Új hozzászólás Aktív témák

  • Bullitz

    aktív tag

    Sziasztok!

    Úgy érzem idővel végül minden fotós topicban kérdésem lesz.. de hát beszippantott.
    3 hete vásároltam egy használt Sony A6000-et, majd egy használt 16-55 Kitobit. Tök jó, meg minden, de már most érzem, hogy nem tudok vele olyan éles képeket lőni, mint amilyeneket szeretnék, egyelőre megtartanám, mert bármikor jól jöhet, de igen csak sok obit néztem át mostanság, és mivel elsősorban táj/astrofotót lőnék, ezért egyértelművé vált, hogy a Samyang 12mm f/2-t megveszem, no question.
    Viszont, szeretnék mellé egy másik obit, amolyan mindenest?!

    Ezért kezdtem el nézelődni régebbi lencsék iránt, mert úgy látom egész jó áron mennek. Szeretnék szép bokeh-t, az asszony munkáját (sminkes) pedig megörökíteni, illetve nem lenne rossz ha egyúttal előkapom és lövöm a képet az utcán-hoz is jól működne.

    Így tulajdonképpen a sok által méltatott, de néhol lehurrogott sony 35mm f/1.8-at lőttem be, viszont a 12mm-es samyang mellett ez most elég nagy beruházás lenne.. így gondolkoztam el régi lencséken, 35 vagy 50 mm-eseken.

    A fentiek tükrében, inkább próbáljak meg türelmes lenni, gyűjteni és megvenni a Sonyt, vagy esetleg ugorjak bele bátran egy takumar, vagy helois lencsébe adapterrel? Vagy bármilyen más alternatíva más bajonettcsaládból?

    Még egy kakukktojásom van, a Sony 55-210, ami nagyon bejön, de attól félek az 55mm túl nagy ahhoz, hogy csak úgy bárhol-bármire jó legyen. (az ennél szélesebb tartományú zoom obik meg k*va drágák. :) )

    [ Szerkesztve ]

    HALA MADRID // 18' Auris HSD

Új hozzászólás Aktív témák