Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • c41r0^

  őstag

  Le szeretném váltani a közeljövőben az ASUS P5ND2-SLI lapomat egy C2D-ready lapra. Két oka lenne, egyrészt C2D procira tudnék bővíteni majd ha szeretnék, másrészt a mostani lapom vcore-fesz-e nagyon ingadozik (BIOSban 1.475öt adva 1.45 V-ot ad a procinak (D805) a lap terheletlenül, de amint 100%-os terhelés következik, a fesz lemegy 1.32-1.34V-ra, és így 3800on éppenhogy stabil a procim a lapban ezen a feszen (100% orthos-stabil 12 órán át).

  Tehát a procim a lapban 3800 MHz-en, 1.32-1.34 V-on stabil, 1.4V-on vinnie kéne a 4 GHz-et, de ehhez az kéne értelemszerűen, hogy a lap terhelésnél is adja ezt a stabil feszt.

  A táppal nem lehetnek gondok, mert 500W-os FSP Bluestorm.

  Tehát a kérdésem, hogy melyik lenne a jobb C2D-ready lap:

  Abit AB9 - előny: jobb chipsethűtő...hátrány: 450 FSB körül van vége a lapnak PH! teszt szerint(monjuk ez nem olyan nagy hátrány), 2 PCI-slot

  Gigabyte 965P-S3 - előny: 3 PCI-slot, picit jobb tuning, jobb és stabilabb BIOS...hátrány: forró passzív chipsethűtő

  Mivel négy PATA egységem van, vennem kéne egy PCI-os IDE-kártyát, az kb. 3K bruttó, a Giga S3 + kártya pont annyiba jönne így ki, mint az Abit lap, és van egy Audigy kártyám, ez menne a másik PCI-ba, tehát nem lenne több bővítési lehetőségem az Abitban.

  Gigához a szívem húz és az ára (bár még sosem volt Giga lapom), Abithoz az eszem és a PH! teszt konklúzió

  segítsetek a nehéz döntésben :)

 • c41r0^

  őstag

  P5LD2 és P5ND2-SLI között vacilláltam anno, mikor vettem a mostani lapom, 945-ös chipsettel szerelt lapot már nem vennék, P5LD2-nél sem garantált az óriási tuningpotenciál

  a két konkrét lappal kapcsolatban kérnék inkább tanácsot, bár most 75%-ban a Gigabyte mellett vagyok

  [Szerkesztve]

 • c41r0^

  őstag

  a PH! tesztben sem értettem igazán, az S3 miért nem az első helyet szerezte meg és lett ''csak'' ajánlott, míg az AB9 különösen ajánlott
  egy konkurrens HW-tesztoldalt nézegetve pont fordított volt a helyzet az S3 javára

  AB9 - én nem használnám a jobb minőségű integrált audiot (Audigy miatt), a 2 PCI slot épphogy elég lenne és szerencsétlen helyen van az IDE csati, valamint tuningban is gyengébb az S3-nál, a hőcsöves NB hűtés kb. 450 MHz FSBig elég, ez is tűzforróvá válik

  S3 - maradna 1 db. fölös PCI-om, jobb tuning (valljuk be, ezt csak C2D és tuningmemók mellett tudnám kihasználni, de ami késik nem múlik), ára kevesebb az AB9-nél,400 FSB feletti tuningnál viszont chipset hűtőt kell majd cserélnem (jövő zenéje lenne ez is), így árban ugyanannyi lenne az új NB hűtő+lap, mint az AB9

  szvsz nekem jobb választás lenne a Giga lap, de cáfoljatok rám, mert eddig észérveket nem láttam - egyébként lehet, hogy nem is kell észérv, ilyen kis tényezők miatt már csaknem a szimpátián múlik a döntés...

  ''Windowsból nem tuningolunk'' alapelvet követem, nem használnám a uGuru-t (különben sem lehet olyan opció benne, ami BIOSból hiányzik)

  [Szerkesztve]

 • c41r0^

  őstag

  Sziasztok, lenne egy kérdésem.

  Elgondolkodtam azon, hogy leváltom a P43-as lapomat (P5QL-Pro), mert állítólag a legjobbat egy P45-ös chipsettel szerelt lappal lehet kihozni a Yorkfieldekből. A procim jelenleg a lapomban egy C2Q 9300 M1@3000 MHz (400*7.5)@ valós 1.15V-on (BIOSban 1.2V), feljebb nem igen megy órajelben, csak pár 100MHz-el, és csak arányaiban sokkal több fesszel, tehát így használom jelenleg, de zeneszerkesztő programhoz (sok VSTi és sok más plugin futtatása Cubaseben) sosem elég erős egy proci. Szerintetek kb. mi lenne az eredmény egy jobb, pl. P5Q vagy hasonló kaliberű lappal? Hasonló, 1.2V-1.3V körüli fesszel, amihez elég a TX2 is, meddig tudnék kb. elmenni P45-tel? A proci előző tulajánál talán P45 lapban azt hiszem ment alapfesz körül 3.5GHz-et, ha minden igaz.

  A másik, hogy "muszáj" FET hűtés és minimum 6-8 valós CPU fázis a lapra a stabil fesz és minimális vdroop miatt, tehát az olcsóbb P45 lapok kilőve, mint pl. egy ASUS P5Q SE2 a 3 fázisával? Az adatlapomnál lévő hardvereket mind meg akarom tartani, tehát az ilyen "add el a lapot, procit, ddr2-t és cserélj AM3-ra és DDR3-ra" nem játszik, időm, türelmem sincs rá. Tehát inkább a jelenlegi konfigomból szeretném kihozni a maximumot CPU tekintetében, minimális energia befektetésével. Max. 10K-ból jó lenne megoldani (régi lapom eladnám), tehát ilyen 20-22K körül kéne P45 tuninglap (természetesen a Hardverapróról vennék, újonnan 30K lenne egy igen jó P45 lap, az meg már feleslegesen sok egy elavulóban lévő s775-ért). Szóval ajánlani tudnátok pontos típust, mivel járnék a legjobban, tekintve, hogy nem kell CF (ezért nem kell a több 8x vagy 16x PCI-E, elég 1 is) és RAID se (ezért elég az ICH10 is, nem kell ICH10R), bár tudom, ezek járulékos extrák már a jobb lapoknál.

  Amiket én nézegettem, azok a P5Q, P5Q Pro (mondjuk itt ugye több hosszú PCI-E is van, nekem feleslegesen), ASUS P5QD Turbo (*ponban br. 23K, nem is rossz vétel talán még újonnan sem), persze elsősorban használt, de még garisban gondolkodom. Egy Gigabyte GA-EP45T-UD3R viszont már drága és felesleges nekem szvsz. Vagy mit gondoltok, tudtok tanácsot adni melyik lap lenne a legjobb számomra?

  Köszi előre is!

 • c41r0^

  őstag

  adatlap -> van SSD-m
  több CPU power kéne a Cubase alá, nem vinyó töltési sebesség, és nem játék alá kell a CPU power

 • c41r0^

  őstag

  Miért, +10K-t egyáltalán nem érne meg az egész projekt, hogy 3 GHz helyett mondjuk 3.6-3.8-on menne a Q9300 még kb. 2 évig, míg nem cserélek komplett platformot (mondjuk ha egyáltalán képes erre a CPU persze, de elvileg megvan rá az esély...)? Ha minden igaz, az XP és a Win7 is túlélné a lapcserét, mert P43->P45 csere lenne, így egyik oprendszert se kéne talán újrahúznom.

  De én is bizonytalan vagyok, ezért kérdezem, hogy egyáltalán megéri-e az egész hajcihőt az elképzelésem. A másik lehetőség ugye az AM3 proci, AM3 lap és DDR3 ram lenne, de a Yorkfield azért még szvsz elég erős ahhoz, hogy évekig el lehessen nyüstölni és sztem felesleges lenne váltani egy hasonló erős konfigra, ráadásul nem +10K-ból.

Hozzászólok Aktív témák