Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Phobion #33322 üzenetére

    Nem. Jelen topikot figyelembe véve értelmet adni a rengeteg beleölt időmnek (és sajnos pénzemnek, mert néhány cuccot csak azért vettem, hogy ki tudjam próbálni, hogy érdemes-e vele foglalkozni - miközben tudtam, hogy a mérete / súlya miatt biztos, hogy nem használnám).
    Alapvető netikettre tanítani az embereket, miszerint ha a topic fejléce táján ott van, hogy olvasd el az összefoglalót, akkor olvasd el, mielőtt kérdeznél. Nem is olyan régen, amikor még nem volt az összefoglaló, csak szimplán 1. hsz, a topik címében is benne volt nagybetűkkel, hogy kérdés előtt olvass. A topik címében. Szerinted hányan tették? Tízből jó, ha hárman. Ennek mulasztásáért a 3. alkalommal már temp ban-t adnék. A másik eset, hogy olvasták, csak nem értelmezve, akkor meg ugynaúgy semmi értelme nem volt sem megírni, sem elolvasni.
    A közhiedelemmel ellentétben eléggé naprakész. Egy-két kisebb frissítés tervben van, majd ráveszem magam - csak azt nem tudom, hogy minek.

    Nyilván van olyan kérdés is, amire a válasz nincs benne - erre való a topik.

    Az utóbbi 5-10 évben mindenkinek (főleg a fiatalabb generációnak - a kevés kivétel csak erősíti a szabályt) a sült galamb kell - és itt most nem csak PH!-ra gondolok, hanem a digitális és való élet minden egyéb területére is. Zéró erőfeszítéssel mindent, azonnal, miközben nem pszeudo-analfabétának lenni majdhogynem szégyen.

    Másrészről ki segít szívesen olyannak, aki még annyi fáradságra sem képes a saját érdekében, hogy olvasson 5-10 percet és esetleg begépeljen egy-két szót a fórum vagy a Google keresőjébe, ráadásul a segítő szándékúak munkáját semmibe veszi a lustaság / figyelmetlenség miatt, pedig a saját pénze van a vásáron? Ez egyben tiszteletlenség is. "Nincs időm olvasni." Ez a legnagyobb lol. De írni van? Akkor vásárolni se legyen.
    Aztán lekörmölheted 152-szer dettó ugyanazt. Nem tudom, te hogy lennél vele, de nekem ez már több, mint fárasztó - de már ezt is leírtam egy párszor, hol hosszabban, hol rövidebben. Most megint egy ilyen alkalmat élünk meg.

    Magamra levetítve; más szakmai topikokban nekem sem megeröltető olvasni az összefoglalót vagy használni a keresőt és 10-ből 7-szer meg is találom a választ, kerek-perec. Aztán kiegészítem még egy kis guglival - ahelyett hogy teleírnám a topikot a nemtörődömségem eredményével, ami végső soron csak engem minősítene.

    Félre ne értsd, ez nem személy szerint neked szól, hanem általánosságban véve - azt sem tudom, hogy mi volt a kérdésed, mert az utóbbi időben már egyre ritkábban nézem a topikot, mert csak a hajamat tépném, ha nem így tennék. : D

    Akinek nem inge, értelemszerűen nem veszi magára.

    /rant off

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák