Új hozzászólás Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    válasz eight #48986 üzenetére

    32-34ezer Ft között megy mindenhol, PCX meg Rufusz szerintem kizárt dolog hogy az Extreme Digitalhoz hasonlóan outlet cuccokat áruljon.
    Én mindent az ipontól veszek mióta a pixmania már nem szállít Magyarországra (ez utóbbit divat volt szidni a magyar outletek bértollnokainak de az tény hogy outletes cuccokkal nem foglalkoztak.)
    De monitorgurunál is csak 34500 Ft.

    Ez a garancia dolog meg tapasztalatom szerint nem fontos. Mert kb 12-15 cuccot vettem eddig a pixmania-n meg az iponon. Ezek közül hány ment tönkre? Egy sem. (na jó, 4 év után a külső tápos monitorom tápjában meghalt 2 kondi, 1000 Ftos javítási költség de a szobám tetőtéri vagyis ilyenkor van benne 28-32 fok ha nem megy a klíma és gyakran nem megy mert a nagy hőingadozástól megfájdul a fejem.)

    Míg az Extreme Digitaltól egyetlen egyszer vettem vmit, ami rögtön hibás is volt. Már a dobozból kiszedve.

    Vagyis ha nem outletes boltból vásárol az ember akkor 90% esélye van rá hogy sose fog tönkremenni a cucca. Mert mire tönkremenne már rég eladta, kidobta, stb. (5-10 év a vásárlás után)

    Míg ha "outletből" vesz vagyis olyan boltból amik a más által már visszaküldött szarokat árusítják, 90% esélye van rá hogy hibás cuccot kap. Azért ezeket az "outletek"et általában ki lehet szűrni, pl. kis forgalmat bonyolító "noname" webshopok, gagyi weboldallal, a rendelést lassan teljesítik stb.
    De nem mindig, az ED-nek még én is bedőltem.

    A magyar mentalitásra meg jellemző hogy pl. pixmania-tól féltek mint ördög a tömjénfüsttől mert hogy előre kellett fizetni. Igaz hogy olyan áron Magyarországról csak outlet bolt tudott refurbished vagy simán hibás cuccokat szállítani na de azt csak akkor kellett fizetni mikor az ember megkapta az árut. Azzal nem verhették át. ;]
    Pixmania-ról egyszer vettem olyat ami nem volt raktáron. Mikor két hét múlva se volt, írtam emailt hogy sztornó. Pár nap alatt visszautalták a pénzt.

    Iponnal egyszer volt olyan hogy vásárlás után felhívtak hogy nem Ti hanem sima olyan áron a cucc és úgy is kérem-e. Mondtam nem.
    Tény hogy gariztatni még nem kellett náluk semmit. Ahogy pixmania-n sem. kb 15 cuccból. Ha nem átverős boltból vesz az ember, nincs gond.
    Pár napja írta itt a fórumon vki hogy neki olyan monitort küldtek amin látszott a bevilágítás így inkább elállt a vásárlástól (én cserét kértem volna). Szal őt se verték át.

    Egyik haverom sose venne semmit neten. Megnézni hogy az MM, Cora, Auchan, Saturn, stb közül hol a legolcsóbb és megveszi ott. Előtte kibontatja és kipróbáltatja. Volt hogy nem csinálták meg neki. Otthagyta. Neki ez kell, ennyire bizalmatlan. De ha mégis elromlik 3 napon belül, visszaviszi és kap egy újat helyette. Ilyen is volt már.

    Szóval én a laptopomat se azért vettem újat mert a 2 év gari kellett. Hanem azért hogy ne eleve vmi hibás vackot sózzanak rám.

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Új hozzászólás Aktív témák