Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Sziasztok,

    Elvileg váltom AM4-re, ehhez keresnék egy jó kis lapot.
    1. Mennyit szánsz az alaplapra?
    25-32. HA MEGÉRI akkor kihasználnám gyorsan az Alza kuponakciót, ami 4 ezrest jelentene ingyenes házhozszállítással, de ha van olyan lap ami olcsóbb annyival máshol hogy megérje akkor nem az Alzából lesz. Azért leakciózott árral már nem szívesen mennék nagyon 32 fölé csak ha muszály, vagy ad olyan extra szolgáltatást plusz 1-2 ezres (amire mondjuk szükségem nincs, de jól jöhet pl wifi)
    2. Milyen hardverek alá szeretnéd?

    AM4, egyelőre 1600 vagy 2200 vagy 2600, esetleg 2700 később 3600, 3700 vagy 3500x
    3. Milyen méretű lapot szeretnél?

    Ami olcsóbb. ATX házam van, elfér a nagy is de nem zavar ha nincs tele
    4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)

    Teljesen alap, semmi extra. 1 darab PCI-e gpu, 2-3 sata, előlapi usb3. Később egy m.2-nek örülnék, így az lehetne rajta, de egyelőre sata lesz. Az se baj ha sok tápcsati van rajta mert van a tápomon (XFX TS550W)
    5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?

    Hátlapon jó lenne D-SUB de ha ez rosszabb alaplapot vagy magasabb árat eredményez akkor mindegy. Ezt ha jól sejtem csak G-s procival lehet kihasználni, nem lehet a dvga képét ráküldeni mint régen a Virtuval. Mindkét monitorm amúgy DVI+DSUB, később jó lenne DP-re cserélni, de egyelőre marad. Van egy régi minőségi CRT-m csak arra kéne a DSUB.
    Szóval ezt a részt vehetjük úgy,hogy mindegy. 1060 6G megy bele.
    6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
    Az utolsó MHz-eket nem akarom kisajtolni belőle, de igen, viszont csak amíg lineárisan kéri a feszt. Azért legyen erős a VRM, nem szeretem ha izzad, tudjam, hogy van benne tartalék. Mondjuk 4-4,1GHz-nek örülnék, de 4,2-ért nem forralnám fel.
    7. Használt, vagy új alaplap?

    Új, tőlem lehetne egy hónapos is, de áfacsalós cégneves számlás aprós nem érdekel.
    8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)

    Ne legyen világoskék meg narancssárga, modern letisztult kinézete legyen, de különöseben nem. Hogy fekete piros ram foglalatokkal, vagy épp matt sötétszürke az teljesen mindegy. RGB lehet rajta, gondolom ki lehet kapcsolni, de pénzt nekem nem nagyon ér.
    +1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?

    Nem

    Nem tudom mennyivel jobb egy 40 ezres Tomahawk MAX egy alapabb 25 ezres lapnál. Mortar Max náluk nincs.

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák