Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Igen jók a koreai panelek. Korábban volt LG és Samsung telefonom is, jelenleg pedig elégedett iPhone tulajdonosként mondhatom el, hogy jó választás onnan rendelni megjelenítőt.
-
Fancy-boy
addikt
Mindegyik "kiváló" egy kis PWM-el nyakonöntve...
-
dnelb
veterán
reméljük nem lesz olyan "grainy" issue mint ami az s24 ultrával és az ipad pro-val van a quality control legendásan szar most a samsungnál, szóval sok reményem nincs..
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
"Annyira pozitívak a visszajelzések, hogy az ET News szerint nem 2026-ban, hanem már jövőre OLED-re válthat az iPad Air, melynek idei variációja 11" és 13" méretben maradt még a Liquid Retina IPS LCD technológiánál."
Na, akkor meg jo, hogy iden lemondtam az Airrol, amugy sem lett kivanatos, egyedul az SoC jo abban. Kerdes mennyire nyomja meg az arat majd.
-
aktív tag
Egyetértek.
Amikor az S24 U topikban csúcsra járt a probléma témája, valaki linkelt egy teszt oldalt, ahol ellenőrizni lehet a kijelzőt ilyen szempont alapján. A saját 15 típusomon nincs jelen, de ez az eredmény nem is volt meglepő, hiszen ha volna vele gond, akkor éppúgy hangos lenne miatta az iPhone-közösség, mint ahogy hangos volt tőle a Samsung felhasználók topikja.
Ráadásul az ilyen beszállított alkatrészek esetén nem csak a gyártó (Samsung) minőségellenőrzésén kell átmennie a kijelzőnek, hanem a megrendelőén (Apple) is.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Nem megoldhatatlan a feladat, mert a kínai gyártóknak rendre vannak olyan modelljeik, amik magasabb pwm értékkel bírnak. Illetve ott a DC dimming technológia is.
Erre az Apple nem fektetett hangsúlyt eddig, pedig kellene, még marketing szempontból is jól eladható.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A PWM az iPhone 13 óta általában már elég magas frekvencián üzemel, hogy ne legyen gond. iPhone SE 2022-ről váltottam (IPS és nincs PWM) iPhone 13 mini-re és az átlag 510Hz-es PWM nagyon jó. [link]
Az iPhone 15 PWM-je viszont alacsonyabb lett: 306Hz. Ezt néhány ember már észreveszi.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
+1
iPhone X: 240
iPhone Xs: 240
iPhone Xs Max: 240
iPhone 11 Pro: 290
iPhone 11 PM: 245
iPhone 12 Mini: 250
iPhone 12: 226
iPhone 12 Pro: 277
iPhone 12 PM: 238
iPhone 13 Mini: 510
iPhone 13: 610
iPhone 13 Pro: 510
iPhone 13 PM: 238
iPhone 14: 60
iPhone 14 Plus: 59
iPhone 14 Pro: 240
iPhone 14 PM: 241
iPhone 15: 306
iPhone 15 Plus: 60 (ilyen telóm van )
iPhone 15 Pro: 242
iPhone 15 PM: 240 (76% és alatta, 76% felett 480 Hz)Az i14 és i14 Plus magyarázatra szorul. A magyarázat az, hogy még az NC sem tudja pontosan, én sem fogom tudni pontosan megmondani. Az i14 60 Hz-re azt írták, hogy nagyon alacsony, az érzékeny felhasználók próbálják ki vásárlás előtt.
Az i14 Plus 59 Hz-re pedig ezt írták (magyarra lefordítva idézem): "Az iPhone 14 Plus nagy valószínűséggel DC fényerő-szabályozást használ a kijelző fényerejének szabályozására. Mivel az Apple nem határozza meg, hogyan működik a kijelző fényerejének vezérlése, nem lehetünk biztosak benne. Mindenesetre a kijelző konzisztens 59 Hz-en villog az összes tesztelt fényerő-beállításnál. Ellentétben azokkal a kijelzőkkel, amelyek PWM-et (impulzusszélesség-modulációt) használnak a fényerő szabályozására, ami általában erősen ingadozó frekvenciákat eredményez, az iPhone 14 Plus képernyőjének következetes villogása lényegesen kevesebb szemfárást eredményez, és még az érzékeny felhasználók számára sem jelent problémát."i15 Plushoz (magyarra fordítva idézem): "Az oszcilloszkóppal minimális kijelző fényerő mellett végzett méréseink során az iPhone 15 Plus 60 Hz-en állandó villogást mutat, amelynek amplitúdója stabil marad. A villogásmérő akár 480 Hz-et is mutat az okostelefon számára, de az érzékeny felhasználók továbbra is nehézségekbe ütközhetnek a panel használatával."
Az igazság az, hogy a PWM egy tartományi villogás. A fenti 240 Hz és társai értékeket úgy kell érteni, hogy 60 Hz és 240 Hz között villog a fényerő tartományának 99%-ban vagy 100%-ban. Volt iPhone, talán a 12-es családból, ami csak 52% alatt hozta ezt a 2xx értéket, felette 60 Hz-et.
[ Szerkesztve ]
-
-
janeszgol
félisten
Egy példával gyorsan megvilágítom.
Galaxy A7 2018: 240 Hz, de PWM, azaz intervallumban villog (60 és 240 Hz között). Ezt meg kellett szoknom. Pár óra, tényleg csak néhány óra (ami 1-2 órát is jelenthet) használatnál fejfájásom, néha hányingerem volt.
Galaxy A34: 3% alatt 120 és 253% között villog, 3% és felette konstans 240 Hz-en. Céges, sokat lesem. Semmi bajom tőle. Most vagy hozzászoktam az oledhez vagy mégis számít az, ha valami konstans értéken villog, vagy frekvenciatartományban.
-
dnelb
veterán
ah értem, szóval az s24 ultra meg az ipad pro nem kapott válogatott darabot, de az iphone majd fog.. biztos.
Ezt meg nem tudod sw oldalról javítani(s24-en sem tudták), mivel a kijelző minőség hibája miatt van jelen. Friss gyártásnál is írják hogy ott van a mura rajta.. Szóval én mindenképp megvárom azért az első user véleményeket mielőtt berendelem a 16pmet. -
milkabrams
őstag
S24 ultra topikban és redditen is megmagyarázták a
femboyokfanboyok, hogy az nincs is ott, meg nem zavaró mert mindenki csak 50%+ fényerőn használja a telefont és amúgy is ennyiért belefér. Nyilván a tesztelőknek sem tűnt fel a dolog... Szóval a leendő alma tulajok is készülhetnek az önjelölt elvtársakra, akik védik a kedvencideológiájukatmárkájukat.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
sfefe
őstag
Ja értem köszi... Nem érzek ilyet hálisten
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
joelke HU
senior tag
válasz Juhaszatti #33 üzenetére
Lehet. De az könnyen tesztelhető. Úgy tudom videófelvételen keresztül látszódik. Csíkos a kép ha pwm van. Például az i15 csíkos de az én g51 motom nem.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
South Velen
addikt
válasz janeszgol #14 üzenetére
Notebookcheck-nek kb fogalma sincs mit csinál PWM témában, még az osci-t se tudják rendesen beállítani
A legtöbbször a frissítési frekvenciával analóg "oled dip"-et adják meg PWM frekinek, nagyon fogalmatlanok (ezért látsz 60-at például az i15 Plus-nál)
Néha meg olyan telefonokra is rámondanak DC dimmingen ahol még az elbarmolt osci-jukon is látszik hogy szinte szögletesen ugrál a vonal
[ Szerkesztve ]
-
joelke HU
senior tag
válasz South Velen #35 üzenetére
De akkor honnan lehet tényleges infót szerezni? Ahogy a nézem a gyártók se nagyon törik magukat, hogy kommunikálják a dolgot.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
South Velen
addikt
válasz joelke HU #36 üzenetére
Sajnos 5% alatti embert érint a probléma, a maradék meg nem is érti min rugózik az az 5%, sőt, van olyan géniusz aki egyenesen konteónak tartja
Úgyhogy sok erőforrást nem tesznek bele hogy megértsék az egészet.
Van egy orosz oldal (ixbt), ott legalább az osci grafikonok konzisztensek, abból az ábrákból ki lehet indulni, de kevés a teszt és ugye orosz -
Favilla
tag
ÉS ez a PWM-es jelenség az oled tévékre is igaz?
-
janeszgol
félisten
válasz South Velen #35 üzenetére
Nekem is volt egy sejtésem, mert néha önellent mondóan írnak, de én sem értek hozzá annyira.
Több esetben is láttam, hogy a képfrissítési frekvenciát írták pwm-re, mivel oledes az adott teló, de nem tudták kimérni a pwm-et. És ezt így le is írták. -
Juhaszatti
addikt
Ez pl az LG C3-as OLED TV tesztjéből van.
-
doooo
veterán
Olyan szar a quality control, hogy konkrétan az egyetlen beszállító a világon, ami képes ekkora volument, ilyen minőségben, ilyen technikai paraméterekkel legyártani (mindezt úgy, hogy a legújabb technológiákat is mindig ők alkalmazzák először; már csak azért is, mert rendszerint ők fejlesztik ki őket).
Ellenben ott a BOE, ami papírra mindent ráír (vagy megengedi a vásárlóinak, hogy ezt tegyék; lásd 6000 nit és társai), de a valóságban meg pl. az Apple ellenőrzésein minden egyes évben elbukik. Idén is.
Na ott szar a quality control.
És igen, hibák természetesen mindig történhetnek, és ezeket megoldani sem könnyű, ha csak egyetlen helyen képesek rá.[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
- oneui6 fél évig bugos volt kiadás után, pixel mozgatás nem ment hónapokig
- galaxy fit3 hónapokig nem volt javítva hogy menjen a szinkron normálisan, hol a telefont mérte, hol a perecet
- watch6okon gomb issuek, sw update itt is évi 3 jön max, azért 3 mert a 2.at bugosan adták ki
- watch6 szíjak maguktól kioldanak
- raw fotózás 2023.02 óta nem mukodik, csak egy dng-be csomagolt jpgt kapsz, mai napig nincs javítva
- s24 ultra grainy screen, sávos screen (ez is javitható lenne sw oldalrol, semmi), oleophobic coating 3 hónap alatt lekopik > az egész kijelző minősége szar
- ipad pro kijelzője ugyanígy murás -> rossz minőségű panel
- s24 ultra nagy kamera frissítés május óta késik, + többeknek a stabilizátor zúgott, garis javítás, keret kopások, furán álló tollvégek
- buds3 visszahívásGyakorlatilag az elmúlt másfél évben bármit kiadtak sw vagy hw, az bugos vagy hibás volt. Mintha nem lenne tesztelés. Visszajelzésekre abszolút nem figyelnek(egyedül a vivid slider, de az sem dcip3), szóval ezek után hadd legyenek már fenntartásaim a 16pro képernyőivel kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Akinek nincsenek tünetei azt is érinti.
Nekem attól lesz fejfájásom már hogy ezt a sok pwm janit olvasom Ahányszor elkezdik mondani, hogy miért nem érzékelem, máris kezdek rosszul lenni…
Úgy nézd a csajokat a kijelzőn, hogy a zasszony’ ne vegye észre és nem lesz fejfájásod.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
doooo
veterán
Tehát most már több 100 milliónyi készülék közül ha bármelyiknek, akármilyen hibája van, általánosítva szépen listába szedjük (úgy, hogy amúgy rohadtul semmi köze sincs semmihez sem, amiről ez a topic szól). Akár 1 millió, akár 1 ember érintett (aki Redditre beírta a problémáját, akár valós, akár jogos, akármi). Oké. Teljesen logikus így.
Várom a hasonló listákat az összes gyártóról (kezdve az Apple-lel, ha már itt kezdtél listázni), mindennel együtt, ha Indiában valakinek karcos lett az órája, ha egy bolíviai ember mobilján valamelyik applikációban bug volt 5 hónappal ezelőtt, stb, stb. és utána meg azt, amikor belátod, hogy így szépen ki lehet sétálni a természet lágy ölére és leülni meditálni. Azon merengeni, hogy miért nem létezik tökéletesség az univerzumban. Sok sikert!
Minden más csak ormótlan, egészen elképesztő mértékű bullshit.Ja és ha becsületes lennél, még most írnál az Apple vezetőségének, hogy bizony jól nézzék meg azokat a készülő képernyőket, mert itt nagy baj lesz! Persze így biztosan szomorúak lesznek, amiért nem fog elég iPhone készülni, hisz senki sem lenne képes pótolni a kieső számokat, de hát istenem, mindennek ára van.
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
úgy, hogy amúgy rohadtul semmi köze sincs semmihez sem, amiről ez a topic szól
de van, mivel arról volt szó mennyire figyel a samsung a minőségre. SemennyireAkár 1 millió, akár 1 ember érintett
Ezek közül egyedül a watch6-os dolgok voltak egyediek, meg az s24u stabi issue kopás, a többi mindenkit érintett aki vett az adott eszközből, szóval ezt buktad keményen
Én imádtam a samsungot, évekig csak azt vettem, de most el kell ismerni, hogy mélyponton vannak QC és sw teszt szempontjából
Reméljük felfognak jönni, de nem hiszem, oneui7-et is meglehet nézni hogy néz ki.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Villanyszerelés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hyundai, Kia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iPad Air 4.gen Cellular / 256GB / Blue (128)
- Huawei MediaPad M5 Lite 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9 /// BONTATLAN // Számla+Garancia
- Bontatlan Új IPad 13 Pro 1TB/1 év Apple gyári garancia
- Logitech Folio Touch tok és billentyűzet Ipad Air 4.-5.gen /// Új,Sosem használt // Számla+Garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen