Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Gargouille #31 üzenetére
Hasonlóan voltam ezzel én is. Elsőre az futott ágy az agyamon, hogy "jaj, ne!", aztán végiggondoltam.
Megfelelő implemetációval, felügyelettel, szabályozással (stb.) sokat lehetne javítani az oktatás színvonalán és főleg demokratikusságán.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kolja58
aktív tag
válasz Gargouille #66 üzenetére
"... de az agykutatás jelenlegi állása szerint, ..."
A gyermek az anyja méhében először csak fejnek látszik ...Nem több, nem kevesebb, csak a véleményem, nem ítélkezés.
-
bteebi
veterán
válasz Gargouille #84 üzenetére
"viszont a humán tanerőt nem lehet (meg talán nem is szabadna) teljes mértékben kivenni a képletből."
Nem lehet... de itthon kiveszi az saját magát a körülmények miatt. (Mondjuk mivel itthon direkt nem cél a magas szintű oktatás, ezért nem lennének "jó" AI-val pótolva, mert minek.)
Amúgy szerintem nagyrészt ki lehetne, sőt ki is kellene vonni őket. Feleslegesen és károsan diverzifikálják az oktatást a jó/rossz iskolák/tanárok. Legyen meg mindenkinek a lehetősége a jóra. Az a kitörési lehetőség, nem a TikTok meg a Győzike Show.
Egyébként még ha arányaiban kevés tanár is van (és azoknak a nem kis része nem is jó), de abszolút értékben nincsenek kevesen. Menjenek be a versenyszférába, segítsenek be, csökkenjen a munkaidő... vagy valami ilyesmi. Az egyetemi oktatóknak meg több ideje maradna kutatásra.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
ddekany
veterán
válasz Gargouille #84 üzenetére
Az érzelmek működésének megértése, a pszichológia valószínűleg nem egy különösen nehéz terület azon a technikai szinten, ahol már van AGI-nak nevezhető AI. Vagy nem látom, miért pont az lenne az. A hús-vér ember meg szerintem elég jól helyettesíthető generált videóval és hanggal (VR-el még hatásosabb), és a tanuló érzelmi reakciói is kinyerhetők a kamera képéből, és a hanglejtéséből. Elvégre mi emberek is ezt tesszük, azaz nincs valami plusz érzelem detektorunk, csak látunk és hallunk (esetleg szagolunk, de valószínűleg az csak párválasztásnál jelentős). Persze most nem tartunk itt, de jelenleg az is sci-fi, hogy a tanítási munka bármi jelentősebb részét átvállalja az AI, elvégre még össze-vissza hallucinál, ami olyankor eléggé nagy probléma.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz Gargouille #93 üzenetére
Ehhez, amiről írtam, az kell, hogy jó legyen emberek érzeleminek kiolvasásában, manipulálásban, és érzelmek látszatra utánzásában. Az nem kell (és nem is valószínű), hogy belül úgy működjön, mint egy ember.
-
Tasunkó
senior tag
válasz Gargouille #101 üzenetére
A végeredményt behelyettesítve az egyenletbe, megkapjuk hogy képtelenség emberi tanár nélkül maradni. Ha most előállna egy 100-os helyettesítő modell, ami jobb lenne, mint az élő tanár, senkit nem lehetne róla meggyőzni hogy cserélje le, vagy pedig keveseket és elképesztő munka árán. Ebben a régióban az ilyen munka, példátlan a törtélemben. A tömegre mindig a könnyű, egyszerű megoldást lehet rákényszeríteni, így a rosszabbat, mert ha a könnyű egyszerű megoldás a jobb, akkor nem kell kényszeríteni, mert azt megértik. Így ha lecserélik az emberi tanárt egy jobb robotra, az alulról fog jönni, tehát addigra általános lesz már, hogy ez a módszer jobb mint az ember. Ha rosszabb lesz és lecserélik, akkor a direktíva fentről fog jönni. Egy rosszabb civilizáció lesz az élet minden területén, így a robottanárok úgy fognak hozzá aránylani, mint a mai tanárok a maihoz.
Kérek egy számot a jútútú
-
ddekany
veterán
válasz Gargouille #100 üzenetére
Nem csak neked idegen, vagy ilyesztő. De hacsak nem derül ki, hogy a mostani AI kutatás irány valójában zsákutca az AI képességek tekintetébe, akkor... a rövid távú praktikum (kb. azonos kimenettel mi az olcsóbb, most) győz mindenek felett általában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell XPS 9305 ultrabook, üzletből, garanciával i5-1165G7 16GBRAM 512SSD 13,3"FULLHDIPS
- ThinkPad X395 üzeti utrabook,üzletből,.garanciával Ryzen7/16RAM/512SSD/FULLHD IPS /LTE
- Bomba áron, üzletből, garanciával, DeLL XPS 17 9710 i7-11800H/16GB RAM/512SSD/RTX3050/FULLHD IPS
- LG UltraFine 27UN83A-W 2 év Gyári garancia +AJÁNDÉK Gyári LG Ergo állvány
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" Touch Bar 2016 i7/3,3GHz/16GBRAM/512GBSSD magyar bill.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen