Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    Sziasztok,

    Nyomtatót keresek és eléggé tanácstalan vagyok. Röviden a történet annyi, hogy nekem kb csak fekete-fehér dokumentumokhoz kell (az is mind magáncélra, aztán daráló) az asszony viszont fényképekhez használná leginkább. Felhasználás is annyira vegyes, hogy előfordulhat többszáz oldal egy hónap alatt aztán fél évig semmi. Szóval kicsit problémás. :DDD

    Kitöltöttem a házit, hátha akad valami ötlet.

    1. Tintás vagy lézer?
    Amelyik jobb lesz nekünk. :) Nekem kb mono lézer, asszonynak színes tintasugaras kéne. Ehhez kellene kompromisszumot találni.
    2. Fekete vagy színes?
    Színes
    3. Mire használnád?
    Fekete-fehér dokumentumok magáncélra illetve színes fotók.
    4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
    Teljesen változó. FF van, hogy akár 100+ oldal/hó de néha hónapokig semmi. Színesből ahogy az asszonyra rájön.
    5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
    Gyakorlatilag bármennyi. Tudom, hogy tinasugarasnál a beszáradás probléma lehet szóval ha az lesz a vége akkor amit tudnék értékelni, ha mondjuk NAS-ról vagy HomeAssistant vagy Apple HomeKit alól tudnék futtatni automatizálást, hogy 1-2 hetente nyomtasson egy tesztoldalt. Magamtól tuti elfelejteném.
    6. Milyen funkciókat vársz el?
    WiFi és Apple AirPrint mindenképpen illetve minél jobb minőségű fotónyomtatás. Keret nélküli nyomtatás és automata kétoldalas ha van az nem hátrány de annyira nem izgat a dolog. Lehetőleg kompakt legyen, mindenképpen belső tálcával. Polcra megy, felül max 10cm lesz szóval nincs hely felső/hátsó papíradagolót kinyitogatni.
    7. Mennyi a keret?
    Fogalmazzunk úgy, hogy nincs kőbe vésve. Ha amire nekem kell ki lehet hozni tintasugarassal 20-kból akkor 20k. De ha van színes lézer alternatíva 120k-ért akkor 120k. Nyilván maradjunk a realitás talaján de a lényeg ott van, hogy inkább ár/érték számít mint maga az ár.
    8. Árérzékeny vagy?
    Abszolút nem. Az összefoglalóban található "Általánosságban elmondható, hogy olcsó nyomtatóba drága az eredeti kellékanyag, míg egy drágább nyomtatókba olcsó" alapján inkább az utóbbit preferálnám.
    9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
    Kizárólag gyári.

    Annyit még hozzátennék, hogy nem Magyarországon élek szóval az árak eltérhetnek illetve a beszerezhetőség is. Itt a bolt ahonnan preferálnám a vásárlást (nyomtatókra szűrve), kicsit legörgetve bal oldalt (Rajaukset majd Valmistajat) lehet tovább szűkíteni márkára ha valaki van annyira elvetemült, hogy meg akarja nézni mi kapható nálunk. :)

    Előre is köszönöm a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák