Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    válasz jano_77 #95024 üzenetére

    Igen, a hírek alapján az új driverben (15 - én) engedélyezik az adaptív szinkronizáció lehetőségét szoftveresen is, vagyis az Nvidia kártyák (többé - kevésbé) együtt fognak működni a jelenlegi Freesync -et támogató monitorokkal is.
    A tökéletesség nyilván nem garantált, csak az Nvidia által validált (jelenleg 12 típusú (a lista végén kompatibilisként jelölt)) monitor esetén (vagyis ezeknél a freesync monitoroknál pont ugyanúgy fog működni a szinkronizáció akár Nvidia, akár AMD kártya esetén)
    A többi monitor esetén lehetnek kisebb - nagyobb eltérések akár a szinkronizáció frekvenciatartományában, akár képminőségben. Hogy mekkorák, arra alighanem hamarosan fény derül a felhasználói kommentekből, miután megjelent az új driver.
    A jövőben megjelenő monitorok esetén viszont már nagy valószínűséggel mind a freesync, mind a szoftveres G-Sync technológia teljes mértékben együtt fog működni.
    A magam részéről remélem, hogy a jelenlegi modellek között is lesznek monitorok a fenti tucaton túl, amik épp csak kilógnak a specifikációból - ettől még lehetnek remek vételek. (hozzáteszem, miután itt szoftveres szinkronizációról van szó, a monitorgyártók döntésén is múlik, hogy egy -egy új firmware kiadásával akarják -e bővíteni a 100% -ban G-sync kompatibilis monitorok körét.)
    (#95025) Szabikaa20: A szabvány DP -ra vonatkozik, az eddigi hírek szerint csak azzal fog együtt működni az Nvidia megoldás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák