Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    Ismét monitor keresésben vagyok, nemrég megváltam a Samsung C32HG70 -től. Alapvetően elégedett voltam vele, de 21:9 arányú monitort még nem próbáltam, most ilyenre váltanék.
    Jelenleg a Dell U2410 -re váltottam vissza, amit évekig használtam nagy megelégedettséggel játékra is. Most viszont komoly visszalépésként kell megélnem a váltást, nem is csak a méret miatt. Online lövöldében (COD) drasztikusan esett vissza a teljesítmény, ennek vizsgálgatom az okait. Az egyik biztosan a méret, nagy élmény 32 colon tolni, sokkal jobban belátható a terület, olyan dolgokat is ki lehet szúrni, amit kisebb képernyőn nem, vagy csak későn.
    A 144Hz vs 60 Hz nagyon simán teszi a játékfolyamot, ez is előny.
    A legnagyobb visszalépés viszont a válaszsebesség. Gyakran veszem észre, hogy csak pillanatokkal maradok le, de ez pont elég a bukáshoz. Az átlagos válaszidő / input lag a két monitornál 6/20 ms (Dell) és 12/7 ms (Samsung). Főleg az utóbbira gyanakszok, mint fő okra.
    Emiatt mindenképp valami nagyon alacsony input laggal bíró modellt fogok keresni.
    A méret miatt kicsit aggódom a 34" 21:9 miatt végül is ez "csak" egy szélesebb 27" monitor, a 32" ebből a szempontból sokkal nagyobb előrelépés volt. (legrosszabb esetben, ha nem jön be, visszaállok 32" -ra.)
    IPS fronton jelenleg 4 monitor jöhet szóba + (válsszidő/ input lag):
    Acer X34P (14/13 ms)
    Asus PG348Q (10/9 ms)
    Alienware AW3418DW (10/4)
    LG 34GK950G-B (14/5) (ez az ára miatt kiesik)
    Az első három közül melyik / miért javasolható? Az AW szimpatikus, de a másik kettő talán fiatalabb modell.
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák