Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    válasz wwenigma #31786 üzenetére

    Elnézést kérek, ha bárkit is megsértettem, a célom nem ez volt. Igyekszem válaszolni a kérdésekre, amiket kb. minden második személy feltesz, gondolom, [oWn]f4te és jaffa 2843 már belefáradtak.

    - miert nem ajanlott (ha nem az)

    Ahogy én észrevettem, egy egér főképp attól lesz ajánlott, ha pontos, precíz, jó minőségű szenzor van benne, amiket igen komoly szakmai tesztek alá is támasztanak. Gondolom, feltűnt, hogy ez a lista a piacon kapható egerek számához képest igencsak rövid. Ennek az lehet az oka, hogy nagyon kevés olyan egér van, amibe ilyen szenzort tesznek. Ez árban azt jelenti, hogy kb. 5,5k-ba kerül újonnan a legolcsóbb ajánlott egér, a G100s, az is ebay-ről, összesen 1 db programozható gombbal. A következő kategória a 10-11k, amiben a G400s-t és a Kana v2-t szokták ajánlani. Ahogy néztem, a többi ajánlott egér efölött van árban. Így ha valaki ezalatt keres egeret, vagy pl. 5k körül keres sokgombos patkányt, jó szívvel semmit nem fognak tudni ajánlani.

    Ha valaki olyan egérről kérdez, ami nincs az ajánlottak között, az általában azt jelenti, hogy gyenge szenzor van benne. Ilyet pedig jó szívvel itt nem fognak ajánlani. Persze az ajánlásnak lehetnek más szempontjai is, pl. minőségérzet, dizájn, szín, gombkiállítás, gumi bevonat, stb. Ezek mind szubjektívek, tehát mindenkinek más jön be. Nem lehet olyan listát összeállítani, ami a legszebb színű egereket tartalmazza, hiszen mindenkinél más egerek lennének rajta. A gombokról is mindenkinek mások az igényei, van, akinek egy se kell, nekem a hüvelykujjnál elég, van, aki a görgőt is szeretné döntögetni. A gumi bevonat is csak megszokás kérdése.

    Talán egy szempont van, ami nem annyira szubjektív, a tartósság. Viszont egyrészt mire egy típusról kiderül, hogy ált. mennyi ideig húzza, már kifut, nem kapható. Pl. a Logitech G402-ről senki se tudja, hány évig fogja húzni. A G400-ról már tudni lehet, hogy tartós, cserébe már nem találsz sehol újat. Olyan is gyakran van, hogy ugyanaz a típus valakinél fél év alatt duplaklikkes lesz, másnál 5 évig húzza. Mondjuk talán erről lehetne gyűjtögetni a visszajelzéseket.

    - abban az arban mi ajanlott inkabb

    Ha nem ajánlott egér kell neked, akkor rajtad kívül senki nem fogja tudni, hogy melyik tetszik / áll kézre leginkább.

    Ahogy nézem, a legtöbben kompromisszumokat kötnek: választaniuk kell, hogy egy jó szenzoros, de nem lila, vagy egy nem ajánlott, de neki tetsző lila egeret vesznek. Ezt nekik kell eldönteniük.

    Kérem [oWn]f4te és jaffa 2843 " "isteneket" ", hogy javítsanak ki, ha valamiben tévedtem.

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák