Új hozzászólás Aktív témák

  • Milka 78

    nagyúr

    válasz vaguny #92051 üzenetére

    Én lehet futnék még egy kört a kiskerrel kapcsolatban, hogy náluk miért is nem jött elő a hiba...volt már pl olyan is amikor egy panel kecóban a konnektor földelésén jött fel valami zavar amitől cicergett a gép. Minden esetre kipróbálnám velük próbapadon, igp-vel (ez te is kipróbálhatnád otthon) egy másik táppal.

    Ennek függvényében nem biztos, hogy megoldást jelentene egy külső hangkártya és igazság szerint ha valamivel össze gerjed a lap, nem biztos, hogy egy plusz hardver a megoldás.

    Én még most is azt mondom, hogy a C-State tiltás nem egy nagy dolog, évek óta tiltva van és egyes fórumokon (itt a PH-n is) alapból ajánlott az Inteles OC-nál fix fesz és az összes C-State és EIST és egyéb marhaságokat kikapcsolni, bár nem tudom, hogy te OC-s procit használsz e...minden esetre ezek letiltásával a lap és a proci sem degradálódik, nem lesz melegebb sem és a fogyasztás is minimálisan nől csak (kimértem/ték többen is fogyasztásmérővel), ráadásul ez ingyen van.
    Azt hogy teszem azt egy tekercselés szigetelése gyengébb és tudom is én a tápod okozza az nem garanciális probléma. Pl vga-ban mind nv mind pedi amd oldalról egy rakat coil whine-os vga van ami magas fps mellett elkezd ciceregni, viszont ez nem befolyásolja a használatot (hivatalos nagykeres/gyártói állásfoglalás). Míg ott az fps lock szokott a megoldás lenni itt a C-State tiltása. Mondjuk a fenti elméletnek némileg ellentmond, hogy baromi sok ember használ alsó kategóriás Giga lapot és náluk nem cicereg nálad meg kapásból kettő ergo azért van némi reális esély, hogy a te hardver környezeted is okozhatja ezt, de ezt azt életbe be nem lehet bizonyítani.
    Ha nem tudsz megbarátkozni ezzel akkor még mindig ott az elállás jogé és/vagy ráfizetsz egy drágább alaplapra amin kevesebb az esély ilyen jellegű problémára. Pl ASUS PRIME Z390-A pl egész tisztességes lap és bios téren is rendben van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák