Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz üzenabakusz #103051 üzenetére

    Én is reálisnak tartom, hogy 2024 vége felé elkezdik megemelni a visszaváltási költséget (vagyis alacsonyabb napi árfolyamot jegyeznek). 2-5% között tartom ezt reálisnak. 5% már elég fájdalmas, az már a bizalomvesztő küszöb. Amit nem engedhetnek meg maguknak, ha lakossági oldalról akarják jórészben finanszírozni az államot.

    Meg ugye arról szól ez az egész állampapírba terelés, hogy a folyószámlán(!) parkoló pénzeket behúzzák. Tehát olyan feltételeket kell biztosítaniuk, hogy ne sokkal nehezebben tudjanak az emberek a pénzükhöz férni, mint ha folyószámlán lenne, különben konkrétan csődbe viszik az embereket.

    Ezért sem tartom reálisnak, hogy az árfolyamjegyzést megszüntessék vagy nagyon lerontsák. Mondhatnák utána cinikusan, hogy "hosszú lejáratú állampapírba raktátok a pénzt, tudni kellett volna, ez mivel jár", de igazából csak magukkal b.sznának ki, mert a gazdaság szenvedné meg masszívan, ha ők nem engednék áramlani a pénzt. És mivel GDP célokat kergetnek, ez egyáltalán nem lenne logikus lépés.

Új hozzászólás Aktív témák