- Nem engedik ki az USA-ból az elítélt kriptovezért
- Padavan firmware
- Szennyvízcsatornának nevezte Musk platformját Párizs polgármestere
- Aliexpress tapasztalatok
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Az Európai Központi Bank elnökének fia is átélte a kriptokatasztrófát
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Első olvasatra picit meredeken hangzott, de igazából tök jó ötlet az AI az oktatásban. Az biztos, hogy végtelen türelemmel hallgatná a 30-ik ugyanolyan feleletet is, meg személyre szabottan tudna foglalkozni a tanulókkal és még talán elfogult se lenne a dolgozatjavításkor.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Érdekes felvetés. Szerintem mindenképpen ez lesz a megcélozandó irány, viszont a humán tanerőt nem lehet (meg talán nem is szabadna) teljes mértékben kivenni a képletből. Az MI lehet egy tökéletes eszköz az információ megfelelő átadására, szemléltetésére, a megértés visszaellenőrzésére. De mondjuk a lelki, érzelmi aspektusokhoz viszont mindenképp kelleni fog szerintem egy hús vér tanár is, mert a tudásnak és a megértésnek vannak ilyen vetületei is. Ezeket az emocionális dolgokat viszont - szerintem - egy mesterséges intelligencia nem lesz képes átadni, megérteni.
Én inkább egy univerzális eszközként látok benne rációt, ami elvégzi a tanítási munka egy nagy részét, de kell majd mögé ember is, aki átadja a többit, illetve felügyeli, hogy megfelelő irányban halad-e a tanuló meg úgy a folyamat egészében és ha bárhol félresiklást lát, akkor ki tudja igazítani.
-
Gargouille
őstag
"Vagy nem látom, miért pont az lenne az."
Azért mert ahhoz, hogy megértsd az érzelmeket, ahhoz át kell élned őket. Enélkül hiába tanulsz bármennyit arról, hogy mi a félelem, öröm, szerelem, szomorúság stb.. hiába olvasol róla akármennyit, hogy mi az orgazmus, nem fogod megérteni, amíg nem élted át. Nyilván a mögötte húzódó kémiát le lehet írni, a jellemzőit össze lehet foglalni szavakkal, de attól, hogy azt bebiflázod még valós fogalmad nem lesz róla.
Bár soha ne mondd, hogy soha, de erősen kétlem, hogy egy AI képes lenne ezeket átélni és megérteni. Már azt is nehezen tudom elképzelni, hogy önálló gondolatai legyenek. Ezért gondolom azt - így a mostani tudásunk alapján -, hogy ezekhez a dolgokhoz azért még sokáig szükség lesz egy emberre.
-
Gargouille
őstag
"Ehhez, amiről írtam, az kell, hogy jó legyen emberek érzeleminek kiolvasásában, manipulálásban, és érzelmek látszatra utánzásában."
Igen, lehet, hogy igazad van és ez valóban elég hozzá. Lehet, hogy csak nekem idegen az a gondolat, hogy az embert teljesen kivonjuk a képletből és ezért keresek hozzá indokot.
-
Gargouille
őstag
"A pszihopaták is úgy működnek, hogy eltanulják az érzelmi reakciókat."
Ők jutottak eszembe nekem is, nagyon jó az analógia. Ha maradunk ennél a párhuzamnál, akkor annyi csak a félelmem, hogy egy "pszichopatára" bízzam a gyereket kontroll nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az OpenAI külön csapattal vizsgálja meg, hogyan tudják a lehető legjobban beépíteni a tantermekbe és az oktatási szektorba a ChatGPT-t.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Steam Deck
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Nem engedik ki az USA-ból az elítélt kriptovezért
- EAFC 24
- Futás, futópályák
- Alapértelmezetten kezeli a DirectX 12 Ultimate funkciókat az új VKD3D-Proton
- Milyen notebookot vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7470 27% 14" FHD IPS i5-6300U 8GB 512GB SSD ujjlolv., gar
- PC GAMINGRE, MUNKÁRA, i5 10400F és RX5700 Pulse! LEÍRÁS! (137)
- Akció Dell Latitude 5520 15,6 FULL-HD IPS Intel core i5-11gen 8gb ram 256gb ssd windows11
- PC GAMINGRE, MUNKÁRA, i5 6500 és RADEON VEGA 56! LEÍRÁS! (25)
- PC GAMINGRE, MUNKÁRA, i5 6500 és RX470 4GB LEÍRÁS! (66)
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest