- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Rendszergazda topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux Mint
- DIGI internet
- Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
- Finn kísérlet: kijelző helyett könyvet a diákoknak
- Bajban az Apple, nincs kereslet az iPhone 16 Pro mobilokra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Ilyenkor mindig az a kérdés, hogy ki van jobban rászorulva arra, hogy a tech cégek platformjain megjelenjenek a médiacégek hírei. A tech cég, hogy legyen forgalma? Vagy a médiacég, hogy a híreit saját felületén kívül máshol is olvashassák? Hasonlat: kiadóként én fizetek a cikkírónak a cikkéért, vagy a cikkíró fizet nekem azért, hogy megjelentessem a (pl. PR) cikkét?
A probléma eredetét én abban látom, hogy a tech cégek "ingyenesen" bocsátották rendelkezésre a szolgáltatásaikat, a médiacégek pedig élnek az ingyenes lehetőséggel. Hogy a törvényjavaslat ezen felül még fizetésre is kötelezné a tech cégeket, miután azok ingyenesen népszerűsítik a médiacégek híreit (és közben nem kis vagyonra tesznek szert az olvasók profilozásából és azok hirdetésekkel való zaklatásából), az pofára esés. Ugyanakkor tökéletes módja annak, hogy akit a tech cég álhír terjesztésen kap, azt simán kitiltsa, így a neki való fizetést is megúszhatja. Ha a tech cégek fizetősként kínálták volna a szolgáltatásaikat, akkor álhírek sem lennének (de legalábbis kevesebb lenne mint ma), és a média cégek sem szorulnának arra, a tech cégek platformjain terjesszék a híreiket, hiszen azokon alig lenne nagyobb forgalom a sajátjaiknál.
-
Samott
addikt
válasz cinemazealot #1 üzenetére
Ja, mindig eszembe jutnak a hiszterikus cikkek amikor eppen valamit elcsesznek a facebooknal es a portalok rogton panikolnak hogy nem jon onnet forgalom. Most akkor kell a facebook vagy sem?
En egyebkent nem nagyon hasznalom azt a platformot, de ott lehozzak a teljes cikket mintha a sajat munkajuk lenne vagy csak egy bevezetot es egy linket adnak a felhasznalonak?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
cinemazealot
addikt
Többnyire linkelik a cikket, amitől a FB/TW beszúrja a cikk címlapképét, címét és rövid összefoglalóját, majd a megosztáshoz írnak néhány mondatot kedvcsinálónak. A teljes cikk általában marad az eredeti hírportálon, mégis az a fő platform. De a forgalom miatt "kötelező" a megosztás a közösségi platformokon, hiszen sokan csak onnan értesülnek a világ dolgairól. A híroldalakra történő közvetlen feliratkozás (hírlevélen vagy RSS csatornán) sokkal kevésbé népszerű, mint a közösségi platformon történő "bekövetés".
-
k-adi
nagyúr
válasz cinemazealot #1 üzenetére
"Ugyanakkor tökéletes módja annak, hogy akit a tech cég álhír terjesztésen kap, azt simán kitiltsa, így a neki való fizetést is megúszhatja"
Most már akkor nem kell az algoritmusra fogni, hogy részrehajló, hanem politika mellett gazdasági oka is lesz miért lesz még több "cenzúra" -
k-adi
nagyúr
"amikor eppen valamit elcsesznek a facebooknal es a portalok rogton panikolnak hogy nem jon onnet forgalom. Most akkor kell a facebook vagy sem?"
Egyértelműen egymásra vannak utalva, ebbe rondít bele szépen a törvénytervezet... de úgyis az lesz a vége, hogy semmi nem lesz vagy gyengébb változatú jelképes valami -
eclipse19
senior tag
Helyes támogatnám az ötletet mindenhol.
Ideje lenne már, hogy újra az olvasó döntse el, hogy mi érdekli és ne a FB algoritmusán múljon, hogy mit tesz elé egyáltalán.
Én nagy hír és napi politikai cikk-fogyasztó vagyok, de még csak véletlenül sem a FB-ról nyitom meg őket. Van 10-12 web/hír-oldal, amit naponta többször megnézek és ÉN DÖNTÖM EL, hogy mi érdekel a napi termésből. Ehhez nincs szükségem a FB-ra, sőt...
Az ismerősök és a helyi kisvállalkozások/éttermek/macskamentők stb. "hírei"-t pedig nézem a FB-on, ha éppen olyanom van.[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
arty
veterán
pusztuljon a facéről minden. aztán maga a face is.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen