Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
senior tag
Fantasztikus lesz nekünk ez a sok aku gyár. A pénzt kiviszik magyar rabszolgákat fognak alkalmazni amit idővel leváltanak az asiaik és már annyi hasznunk se lesz az egészből mint eddig. Szóval nettó kizsákmányolás és környezetkárosítás.
Ez nagy segítség...
[ Szerkesztve ]
-
"Az új Shenxing egy LFP típusú akkumulátora a világ legnagyobb akkugyártójának: 10 perc töltéssel 400 kilométeres, teljes töltéssel 700 kilométeres hatótávot biztosít."
Mióta van az amperórának, vagy akár a coulombnak távolságegységben megfelelője?Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
-
L3zl13
nagyúr
Vagy azok fizetnek nekik zsebbe.
Mellesleg nekem, sokakkal ellentétben nem azzal van bajom, hogy jön Mo-ra akkugyár. Akár kínai is. Hanem azzal ahogy a kormány tolja ezt az ügyet. Mert emiatt van, hogy környezet és hatástanulmányokra fittyet hányhatnak (ha egyáltalán készült ilyen). És valószínűleg a biztonsági és környezetvédelmi előírások betartását sem fogják annyira erőltetni.
Aki hülye, haljon meg!
-
ricsi99
addikt
Nem az akku-gyártással van a probléma... Máshol is gyártanak.
A probléma itt az ,hogy a természeti kincsek feláldozásával a környezetvédelem/ munkások életének semmibevételével /a könyezet tőnkretével a saját zsebük megtöltésével kiárúl a kedves nemzeti vezetőnk... aztán aki tapló/ostoba/egybites és aki okos/meg tudja tutit ,azok meg egyformán bele fogunk pusztulni ,mert kell egy új ladik pl... szóval mutogathatsz másra de ennek te is meg fogod innét a levét... és ez nem az eu hibálya... ha nem tetszik 700Ft literenként vehetet azt a moslékot amit benzin néven forgalmaznak... amíg lesszEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Nekem valamiért az rémlik, hogy a kobalt tartalmú akkumulátorok mellőzése megkezdődött. Ezek szerint mégsem?!
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 14 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések!
-
-
Armagedown
őstag
Aki az elektromos járműveket szereti, az az akkugyárat is szeretnie kell, mivel nem létezhetnek nélkülük.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
L3zl13
nagyúr
Legutóbba amit hallottam az az volt, hogy a szükségesa kobalt tartalom minimalizálásánál tartanak a Li-Ion akkukban és közben kisérleteznek alternatívákkal ami nem igényel kobaltot, vagy akár nem is Li-Ion alapú. De azok közül még egyik sem érett technológia amire át lehetne állni.
Aki hülye, haljon meg!
-
válasz
Armagedown #9 üzenetére
Aki butaságokat ír, az pedig azt is fog
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
Meridian
senior tag
"...nem rossz, de én azért ezt odaheggesztem!"
-
Tudom, hogy ezért itt Magyarisztánban eretnek vagyok, de: [Helyünk a régióban: Magyarországon nőtt a legkevésbé a termelékenység az elmúlt 13 év alatt] Szerintem nem árulok el nagy titkot, hogy a bejelentett sok akkumulátor gyár nem segít a helyzeten.
Welcome to real World! Welcome to Idiocracy!
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
angyalpc2
aktív tag
"Ahol nincs akkugyár, ott lehet, hogy semmi nem marad az autóiparból. "
Hidd el ott sincs nagy élet, ahol eddig robbanó motorokat és kocsikat szereltek össze
Esztergom Suzuki
Szentgothárd Opel
Kecskemét Mercédes
Semmi nincsen a gyártó bázison kívül. A bevételhez képest fityinget szór vissza a városra és a környékre.És tudnék még német giga autóipari cég gyártó városát felsorolni...hát alig van kintebb a vízből, mint bármelyik átlag futottak város. Annyi hogy nem süllyed az alja szintjére. Van pénz némi közterület fejlesztésre, de ennyi. Egy üdülő város jobban áll fejlesztésekben, anyagilag meg úgy általánosan életmódilag, élhetőségben, mint bármelyik hasonló termelőbázisos összeszerelős város. Én ilyen városban lakok, lakosság létszám csökken, a környék és a közeli települések hasonló termelős cégei teli ukrán, indiai, mongoloid, szerb és hasonló alakokkal. Hát nem a magyar vagy a külföldi társadalom Top rétege.
Mindig ledöbbenek, hogy dollár euro milliárdos fél világot innen ellátó tech cégek...és a városom nem éri el azt az élhető szintet, mint bármelyik üdülő város mondjuk a Dunántúlon, Balaton környéki település lazán. És nem 1-2 esetben megtörténik az, hogy kisebb cég jobb bért ad mint a giga neves multi. Nem állítom, hogy nem javít egy rossz helyzetben lévő területen, de csodát, pláne nyugati béreset nem tesz, az biztos.
Vannak történeteim, mi folyt itthon a gyárakban a Covid alatt és mi folyt az anyacégek gyáraiban. Mondjuk úgy, hogy a nyugatot eltartottuk túlóráztatva, amíg ők HO-ban lógatták a lábukat.Talán egyedül a győri Audi és a pesti Bosch ami azt mondom, hogy valamit csinált. Kutatás fejlesztés egyetem komolyabb iroda épület.
Ha eltűnnének ezek a gyártók beszállítóik, fájna a környéknek, de az is csak azt mutatná, hogy egy hibás gazdaságpolitika volt az egyoldalúan autóiparra és az összeszerelésre épített rendszer....az R&D, IT Marketing pénzügyi központok helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
senior tag
válasz
angyalpc2 #16 üzenetére
Így van. Semmi hasznunk nincs ezekből a gyárakból az embereket kifacsarják aztán eldobják szotyi pénzért. Környezetre meg semmire nincsnek jó hatással igen kb az audi ami élhető de az összes többi egy pusztulat rabszolgatelep a beszámolok alapján. Én 15 éve dolgoztam nem szalag mellett egy helyi alkatrészgyárto cégnél. Gusztustalan hulladék a mai napig. Szo szerintem 3 havonta cserélik az embereket már teli van mindenféle vendégmunkással akik nem a bér emelkedést jöttek kiharcolni. Sokan nincsnek tisztában mi megy ezeken a helyeken és hogy ez is az amortizációt erösiti országos szintén nem a gazdaság fejlödését. Gusztustalan
-
válasz
Krisztián777 #17 üzenetére
Ja, tudjuk
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
forumpista
tag
Emlekeim szerint semmi olyat nem mondott az eu hogy a lofasz kis meretu Magyarorszagra kell hozni a vilag osszes akkugyarat.
Ahol vegulis csak 3 dolog hianyzik hozza, a nyersanyag, a rettenetes mennyisegu viz es a rettenetes mennyisegu olcso aram.
Ja meg persze a munkaero, abbol is felmilliot akar importalni a maffia kormanyunk, mert az sincs.Sebaj, a fideszes szavazo gyereke is rakos lesz majd a sok rakkelto cuccol, nincs itt semmi latnivalo, mukodni fog az evolucios szelekcio.
-
bence1024
tag
És ezt, hogy kell elképzelni?
Pl. szétbontottam egy régi laptop akkut.
Voltak benne jó és rossz cellák is.
A rosszakat küldjem vissza Japánba vagy mi legyen?
Vagy leadom itthon a megfelelő gyűjtőponton és ők küldik vissza? ()
Vagy hozzájuk nem kell visszajuttatni?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Krisztián777 #17 üzenetére
A GKI a lényeg, amit még nem járt a KSH-s "szellem", ami "egy rossz hír mellé kell tenni egy jót is".
Egyébként tényleg jó, hogy az EU-n belül Bulgáriával, EU-n kívül Szerbiával versenyzünk, mert a többiek lehagytak.
. Sebaj, lesz még itt verseny az albánokkal meg az ukránokkal, csak idő kérdése és "fel" kell fejlődni a szintjükre.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
paatrick
senior tag
válasz
forumpista #21 üzenetére
Kínaiak okosan felmérték, kikutatták hol van nemlétező környezetvédelmi bírság szint, majd bebizniszelték magukat ide, kapnak 3-5-10, Debrecen esetében 300 milliárd állami támogatást, majd mikor megkapják félévente az ejnyebejnye csúnya bírságot ami 3-5-10 millió
forint, rájönnek hogy "itten akkor 10-50 évig bármit csinálhatunk mert kvázi az állami támogatásból visszapötyögjük a bírságokat". Közben persze csillió pénzt fognak keresni.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
-
-
-Alvin-
tag
válasz
arnyekxxx #29 üzenetére
Hát olvass a sorok között...
[link]"Az új szabályok értelmében a gyártási és fogyasztási hulladékból származó, visszanyert kobalt (16%), ólom (85%), lítium (6%) és nikkel (6%) minimális mennyiségét újra fel kell használni új akkumulátorokban."
De lehet itt a fórumon kötekedni meg követelni ezt azt amazt...
10 éven belül a csapból is akksi fog folyni, és oda tudják csak visszaszállítani ahol van akksi gyár, de biztos csak én vagyok paranoiás....
Konkrét rendelet valóban nincs még, de őszintén nem is kell ha előírod hogy újra kell hasznosítani...[ Szerkesztve ]
-
"és oda tudják csak visszaszállítani ahol van akksi gyár,"
Újrahasznosító üzemben szedik szét, és az nem feltétlenül akkugyár mellett van (itthon is van pár, de nem akkugyár területén, tök más településeken).Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
arnyekxxx
veterán
Tudom, rohadék dolog megkövetelni, hogy forrással támassz alá egy konkrét kijelentést. Az "olvass a sorok között" meg a "valaki azt mondta az újságnak" az nem forrás.
Nincs olyan előírás, és nem is lesz, hogy a rossz aksit a gyártó országba vissza kell szállítani és ott feldolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
-Alvin-
tag
Újra kell hasznosítani, szal lesz itthon is még több, pláne hogy növelni kell az újrahasznosítás mértékét. Az hogy nem akkugyár mellett szedik szét az tök mind1, az ország területén fog zajlani...
Én nem hiszek a véletlenekben a Mol(mohu) fogja ezt is lesápolni azaz a f*****.[ Szerkesztve ]
-
Ja, de nem azért, mert oda kell vinni, ahol gyártották, meg mert itt van akkugyár... Norvégiában is van a Northvolt-nak akkugyára, mégsem hordanak oda rossz akkukat
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Németország mellett a debreceni üzemben is gyártják majd a gyorstöltésre képes Shenxing EV-akkumulátort.
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest