Új hozzászólás Aktív témák

  • Mahrenburg

    senior tag

    válasz AAntii #48047 üzenetére

    Nagyon szívesen! :R

    Kezdjük a jelenleg futó 7-es sorozatú lapkával szerelt lapokkal. Komolyabb tuningra egyfajta minimum szerintem az ASRock Z77 Extreme4, ez kb. 35e Ft.
    Kicsivel drágábban (kb. 37e) az ASRock Fatal1ty Z77 Performance, ami tápellátását tekintve ugyanaz, de nagyobb a hűtőborda a PCH-n, viszont a Z77 Extreme4-nek sokkal jobb az integrált hangja. Következő "lépcsőfok" az ASRock Z77 Extreme6 (kb. 45e), majd az Asus P8Z77-V (egyik kedvencem) következik, de ez már kb. 50e. E lista némi személyes irányultságot tükröz, ezért ne tekintsd "szent, és sérthetetlennek", vess egy pillantást a Téma összefoglalóra is. Általánosságban elmondható, hogy az 50e feletti kategóriában már minden lap elég jól "összerakott", bármely gyártóról is legyen szó.
    Mint látható, a komolyabb tuningra is alkalmas lapok terén az Intelnél igencsak "repkednek az árak". Némi "kiskaput" azonban találhatunk, ha beérjük a 6-os sorozatú lapkával szerelt alaplapokkal. Ezen lapok javarészt megtartották megjelenéskori árukat, vagy csak kis mértékben csökkent az áruk, viszont mivel erősen megcsappant irántuk a kereslet (főleg a P67-esek iránt, mellyel nem lehet használni az IGP-t), ezért esetleges "beragadt" készletektől akciókkal próbálnak megszabadulni. Ez például figyelemre méltó volt. Természetesen ez csak időszakos lehetőség, de az új, 1150-es foglalatú CPU-k/alaplapok megjelenésével elképzelhető, hogy újabb akciók várhatók. Most csak ezt találtam, mint esetleges kedvező áru alternatívát: ASRock P67 Pro3.
    Itt most kb. 22e Ft.

    [ Szerkesztve ]

    "Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi

Új hozzászólás Aktív témák