Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    Sziasztok!

    Eljutottam az alaplapig is egy új gép összerakása alkalmából. Édesapámék Prescott P4-esét cserélném, mert már engem zavar, hogy milyen tetű az az öreg jószág.

    1. Mennyit szánsz az alaplapra? Bruttó 20k alatti összeget.
    2. Milyen hardverek alá szeretnéd? Jelenleg kettő változatra kérnék segítséget: a processzor vagy G3220 -as(1150) vagy G4400-as (1151) Pentium lesz.
    3. Milyen méretű lapot szeretnél? Teljesen mindegy, asztali gép, normál ATX házba, így ez nem számít.
    4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) SATA3 és USB3 kellene. Dedikált VGA az IGP miatt nem lesz.
    5. Milyen a monitorod csatlakozása? DVI, ha esetleg van hdmi kimenet a DVI mellé az is jó.
    6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Biztosan nem.
    7. Használt, vagy új alaplap? Új alaplap.

    Egyéb: ha esetleg van 4 ram slottal ellátott lap, ami megfelel a fenti követelményeknek, akkor az is jó, bár ahogy a tendenciát néztem az alsóbb árkategóriában be kell érnem kettővel. A gép egyébként "irodai" használatra lesz, 0 játék, némi videó, de semmi 4k, kis vaterázás, netezés, esetleg torrent. 1151-hez néztem egy ASROCK H110M-HDV deszkát, 1150hez pedig egy ASROCK B85M-DGS-t (szimpatikus volt a 4xUSB3 és a 4xSATA3), de lehet nagyon mellélőttem. 1151-es lapnál nem tudom, hogy ilyen felhasználásnál mennyit számít a DDR3/DDR4, észrevehető-e egyáltalán. :B

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák