan fájlmegosztókat vagy egyéb nem túl legális oldalt nyit meg a routeremre kapcsolódva azt én láthatom-e?).
    6) Van-e lehetőség egyes oldalak illetve a torrent blokkolására (akár más firmwarevel is)?

    Előre is köszönöm, kicsit tudatlan vagyok ezen a téren, lehet banális kérdéseket teszek fel.

    Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.

Új hozzászólás Aktív témák