Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bteebi

  veterán

  válasz kisfurko #10 üzenetére

  "Általános iskolában viszont nem tudom hogyan lehetne rávenni a többséget, hogy tanuljon vagy csináljon valamit, ha nem kénytelen fizikailag ott ülni, stb."

  Nyilván nem lehetne, és nem is lenne érdemes ráhúzni bármire, tetszőleges oktatási szintre és/vagy órára. Rajzzal, testneveléssel pl. egyértelműen nem működne... ezt is értjük. Nyilván a legjobb az lehetne, ha ezeket az alaposan megtervezett, sok színes és érdekes demonstrációval ellátott órákat mindenhol gyakorlatilag ugyanúgy, ugyanolyan jól előadná egy hús-vér tanár, csak hát... ez nem kivitelezhető sajnos. Ezt is értjük.

  Többek között kémiánál és fizikánál viszont nagyon hasznos lehetne az előre megírt/felvett óra. Azokat úgyis nagyon könnyű rosszul tanítani, ráadásul egy csomó érdekes kísérlettel lehetne színesíteni az előadásokat... na ott szerintem brutál hasznos lehetne. Aztán lehetne live FAQ, vagy kísérletes gyakorlat, vagy szakkör, vagy mittudoménmi, viszont nem az lenne, hogy Biharbasznád-felsőn természettudományos vonalon mindenki tök paradicsom, mert Béla bá' és Mari néni már 30 éve se ismerte az atomokat meg a kölcsönhatásokat.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák