Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
persze mimast mondott volna, hogy ennyire voltunk kepesek? Mindenki mas a hibas, a bios a windows, miert nem egybol viktor-lake-nek neveztek el ezt a generaciot.
-
westlake
félisten
Klasszikus Intel. Kiadnak valamit, aztán majd a felhasználók panaszai után javítják a hibákat. Pont, mint egy alkalmazás bétatesztelése.
Play nice!
-
westlake
félisten
Egyébként meg ez annyira átlátszó! A felhasználók hülyének nézése, ismét. Majd három héttel a megjelenés után jött nekik a megvilágosodás, hogy van még potenciál a platformban? Persze. Pontosan tudták ezt már a megjelenés előtt is, ami meg azt jelenti, hogy egy optimalizálatlan valamit okádtak a nép elé. Most meg majd megint mindenki epedve várja az újabb és újabb mikrokódokat, ahogy várták az előző generációnál. Ha tudják szoftveresen javítani, akkor megtehették volna a kiadás előtt is. Szánalmas.
Play nice!
-
anulu
félisten
azt hiszem, jópár évig el leszek még a 14700KF-emmel...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
mpierre
veterán
Ahogy elnézem nem érdemes váltani a korábbi 2-3 gen bármelyikéről is. Továbbá béteteszternek lenni elég drága mulatság is...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
10940x-ről sem érdemes váltanom, pedig az nem 2-3 gen. Ahova meg igen, az megfizethetetlen.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Alogonomus
őstag
Az Arrow Lake tipikusan ugyanolyan generáció, mint amilyen a Rocker Lake volt. Nem javítgatni kellene pár százaléknyi erősödés reményében, hanem gyorsan túl kellene rajta lépni, mert a saját generációjában egyértelműen nem versenyképes. Nem az az 5-10 százalék hiányzik neki ahhoz, hogy jó ajánlat legyen.
Ráadásul amikor az Intel a pénzügyi egyensúlyának fenntartása érdekében már az európai főhadiszállását is kénytelen volt pénzzé tenni, akkor a drága mérnökórákat inkább a következő, talán már versenyképesebb termék fejlesztésére kellene fordítaniuk, ahogy azt tették a Rocket Lake utáni Alder Lake fejlesztésekor is.
-
anulu
félisten
-
Róka86
csendes tag
válasz flashpointer #1 üzenetére
Mert a raptor és az S, az inkább a gyíkemberekre és a Sorosra tereli a gyanút.
-
arabus
addikt
Nagyon nem vagy képben ugy látom.
Ezek az E-magok erősebbek mint egy 11.gen P-mag.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
hokuszpk
nagyúr
az a vicces, hogy az AMD a még meg sem jelent 24H2 -re hivatkozva bemondta a 10-15% pluszt, ami nemvolt meg ; az Intel meg ezekszerint még akkor se kapta meg ezt a verziót, amikor megjelent a proci ; merugye a megjelenési sorrend az volt, hogy Zen5 - W11 24H2 - Intel Ultra.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
arabus
addikt
válasz Busterftw #16 üzenetére
Brutál headroom van ezekben,mindenféle fesz emelés nélkül mennek 5000-et.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
westlake
félisten
válasz Busterftw #11 üzenetére
A Windowst (Microsoftot) hibáztatni rettentő kényelmes nekik. Biztos vagyok benne, hogy senki számára nem újdonság, hogy a Windows fejlesztése is egy folyamat. Ez a gyártók között úgy működik, hogy az egyik szól a másiknak, hogy valami nem oké. Ilyenkor általában az illetékesek javítják a hibát. Remélhetőleg nem gondolja azt senki, hogy az Intel "most" jött rá valami olyan dologra, amit a Windowsban javítani (optimalizálni) kellene. A Windows egy nagyobb frissítésének (például a 24H2) fejlesztése körülbelül egy másfél éves folyamat. A folyamat fázisaiban megjelennek bizonyos buildek, amik még a mezei felhasználók számára is elérhetők, nem hogy a gyártók számára. Szóval aki arra hivatkozik, hogy a 24H2 még csak "most" jelent meg, az egyértelműen nincs tisztában azzal, milyen is egy fejlesztési folyamat. Nem azt állítom, hogy a Microsoft nem hibázik, de ebben az esetben egyáltalán nem a Windows, amit okolni kell egy generáció gyenge teljesítményéért.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
arabus
addikt
Minden is csak nem gyenge.
A gyengét azt itt láthatod 16 szállal,na barátom ez gyenge.
A képet topikjába tette fel az uj tulaj,tehát szintén egy átlag felhasználó.[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Te jöttél ide gyengézni,és még fel is háborodtál kikérve magadnak.
Én csak megmutattam a gyengét.
És hát ezek egyébként csak termékek ,nem kell ezeken megsértődni.
Felesleges.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Busterftw
nagyúr
Az interjubol nem az jon le, hogy oket hibaztatjak, csupan elmondta, hogy min kell meg reszelni.
"Biztos vagyok benne, hogy senki számára nem újdonság, hogy a Windows fejlesztése is egy folyamat."
Pontosan, tehat akkor miert furcsa neked, hogy elsore nem klappol minden egy hardverrel, aminek az optimalis teljesitmenye ezer mas dolgon mulik?A 24H2 viszont friss, es a legtobb usernek az ArrowLake megjelenesekor volt elerheto, teljesen valid dolog, hogy tobb ezer hardver/szoftver kombinacioknal gondok lesznek.
A 24H2 meg olyan szoftverekkel is okoz gondot onmagaban, ami elozo verzional nincs, nem kell ehhez ArrowLake. Lasd par jatek sokkal rosszab teljesitmenye vs 23H2.
Tessek, a 23H2 mar tavaly majusban first previewben megjelent, es csak iden augusztus vegen erkezett branch prediction update hozza, ami gyorsitott a Ryzeneken/Inteleken.
AMD announced that its Ryzen processor branch prediction optimization that provide gaming performance uplifts, is now available for Windows 11 23H2, through an optional update."Nem azt állítom, hogy a Microsoft nem hibázik"
Mert nem is errol van szo, hanem arrol, hogy a CPU teljesitmenye nincs kiaknazva jelenleg az OS es a BIOS allapota miatt. Ez nem hibazas, hanem szoftverfejlesztes, amit nem egyszeru osszehangolni.[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz Busterftw #23 üzenetére
Kicsit olyan érzésem van ezzel az Intel processzorral (család) mint anno az AMD videokártyákkal volt. Adott volt egy gigászi erős termék ami a tesztek alapján gaming esetén nem volt a legerősebb és az AMD azt kommunikálta hogy majd a szoftveres javításokkal megváltja a világot. Aztán jött a következő széria ahol az Nv újra (elpics@zta) és ott megint ezt lett kommunikálva. Mielöt bárki nekem esik egyik oldal fanja sem vagyok. Erre szoktam mondani hogy félkarú óriás. Ettől függetlenül kíváncsi leszek hogy az Intel tud e rajta valóban gyorsítani vagy ez is csak szép ígéret marad
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
arabus
addikt
válasz szmörlock007 #27 üzenetére
Igen,igazad van!
Mert ha igy is lesz akkor nagyjából utoljára jutnak a népek 250K-ért ilyen csoda procihoz.
Konkurencia hiányában megszünik az egészséges piac által generált árkontroll,ami tegyük hozzá már igy is túllépte az elfogadható szintet.
Jó lesz hidd el,kicsit kivánom is nektek!Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
martonx
veterán
Senkinek nem jó a verseny nélküli piac, ez egyértelmű!
Ettől még a 8400-as tuning ramos, tuning konfiggal bizonygatni, hogy az új i5 igenis nem gyenge, bocsásd meg, ha azt mondom, hogy nem túl meggyőző.
Biztos lehet találni olyan pizzafutár swiftet is, ami nem gyenge, ettől még a pizzafutár swift általánosságban nem lesz gyors autó.
De még ebbe is bele lehet kötni, igaziból minden azon múlik, hogy ki mire használja a proesszorát.
Aki játszani, annak hiába mutogatod a Cpu-Z-s benchmark eredményedet, vagy a böngészős benchmarkokat.
Biztos vagyok benne, hogy van amire az új Intelek a legjobbak, biztos, hogy te is jól átgondoltad, hogy miért ilyet veszel és számodra a legmegfelelőbbet vetted.
Én kérek elnézést!
-
arabus
addikt
Egyébként kellett egy pofon az Intelnek,minden téren rá fért.
Az hogy ez a pofon ekkora lett az nem biztos hogy előnyös,de ez már igy van.
Nem vagyok biztos benne hogy jelen állapotában ez a cég egyáltalán túléli ezt.
De igy a legtöbb embernek legalább meglesz az öröme.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
martonx
veterán
Én eddig az AMD-nek drukkoltam (VGA fronton továbbra is nekik drukkolok, miközben Nvidia kártyám van, mert az AMD szegény annyira szar). CPU fronton meg már az Intelnek drukkolok (miközben AMD CPU-m van, nálam napi 12 órában megy a gép, munkához használom ,olcsón kellett elég erős gép, alacsony fogyasztással, mini házba, ja és hangtalan legyen), és nagyon remélem, hogy vissza fognak még jönni.
Szvsz maga az USA sem engedheti meg, hogy az Intel elbukjon. Mindenkinek az a jó, ha értelmes verseny van, ezért se értem soha a fan-okat. Lehet jobban húzni egyik vagy másik oldalhoz, de ha csak egy oldal marad, az biztosan nem jó senkinek.Én kérek elnézést!
-
tibaimp
nagyúr
-
mpierre
veterán
Az energiatakarékos magok miatt fds alatt nem állandó a teljesítmény. Az egyik számítás a másikra vár.
-
Thrawn
félisten
platform
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
kromatika
veterán
Ez komoly.AM 5 platformon vagyok.4 hónapig ,amíg nem jött 3-4 bios frissítés a lapokhoz,50mp-s boot idők voltak AM 5 ön,arról nem is beszélve hogy a 6000Mhz ram sebesség is nagyon ritkán volt megléphető.Most már minden ok. Nem csak INTELEN AMD-nél is kellett 3-4 hónap mire jó lett.
-
nexplo
őstag
Nem bántam meg. Vacsi újat vettem és már bios frissítéssel került a lapba. Így nincs gond velük. Azok szívtak akik eddig használták és sajnos sok CPU kifingott mire jött volna a mentsvár. Már a lap és a DDR5 is olcsó ehez a konfighoz szerencsére.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
ndave92
tag
Gondolom a userbenchmark a kezdőlapod.
Amúgy abban egyetértek, h ekkora diff nem tesz jót a 2 fél között... remélem az AMD tanult az Intel hibájából és nem követi el majd ugyanazt, amivel az Intel kb. monopolhelyzetből pár év alatt idáig süllyedt. Kiegyensúlyozott versenyből profitálunk mindannyian a legtöbbet. Versenyképes(ebb) árak, talán nagyobb perf gain minden új generációban, stb.
Annak örülnék még, h amíg az Intel összeszedi magát, a Radeon részlegre nagyobb figyelmet fordíthatnának a pirosaknál, h legalább pariban legyenek végre az nvidiával... de rég is volt... -
arabus
addikt
A radeon sajnos halott dolog.
Ok,kispénzű embereknek jó,de gyenge.
Nem használok userbenchmark szerű cuccokat,de a foveros nagyon jó cucc.
Ha ugy olvasgatol a nagyvilágban ezt több hires és nem hires overclocker leirja.
Egyébként neked is mondom,nem azt kell venni ami divatos,vagy felkapott,vagy segiteni kell a vállalatot.
Azt kell venni ami neked,vagy bárkinek jó és kielégiti az igényeit.
Most mondom neked hogy számomra teljesen mindegy hogy Intel vagy Amd nevű.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K LGA1151v2 CPU processzor gyári dobozában
- AMD Ryzen 3 3100 használt 6hó jótllással!
- Intel i5-9600kf, MSI Z390 A-PRO, Kingston 32gb Ram, BQ Pure Rock félkonfig
- Intel Core i7 4790 4/8 8x4ghz processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest