Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz baloghgabor #41687 üzenetére

    elméletileg a Fujitsuk verik ezeket a Sensirákat és a Comforákat azonos árkategóriában fűtésre.( persze többet esznek de az úgy gondolom nem feltétlenül számít mint majd látod az én esetemben)
    Ez például az enyém

    A 3,5 kW Comfora - 5 ben 22 -24 fokra állítva már csak 2,5 kW körüli teljesítményre képes, - 10 foknál meg alig tud 2 kW -ot ami édeskevéssé teszi majd nekem . ( (most még - 5 ben múlt héten jó volt)Úgy gondolom ha ezt a táblázatot előbb látom akkor inkább vettem volna fűtésre jobban alkalmas klímát vagy beteszek még egy darabot, vagy elindítom az elektromos fűtést.,amit szerintem amúgy meg is fogok tenni. Alsó szintre ami majd 80 nm2 5 kW - 5 fokban ( 2x 3,5 kW ) kevéske már. Hiába van majd 4 COP - 5 ben és eszik 700 W körül ha a leadott hőteljesítmény kevés.. inkább enne többet ,de fűtsön mint hogy értelmetlenül egyen keveset.
    Felső szobákra 13-14 nm2 re a 2,5 kW bőven jó még akár - 15 ben is( 1,2-1,6 kW) de alulra
    alacsony hőmérsékleten a leadott hő teljesítményben kW alapján bizony kevés a kettő darab 3,5 már - 5 fok körül és alatt .
    Ehhez hozzá kell tennem hogy az első klímás mindenáron egy darab 5 kW méretűt akart nekem betenni a nappaliba, azt mondta még az is sok lesz. Hát persze... 0 fokig elhiszem de alatta...

    Ez például az én klímámnál olcsóbb vagy egy kategóriás 3,5 kW Fujitsu ASYG12LLCE / AOYG12LLCE klíma adatlapja :

    Hiába eszik 1,5 kW körül( kb 2x annyit mint a Comfora) de képes leadni - 10 fokon 3 kW fölötti hőteljesítményt.
    Erre a Daikinnál a Perfera és a fölötti verzió képes úgy ahogy, igaz magasabb COP -pal és fele fogyasztással, de 3x-4x ennyiért.
    Szóval az alacsony fogyasztás nem minden úgy gondolom fűtésre szánt klímáknál fontos aza teljesítmény amit max le tud adni adott hőfokon, akár bizonyos esetekben mindegy, milyen fogyasztással.
    Szóval jók a Fujistuk szerintem fűtésre elméletileg, ha nálad probléma van akkor az tényleg szerelőt kíván azt gondolom.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák