Új hozzászólás Aktív témák

  • Goreman

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kernek egy kis eligazitast. Jo ideje nem kovetem a computer temat es sajna van nehany sotet folt ahogy igy most olvasgattam. Nem a kozeljovore tervezem a gep frissitest, de szeretnek addig informaciot gyujteni, hogy ne sülthalkent alljak majd neki.

    * Sokan dicserik a Gigabyte lapokat es szidjak az ASUS-t. En 11 eve csak asus-t veszek es maradektalanul megvagyok elegedve az alaplapjaikkal, igaz sosem tuningoltam oket. Szempont a megbizhatosag es tartossag jo ar-ertek arannyal. Melyiket ajanlanatok inkabb?
    * Milyen memoriara erdemes ragyurni? Azt olvastam, hogy jelenleg boven eleg a DDR2 (felteve ha nem akarok agyba-fobe tuningolni). Merthogy nemsokara valami proci-socket valtas lesz es addig a 3-asokat nem igazan hajtjak ki a gepek erdemben. szal DDR2 vagy DDR3?
    *Ja, igen az uj foglalalt! Olvastam, hogy jon a Nehalem tema nemsoka es elbizonytalanodtam. Alapvetoen arra gondoltam,hogy veszek egy bivaly 775-os lapot eseleg egy 2 magos procival es idovel szepen felhoznam a konfigot. Erdemes-e ezt az iranyvonalat tartani vagy varjak meg, mert ugyis borit mindent az uj foglalat? Es ha megteszi, szerintetek erdemes tovabb varnom par honapot mig beallnak a Nehalem arai vagy repuljek ra 775 max konfigra (merthogy gondolom annak az ara esni fog az uj socket miatt) ? :W
    *Es akkor az orokzold kerdes. Milyen lapot ajanlanatok most nekem? Nezegettem ezt-azt, de igazabol csak csapongtam kozottuk. Biztos, hogy tuningolni nem akarom, sem integralt VGA nem kell es igazabol azt se tudom miert kene nekem 2 integralt LAN (de mondjuk az a legkevesebb). Sztem crossfire sem kell szal eleg az egy PCIe2.0 slot is. Mi a helyzet a chipset-ekkel? Erdemes azok alapjan valogatni az alaplapok kozott?

    Ennyi lenne :) Jo hosszura sikeredett :C
    Ha nagyon alapveto hulyesegeket kerdeztem volna, akkor lecci kuldjtek nehany linket ahol csiszolhatom az ismereteim, illetve ha valaki vette a faradsagot vegigolvasni es valaszolni nekem akkor Neki elore is koszonom :R

    Szolidaritas

Új hozzászólás Aktív témák