Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • haxiboy

  veterán

  válasz gabor7th #25 üzenetére

  Azért az egyes területre specializált változata elég jól használható. Példának a Github Copilot amivel ha jól specifikálsz akár olyan programnyelvben is pillanatok alatt össze lehet rántani egy komplex projektet aminek nem ismered a szintaxisát, beépített funkcióit, packagejeit.
  Ugyanígy az oktatásra, pl. Magyar történelem lehetne specifikusan modelleket létrehozni, és folyamatosan frissíteni, karban tartani, akkor abban a témában kifejezetten penge lenne.
  Kár a ChatGPT-hez hasonlítani a specializált toolokat, főleg ha a jövőben internetelérést is kapnak.
  pl. ChatGPT sok problémát teljesen máshogy közelít meg a Copilothoz képest, főleg hogy a copilot folyamatosan etetve van az aktuális kontextussal, amellett hogy adhatsz neki snippeteket a konkrét kérdésedre.
  Elég jól fel van tanítva kevésbé népszerű programnyelvekre is, a kontextus alapján pedig igen jól kitalálja mit szeretnék a kódomba, sokszor elég csak a tab-ot nyomnom mert tökéletes amit kapok tőle. Ha csak a kutatással spórolt időmet nézem az aktuális projekten, akkor a 30 napos trial visszahozta a következő ~3 év előfizetési díját.

  Biztos hogy az AI eszközöké a jövő, különösen az egyes területre specializált változata. Egészen biztos vagyok benne hogy kódolás területén a következő 1-1.5 évben lesznek nyelv/framework specifikus modellek amik naprakészen lesznek tartva. Az üzemeltetés még hagyján, de ezek feltanítása az igazán költséges és erőforrásigényes.

  Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

Új hozzászólás Aktív témák