Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Feri7619

tag

Bizonyos alapdolgokat, de még a magasabb szinteken is, jobban taníthat esetenként, mint egy alul motivált, nem jó szakmában /számára nem jó/ dolgozó tanár! 2 esetben is találkoztam ezzel életemben. Elsőben az osztályfőnök gúnymeséket mesélt rólam az osztálynak, nevetség tárgyává téve egy éven keresztül, meg is utáltam az osztályomat, meg a tanárt is! Aztán hetedikbe ismétlődött, csak ott a matektanár pécézett ki, direkt abból feleltetett, amit érzett, hogy nem tudtam, vagy értettem. Aztán amikor feltűnő volt már az akkori ofőnek is, hogy kimagaslóan, többszöröse az osztályzatból származó jegyszámom a többi diákhoz képest, és mindegyik ráadásul egyes, ekkor /sajnos sokára/ utána járt mi is ez! Ekkor félrehívott minket, a matek "tanárt" és engem is, hogy mi ez? Onnantól kezdve érdekes módon hármasokat meg négyeseket szereztem, de már késő volt, túl voltunk a féléves buktatáson, de megmentett az év végitől! Szóval ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy egy emberi tanár, ha nem hivatás szerűen oktat, hanem valamilyen kényszerből, és a frusztráltságát a diákon vezeti le, az mekkora károkat okoz! Ez a két eset elég is volt, hogy úgy mondjam, elmeneküljek az oktatási rendszerből, és minél hamarabb dolgozhassak. /Ez a 80-as évek végén történt/ Eszem ágában nem volt az egyetem, vagy valami más.. Szakma, és tűzés az iskolából minél hamarabb! Azóta is, ha valamit tanulni kell, azonnal rá görcsölök és folyamatosan ideges vagyok. Szóval belém égett rendesen az utálat. Nem a tudás utáni vágyat keltették fel bennem az iskolában, hanem az utálatot az oktatás iránt! Én nagyon is amellett vagyok, hogy sok esetben, sokkal jobb lehet egy mesterséges intelligencia, pláne 25-30 év múlva, mint egy oda nem illő emberi tanár! + az MI nem kér fizetést... nem elégedetlen, és nem is türelmetlen a diákkal! Az oktatására nincs hatással az otthonról hozott depresszió vagy stressz! Mindamellett írom ezt, hogy nem vagyok a teljes digitalizáció pártján! Tehát a készpénz teljes eltörlése, a teljesen digitális világ, nem tartozik a vágyálmaim közzé, mert az óriási visszaélésekre adhat lehetőséget. Lásd Kína, és a digitális diktatúra!!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák