Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    addikt

    válasz Zoty4 #49222 üzenetére

    Sok nyugati ország jelentős támogatásokat ad töltőlehetőségek kiépítésére. Első lépésként a közületi helyeken (pl. mélygarázs) építenek ki minden parkolóhely mellé töltési lehetőséget, azután a társasházakban, végül pedig talán még az utcai parkolóhelyek mellé is. Kb. úgy, mint a 90-es és 2000-es években történt az internettel. Feltúrnak mindent amit kell, és kiépítik a csatlakozási pontokat.

    Az igazán nagy áttörést viszont a valódi önvezető autók megjelenése jelenti. Onnantól megjelennek az óriási (több tízezer autós) flották, amelyek kiváltják kb. az összes jelenleg ismert közlekedési formát. Nem lesz érdemes saját autót tartani, nem lesz értelme a fix. viszonylatokon járó tömegközlekedésnek, és taxisokra sem lesz szükség többé. Minthogy a járművek saját magukat vezetik, ezért amelyiknek szüksége van rá, elmegy a megfelelő töltőállomásra. Nem lesznek 10+ év átlag életkorú autóflották sem az utakon, mivel a bérautók olyan sokat fognak menni, hogy 5 éves korukra úgyis elkopik bennük minden.

    A Tesla kapcsán nekem nem abban van a kételyem hogy az EV-nek óriási jövője van (ld. internet 2000 körül), hanem hogy a Teslának olyan óriási technológiai és működési előnye lenne amely miatt a konkurencia labdába sem rúghat (ld. Netscape vagy AOL).

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák