Új hozzászólás Aktív témák

  • speedygonzi2

    tag

    Sziasztok,

    tudnátok segiteni egy kicsit, kiváncsi lennék mások véleméényére. (proci rovatban is feltettem ugyanezt a kérdést)
    Egy ilyen gépet tervezek rendelni:
    GIGABYTE GA-B150M-D3H
    INTEL Pentium G4500 3.50GHz 1151 OEM
    HyperX 8GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/8
    Ez most kb 73 e Ft.
    Arra lennék kiváncsi hogy ti hogy máshogy oldanátok meg, nagyjából ugyanennyiből. Persze minél olcsóbb annál jobb. (1150, FM2, AM3...) A budget nem kőbe vésett, de azért nagyvonalakban ennyi.
    Ha nem lenne anyagi korlát, egy K-s i5, egy Z170 lapban jönne haza, de közel sem fér bele sajnos.

    Szóval, adott egy desktop gép amit netezésre, torrentre, HD filmezésre és nem mellesleg amatőr szinten Photoshop /Lightroomra használunk. (amatőr: rendszeresen több 100 képet dolgozunk fel, viszont pénzt nem keresünk vele, tehát extrém árakat sosem termel ki a gép)

    Ez most egy Athlon 64 X2 5600+ 4 gb rammal - volt amig müködött. Nem akarok használt alkatrészeket vadászni már hozzá, bőven csereérett, viszont ha nem térdel le, csak jövőre veszek gépet, addigra lett volna rá elég pénzem.

    -mindenképpten szeretnék 8 gb ramot, de a később többre bőviteném, ezért előnyös lenne a 4 memória slot. (igy nem kellene eladnom a régit)
    -van (régi) PCI tunerem és WIFI kártyám, előnyös lenne ha haszánlni tudnám, de a tuner egyáltalán nem létkérdés, a wifi pedig lassab mint a routerem, el tudom fogadni ha fel kell adni a 2ből egyet, vagy akár mindet
    -min 4 db usb 3.0 port + M.2 port (jelenleg nincs rá szükség, de látok benne pontenciált)
    Jelenleg atx házam van, 400wos minőségi táppal, és van egy 8600 gts VGA-m ha netán szükség lenne rá. (az én konfigomba nem kell)
    -a pentiumnál mindenképpen erősebb procit szeretnék kb 1 év múlva (akár használtat is)
    -VGA-t kb 1 év múlva tennék bele (kb 30-40ért) hogy néha játszani is tudjak.

    Szóval a kérdés az hogy nagyjából ebből a 75k köröli összegből milyen alaplap+prorci+RAM triót választanátok, hogy egy sok éven át üzemelő (később fejleszthető) platforomot kapjak.

    Köszi a segitséget,
    Speedy

Új hozzászólás Aktív témák