Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • GhanBuri Ghan

  őstag

  válasz ddekany #8 üzenetére

  A kamerából kijövő RAW-nak már alá kell lennie írva, hogy érdemi védelmet jelentsen. Onnantól azt le lehet tárolni, és elő lehet venni bizonyítékként az abból formázott, kivágott jpg-k eredetének az igazolásához.
  Képernyőről készült képnél mindenképpen lenne minőségromlás, illetve persze, meg lehet piszkálni a kamera modult vagy lehetne hamisítani aláírást, ez nyilván egy első lépés lenne, ha nem tudnának aláírást mutatni, akkor nyilván nem igazi a kép. Ellenkező esetben meg persze ott lenne egy nagy talán.
  Egyébként ez az automatikus kép hitelesítés átlagembernek is jól jönne, ha például belerohannak a kocsijába, akkor az arról készült képeket is szívesebben elfogadná a biztosító, ha sokkal nagyobb az esélye annak, hogy azok nem manipuláltak. (még az analóg korszakban Svájcban minden autó kötelező tartozéka volt egy Polaroid kamera, pont azért, mert ott a képek zárt rendszerben készültek, ezért csak azt fogadták el bizonyítéknak)

 • Gargouille

  őstag

  válasz ddekany #12 üzenetére

  Ezt adom teljesen. Ugyanakkor ha minden hírt eleve kétkedve kell kezelni bárhol lássa is az ember, akkor felvetődik a kérdés, hogy mégis honnan fogunk tájékozódni?

  "Az viszont jó lenne, hogy legalább amikor tényleg meg akarsz bizonyosodni egy felvétel valódiságáról, akkor megtehesd pár mozdulattal."

  Én csak abban kételkedem, hogy erről valóban meg tudok-e győződni.

  Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák