Új hozzászólás Aktív témák

  • 4pache

    csendes tag

    válasz EnterR #108475 üzenetére

    Mikor elkezdtem monitorokat nézegetni, valahogy én is rákattantam a HDR-re. Persze egyben akartam mindent, lehetőleg legyen minimum 100Hz-es, legyen USB-C meg PIP/PBP, ne adj Isten KVM switch, ugyanakkor nem ártana, ha G-Synces lenne, vagy legalábbis tutira kompatibilis, na és persze flicker free. Aztán rájöttem, hogy ilyen monitor nincs :D
    Vagy ha igen, akkor az horror drága, és még a magas árkategóriában sem tökéletes minden.
    Mostanra a HDR-t kezdem elengedni, persze nem zavarna, ha valamennyire támogatja.
    Mindazonáltal a legtöbb HDR-es monitor egy nagy kamu, van bennük egy HDR-re emlékeztető fícsör, de csak azért, hogy ráírhassák. És kb tényleg csak pár típus van, ami már úgy megszólal HDR szinten, és mondjuk a középszintű HDR 600-at valóban hozza 600 nittel. És ha már minőségibb HDR-t szeretnénk bevilágítás nélkül, vagy minimális bevilágítással, akkor számításba kell venni a local dimminget is, ami aztán már tényleg csak néhány monitorban található meg, azok közül is a legjobb az Acer Predator X27, ami 1 milliós monitor :)
    A Samsung C32HG70 egész jó áron van, ugyan nem 4K, de viszonylag jó HDR minősítéssel rendelkezik, és még local dimminges is a 144Hz mellett.

    Amúgy LG 32UD99-et árulnak 170ért garival itt a hardver aprón. Beszéltem az illetővel, állítólag zsír újak, csak csomagolás sérültek.

Új hozzászólás Aktív témák