Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz AsakuraDave #101038 üzenetére

    A HDR (ahogy a neve is mondja) a dinamika-tartományt javítja, kontrasztosabbá teszi a képet (de nem lineárisan mint a monitor kontraszt beállítása) és... hát azt nem állítanám hogy a színhelyességet növeli, inkább csak a fény-árnyék hatásokat próbálja realisztikusabban visszaadni, és ha ezek befolyásolják pl. egy tereptárgy színét akkor azt is.
    Technikai értelemben véve nem színhelyesebb, inkább kevésbé az... de igyekszik a valóságban érzékelt fényhatásokat, ill. az emberi szem érzékenységének nem-linearitását utánozni, így inkább valósághűbb. De nem színhelyesebb, csak valósághűbb, ha ezt így lehet érteni.

    Amit linkeltél nem attól kapott HDR1000 plecsnit hogy VA, hanem attól hogy FALD van alatta. FALD-al simán meg van az IPS-nek is a HDR1000, csak azért tolják ezeket VA-val mert (nekik) olcsóbb gyártani viszont ki tudtak hozni belőle 200Hz-et, amivel a sok fogalmatlan gamernek vagyonokért eladhatják.
    IPS nem igazán szereti a magas frekvenciát, ebben a méretben 144Hz fölött talán még mindig nem is létezik, a 144-nek meg (nyugatabbra) már nincs marketing értéke.

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák