Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
Irodai beviteli eszköz esetén az, hogy nincs magyar nyelv, szerintem probléma. De ahogy látom lassan jobb lesz megszokni az ékezetmentes gépelést...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
scream
veterán
Loginál az International US kiosztás az ISO layout pl (de német/francia/scájci is az, csak a feliratozás más). A felirat valóban nem magyar egyiken sem, de aki irodai munkára használja, az amúgy sem baj, ha nem a feliratot nézve gépel rajta.
---
Én az előző generációs MX Combo-t (MX Keys + plamrest, MX Master 3) használom, az egér - mint az előtte lévő MX Master 2 is - bevonata bármennyire is odafigyelve rá, napi 8-10 órás aktív (nem játék) használat mellett ~1.5 év alatt undorítóra kopott, mostmár darabokban jön le, nem épp egy esztétikus látvány. Emellett hangosnak gondolom a kapcsolókat benne, de szerencsére más problémám nincsen vele.
A billzettel elégedett vagyok teljesen, jól bírja, nem kopik a felirat, pedig használva van.
A palmrest az elején még szép volt, mostanra karcos lett, megnyomódott az alja is, a feladatát ellátja, de nem esztétikus ez sem.
Linuxos tesztreszabhatósága a szoftvernek sajnos nem a legjobb, bár azért némi kereséssel és saját scripttel meg lehet oldani a dolgot.
Összességében, ha tudnám anyagminőségben jobbra cserélni az egeret megtenném - a Master 3S sajnos nem az. Év közben már majdnem elcsábultam az MX Ergo irányába, de félek ott is hasonlóan csúnya lesz 1-1.5 év alatt az egér, mint a mostani.
És sajnálom, hogy addig jutott a Logi, hogy már nem a kínai Omron kapcsolók miatt aggódok egy egér vétele előtt, hanem, hogy előbb lesz csúnya a bevonat, mint hogy a kínai Omron lehal...
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Veszek egy asztali billentyűzetet, és szívok az összenyomorított kurzormozgatókkal... hááát, inkább nem.
Nekem MX Anywhere 3 egerem van, sőt, van a háznál az előző két szériából is 1-1 darab, azokkal elégedett vagyok, minimális kopás, hiba nélkül teszik a dolgukat.
-
Dr. Akula
félisten
Miért nem tudnak egy nyamvadt lyukat tenni az egérre, amiben lehet tárolni az adóvevőt? Még a végén nem veszne el... 20 éve még ment nekik, azóta elfelejtették ezt a bonyolult technológiát...
#3HThomas: A feles kurzoros agybaj sajnos mostanában nagy divat. Nem tudom mi bajuk a kurzorral, biztos bántotta őket, hogy úgy érzik vissza kell neki vágni...
[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
Az a mini kezdett egyre szimpatikus lenni, de az ára rögtön elvette tőle a kedvem.
Ezt inkább rád bízom.
-
nyunyu
félisten
-
tothbe
addikt
Nálam egy előző gen MX Keys + Palmrest és mellé egy MX Anywhere 3 teszik a dolgukat, de egyik sem kopott szét. Amúgy én részben pont a fullos kurzorbillentyűk miatt választottam a nagyobb billt.
@TigerCat: Magyart nem igazán éri meg nekik gyártani, mert ha minden magyar ember venne akkor sem jönne vissza a szita ára az ékezetes gombokra. Márpedig ilyen terméket nem minden magyar vesz, így full veszteséggel nem fogják gyártani. Bár Magyarosi Csaba azt mondta a videójában, hogy később várható, de sztm ezt csak félreérthette.
Amúgy lehet ezen is simán ékezetes szöveget gépelni. Meg kell tanulni, mi hol van, és akkor nem kell nézni mi van a billentyűkön.By(e) Tothbe
-
Ezt az üzenetet egy DE ISO kiosztású billentyűzettel gépeltem.
tl;dr: Bármivel tudsz ékezetesen írni. A kiosztásnak semmi köze az operációs rendszerben beállított beviteli nyelvhez.Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
-
Patrik.Varga
tag
Döbbenet árak, ami párosul azzal, hogy 2023-ban is képtelenek egy minőségi egeret legyártani ha nem is balkezes verzióban, de legalább két kezest.
-
nyunyu
félisten
válasz Patrik.Varga #14 üzenetére
Emberek ~10%-a southpaw, nagy részük elvan a 2 gomb+görgős egérrel is.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Gergello
addikt
Aranyár. mikor fog alaki egy irodában ennyit költeni. megveszik a legolcsóbb k szériás k120 vagy valamilyen billentyűzetet.
a hangos jobb, legalább hallani hogy dolgozik a melós -
-
-
Én egyébként semmit nem szeretek, ami Logitech.
Na jó, ~2006-ig jó cuccokat gyártott. Egy MX300 például mindig MX300 marad. A G PRO Wireless meg megreformálta a wireless piacot, bár nem nagy liebling.
Tipikusan az a cég, ami jellemzően filléres dolgokon spórol (már nem olyan elpusztíthatatlanok a motyói, mint anno), de néhány évente felborítja a status quót valamivel (legutóbb 2018-ban a GPW-vel, ugye), aztán csendben megül a babérjain, miközben a konkurencia elhúz mellette. Meg az utóbbi időben itt-ott finoman nyomatja a gender-inkluzív propagandát, ami alapból megér nálam egy permabant.
---------------------------------------------------------------
(#20) ROBOTER: Inkább ne felejtsük el, ha lehet. Azon kívül, hogy a kékfog hajlamos az instabilitásra, a maximális polling rate-je 125 Hz, lemészárolja a perfect controlt és érezhetően többet késik, mint a 2,4 GHz-es rádió, plusz tudtommal AES titkosítást sem alkalmazhat a beviteli jelre, ami irodai környezetben nem feltétlenül előny.
Egyébként meg a cikkben szereplő egéren van BT, és a szimpla (nem "for Business") változatához nem is jár alapból dongle.
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
Ismerem. Kapni már nem igazán lehet, és egy gumidómos csoda. Ami meh. Céges irodába sztenderd kelléknek jó, de privát használatra nem kéne.
Akkor már inkább MS Sculpt Ergonomic Keyboard, de méginkább valami Alice kiosztású mecha (pl. Keychron Q8/Q10, Akko ACR Pro Alice Plus, Feker Alice 80 stb.) vagy valami "rendesen" osztott darab (pl. Kinesis Advantage2, PCD Maltron 89 vagy 90, ErgoDox EZ stb.).
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
ceia
őstag
A nagy billentyűzetről, nem irodistaként, csak mint általános célú billentyűzetet nézve, pl. itthonra:
Ami nem tetszik:
1. Nem vezetékes. Macera töltögetni még a billentyűzetet is, aminél aztán simán megoldható, hogy ne kelljen..
2. Az eltúlzott lekerekítés miatt a négy saroknál levő billentyűk nem téglalap alakúak, mint a többi, hanem egyik sarkuknál csonkák. Idegesít a látvány.
3. Plusz gombok. Csak az legyen, ami kell, minél egyszerűbb, annál jobb! (akkor a szoftver is az, és kisebb az esélye a nemkívánt működési hibáknak)
4. Hol van a NumLock LED? Csak nem a jobb felső sarokban levő szögletes LED az? A CapsLockban be van építve, a NumLockban miért nincs? A ScrollLock-ot sosem használtam, azt sem tudom, mire jó, így annak hiánya nem zavar. De tény, hogy nincs, ha valakinek mégis kéne..
5. Négy billentyűn is van lakat piktogramm. Esc,NumLock(amin valójában itt a Clear fekirat díszeleg), és két plusz nyomoroncon, amik azt sem tudom, mire valók. Ez már beteges.. Mitől félnek?
6. A "Windows" menü billentyűn csak egy Start felirat van. Jó, más rendszerekhez is használható kell legyen, azért nem a Windows logó van. De legalább megkülönböztethették volna valami jellel is, akár fizikailag kiemelkedően, mert így alig különbözik az Alt-tól. Egyébként logikusabb lehetett volna (ha már Logi a név..) a Menu felirat. Linuxon, Macen van Start?
7. Jobb oldalon helyette Fn billentyű van, amit én elhagytam volna, így hosszabb lehetne a Space.
8. Az F gombokon napocska, hangszóró.. stb jelek, csúnya és kommersz!
9. Az F sort nem különítették el fizikailag, ki kellett volna hagyni egy kis helyet közötte és a számsor között. Ennyi pénzért belefért volna annyival több anyag a kasztniba.. És ráadásul az F-ek nem teljes méretűek.
10. Csík Enter, ez nekem szimplán szörnyű.
11. Igazából a billentyűk sem tetszenek. Jobb lenne, ha nem csak egy kör alakban lenne bennük homorítás, hanem az egész felületük lehetne homorú. Így pont a bill. közepét kell eltalálnod ahhoz, hogy érvényesüljön a homorú felületből adódó kellemes tapintási érzés. Ha nem a közepét találod el, érzed a homorú körön kívüli sík részt, szóval úgy furi az ujjnak.
12. Ez ugyan nem billentyűzet hiba, de ezen magyarul írni, hát csak az ellenségemnek kívánom. Legalább lokalizációs kupak csomagokat gyárthatnának hozzá, és a megfelelőt lehetne hozzá rendelni. Így legalább a vásárló lecserélhetné magának.Ami tetszik: Van fehérben is, a CapsLockba beépített LED, vélhetőleg kellemes leütési élmény (ha eltalálod pont a bill. közepét..)
Az egér árazásával nagyon elszálltak. Mi kerül ezen anniyba..?
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
nyunyu
félisten
1. Pár hetente egyszer belefér, hogy rádugd a madzagot, ha nem használsz háttérvilágítást.
6: Win logóért, feliratért fizetni kéne az MSnek licenszdíjat
8: Maceken, modern laptopokon sajnos ez a szokás, már rég nem F1-F12 a default működése azoknak a gomboknak.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Synthwave #25 üzenetére
Én nem vagyok ennyire finnyás, inkább egy viszonylag puha, hangtompított lineáris kapcsolós mecha kényelmes kupakokkal, mint évente cserélni az Ergo4000-et.
(2005 végétől 2013-ig használtam 2 Ergo4000-et, 2-3 éves korára mindegyik horror volt.)[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
válasz #72042496 #33 üzenetére
Fél évig használt, mikrokapcsoló upgrade közben eltört szalagkábel csatiban elhalálozott példány vs a helyette vett, ~3 évig nyúzott, máló, ragadós, takaríthatatlan izé.
(Azóta feleilyen nehéz egeret használok helyettük.)
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz #72042496 #33 üzenetére
Egy éves MX Master 3 erőteljesen hámlott nálam és ami rosszabb, ragadóssá is vált, az előd MX Masternek ehhez több év kellett, de már az is határozott visszalépés volt az MX1100 után. Ha már az anyagminőséget egyre inkább egypálcás irányba tolják el generációról generációra, akkor legalább az árazással kövessék ezt le. Billentyűzetek terén már sok évvel ezelőtt elvesztettek, de egér terén is már közel egy éve.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
macilaci78
nagyúr
Nem tudok vakon, 10 ujjal gépelni, de a finn billentyűzetes laptopomon is elvagyok, amíg csak a szövegről van szó. Amikor már speciális karakter kell, ott próbálkozom, mert kb semmi sem ott van, ahol jelölve van. ×*+^!'"@&°€ karaktereket használom, ha a szemem után megyek, vagy nincs is jelölve, vagy teljesen máshol van.
Olyan kellene nekem, ami magyar, az egér pedig 60°-ban döntött és egyetlen vevővel elvan. Az MX Vertical jó is lehet, de ennyit csak akkor szánnék rá, ha 8-10 évet kiszolgál és kényelmes is. A Tecknet utódját lassan meg kell találnom, mielőtt tönkre megy.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
-
addikt
Egészen jó billentyűzet lenne (azonnal 2 darabot rendelnék belőle), ha:
* lenne rajta context menü gomb (a mechanikus verzióra ráfért)
* Szeparálva lennének a funkció billentyűk akár az egész sort nézve akár a szokásos 4 darabos csoportosítást
* magyar feliratokA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Továbbra sem kell elfoglalni USB portot, mert van rajta BT.
Irodában nem a 125 Hz a lényeg, hanem a BT sebezhetősége.------------------------------------------------------
(#29) nyunyu: De a kenyér kilója sem 1200 volt. A (#35) viszont irgalmatlanul ocsmány.
------------------------------------------------------
(#31) Yodafon: Egyébként a home office is lehet céges. De
"Céges irodába sztenderd kelléknek jó, de privát használatra nem kéne."
Egy Logitech K860 meg 40 000 forint az olcsóbb helyeken. Kettő darab árából már ott az (új) Alice kiosztású mecha, ami nem addig fogja húzni, ha használják is, mint egy Logi. Hosszú távon erőteljesen vitatható, hogy melyik éri meg jobban a cégnek.Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
tibaimp
nagyúr
Desktop-ra én is egy MX Master 2S-t használok, nagyon szeretem!
(Játékra meg egy régi G500-ast )A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
plehoczky
tag
A Logi K860 jó ergo billentyűzet, viszont sajnos megvan ugyanaz a hibája, mint a cikkbeli MX szériának: Magyarországon csak US Int verzióban kapható, ami ISO, így nem jó se annak, akinek magyar billentyűzet kellene, de annak sem, aki az US ANSI-hoz szokott.
Persze, lehet rendelni az ebay-ről is, de ez céges környezetben nem praktikus és a garanciát sem egyszerű úgy intézni. -
ROBOTER
addikt
válasz macilaci78 #40 üzenetére
Egy rakás ember amikor asztalhoz ér, az egérrel egészíti ki a notit és kész, ugyanis a tapipad a fő korlát számára a munkában. Ha egy vékony vagy tablet jellegű cuccban van összesen 2 usb (-c) és még tölteni is szeretné, akkor már nem tud rádugni egy usb-c pendrive-ot vagy külső ssd-t.
-
nyunyu
félisten
Céges vékony HP 830G8-on van a bal oldalon 2 USB-A, jobb oldalon 2 USB-C.
Ebből bal oldali A-ban fixen egy junifájing vevő az amazóniából importált mekkmesternek (fekete álruhás 2S, nehezebb, mint a képeimen lévő mekkmesterek ), mellette csatiba megy a melóra összelegózott hangtompított TKL mechám.
Jobb oldali C csatik valamelyikébe megy a HP USB-C dokkoló, amin lóg a 2 monitor, meg a random irodai billzet-egér, aminek a típusára sem nagyon emlékszem az általános gumidóm fóbiám miatt. (talán HP KU-0316)Itthon csak a jobb oldali tápcsati-HDMI-USB-C trió van használatban, utóbbi 2 megy a KVM switchembe.
#44: Irodában nem a 125 Hz a lényeg, hanem a BT sebezhetősége.
Mivel banki laptopról van szó, így pendrive, külső SSD, bluetooth szóba se jöhet, csak billzet-egeret enged az USBre dugni.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Tetszene, tetszik az ötlet is, hogy MAC-hez is és Windows-hoz is egy ilyen billt használnék, de magyar nyelv nélkül kimarad. Feleségem is használja a gépet és még a gépelés megy is, a speckó karakterekkel gond lenne!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen