Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • Pferi

    aktív tag

    Sziasztok! Elképzelhető hogy a tápegység gyengesége miatt van erősebb 3d-s alkalmazások esetén újraindulása a gépemnek?
    A konfigom adatai:
    Athlon64 3700+ processzor, Abit KN8-SLI alaplap, 2*512 Mbyte Hynix RAM, Galaxy 7900 GS 256Mbyte, Hauppauge WinTV 250 tv tunerkártya, 2*120Gbyte HDD, DVD-RW, DVD-ROM.
    A tápegység egy Enermax EG 365AX-VE.
    Ezt találtam róla a neten:
    240V, P4-ready, aktive PFC, manuelle Lüftersteuerung für den rückwärtigen Lüfter • +5V: 32A ±4% • +3.3V: 32A ±5% • +12V: 26A ±5% • Combined Power (5V+3.3V): 185W • -5V: 1A ±10% • -12V: 1A ±10% • +5V SB: 2.2A ±5%
    Memtest86 v3.2 órák óta hibátlanul megy, tehát valszeg nem a RAM-ok hibája. 3dMark2k5 hibátlanul lefut, nincs szemetelés stb.
    Vidéki lévén próbáltam felhajtani másik tápot, a kínálat: Codegen, Mercury, meg vmi PLPower... Az Enermaxot is kb. másfél éve rendelésre tudták csak hozni, ezzel csak azt akarom mondani hogy nehéz lesz jó minőségű táppal letesztelnem :(

    MSI B450M Gaming Plus ; Amd Ryzen 5 2600X ; ID-Cooling SE-213V2 ; 2x8 Gbyte Kingston HyperX Fury DDR4 3200 MHz ; Gigabyte GTX 1070Ti Gaming OC ; 2 db Hdd 2 db SSD ; FSP Hyper M 700W; Modecom Rea ház

  • Pferi

    aktív tag

    Sziasztok! Összeraktam régebbi alkatrészekből egy gépet, I7 2600 + HD7950. Itt a PH-en teszteltek egy ugyanilyen konfigot, és terhelés alatt a teljes rendszer összfogyasztása 277W-ra jött ki.
    Van egy jó minőségű 400 W-os FSP tápegységem, elvileg akkor az elég lesz a géphez?

    MSI B450M Gaming Plus ; Amd Ryzen 5 2600X ; ID-Cooling SE-213V2 ; 2x8 Gbyte Kingston HyperX Fury DDR4 3200 MHz ; Gigabyte GTX 1070Ti Gaming OC ; 2 db Hdd 2 db SSD ; FSP Hyper M 700W; Modecom Rea ház

  • Pferi

    aktív tag

    Itt a PH-en csinálták a tesztet, úgyhogy gondolom csak nem nézték el.
    Mindegy, teszek egy próbát ezzel a 400W-os táppal. Ez is gond nélkül kiszolgált egy húzott 3570k-t és egy HD7870OC-t, ha kevés legfeljebb instabil lesz a gép vagy el sem indul, de gondolom tönkre nem tesz semmit. Utána meg tápcsere.
    [link]

    [ Szerkesztve ]

    MSI B450M Gaming Plus ; Amd Ryzen 5 2600X ; ID-Cooling SE-213V2 ; 2x8 Gbyte Kingston HyperX Fury DDR4 3200 MHz ; Gigabyte GTX 1070Ti Gaming OC ; 2 db Hdd 2 db SSD ; FSP Hyper M 700W; Modecom Rea ház

  • Pferi

    aktív tag

    Összeraktam a gépet, egy I7 2600 került bele 4 GHz-re húzva és egy Sapphire HD7950 Vapor-X, és a kis FSP 400-60GHN 85+ tápegység simán vette az akadályt :)
    Igaz hogy a vga-hoz szükséges 2x8 pin-t úgy oldottam meg hogy egyet egy 6pin-8pin átalakítóval, egyet pedig két molexről alakítottam át, de megy eddig hiba nélkül.
    Pár játékot is kipróbáltam 20-30 percig, eddig nem volt instabil a rendszer egyáltalán. Ez a kis táp eddig mindent kiszolgált amibe beépítettem, tuningolt I5 3570K + HD7870, Ryzen 5 2600X + GTX 1070Ti, soha nem volt gond vele. Remélem a fő gépemben lévő FSP Hyper M 700W is kiszolgál ennyi ideig.
    Ha instabil lesz a rendszer majd akkor nézek egy erősebb tápot hozzá.
    Biztos jön valaki azzal hogy "lutri hogy meddig működik így", de mivel régóta stabilan működik megkockáztatom hogy bírja még egy darabig.
    Volt már új Chieftec tápom is ami 3 naposan pukkant egyet és meghalt úgyhogy az új tápegység sem garancia arra hogy évekig gond nélkül fog működni.

    MSI B450M Gaming Plus ; Amd Ryzen 5 2600X ; ID-Cooling SE-213V2 ; 2x8 Gbyte Kingston HyperX Fury DDR4 3200 MHz ; Gigabyte GTX 1070Ti Gaming OC ; 2 db Hdd 2 db SSD ; FSP Hyper M 700W; Modecom Rea ház

  • Pferi

    aktív tag

    Kondicserét érdemes lenne megejteni? Olyan helyen dolgozom ahol megoldható.

    MSI B450M Gaming Plus ; Amd Ryzen 5 2600X ; ID-Cooling SE-213V2 ; 2x8 Gbyte Kingston HyperX Fury DDR4 3200 MHz ; Gigabyte GTX 1070Ti Gaming OC ; 2 db Hdd 2 db SSD ; FSP Hyper M 700W; Modecom Rea ház

  • Pferi

    aktív tag

    Elég jó áron jutottam hozzá a Hyper M-hez, nem akartam otthagyni annyiért :)

    bobalazs: köszönöm a tanácsot, beszélek a szerelőmmel.

    [ Szerkesztve ]

    MSI B450M Gaming Plus ; Amd Ryzen 5 2600X ; ID-Cooling SE-213V2 ; 2x8 Gbyte Kingston HyperX Fury DDR4 3200 MHz ; Gigabyte GTX 1070Ti Gaming OC ; 2 db Hdd 2 db SSD ; FSP Hyper M 700W; Modecom Rea ház

Hozzászólok Aktív témák