Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    válasz #68216320 #12845 üzenetére

    Nekem a Q9300-ra hasonlót ír ki az MSR Tools, mintha csak 2 magot látna a rendszer és mindig maxon pörgeti nekem is (9x%), de lehet, hogy az MSR Tools a régi vagy bugos, nem? Nem feltétlen a rendszer a rossz, lehet, hogy a program nem jól érzékel. Ezt onnan gondolom, hogy a rendszerinfónál Core2Quadot ír ki az OSX. A másik, hogy lehet, hogy OSX alatt a 2 fizikai CPU-t mutatja az MSR Tools nem pedig a magokat, mivel ugye a Q6600 és a Q9300 is 2 db. kétmagos CPU egybetokozva. A /Extra alatt lévő szöveges fájlban (most fejből nemtom, melyik az, vmelyik .plist fájl) pedig a P- és C-states aktiválva van, de tényleg olyan, mintha nem menne a C1E, legalábbis az MSR Tools szerint. De hőfokokkal ezt nem tudom "bizonyítani", mert nem méri semmi, illetve az aktuális órajelet sem írja ki semmi az MSR Tools-on kívül.

    Nem tudom én sem, engem is aggaszt... nincs valami tuti rendszerdiag. progi MAC-re, mint az Everest/Aida PC-re?

    DSDT
    A DSDT-t én úgy nyertem ki, hogy XP alatt (de Linux alatt és az OSX alatt is megteheted, Win7 alatt ne, ha nem eredeti, mert ko9 írta, hogy a Win7 activatorok más ACPI táblát emulálnak és emiatt nem lesz jó a fájl ) a DSDTSE-vel kiexportáltam a DSDT-met (asszem dsdt.dsl lett a neve), aztán innen leszedtem a DSDT auto-patcher programot és szintén XP alatt a DSDT auto-patcher felső sorában megadtam neki a DSDTSE-ből kinyert DSDT-t (dsdt.dsl), az alsó sorban pedig a "Patches can be downloaded here." linkről leszedett P5Q.txt-t, ez a txt tartalmazza a patchet, azaz a txt fájl alapján az auto-patcher kijavítja a DSDTSE által kiexportált DSDT-t úgy, hogy az az OSX-nek már jó legyen. Utána még fel is ajánlja, hogy DSDT.aml-ként el is mentheted, ez lesz a végleges DSDT-d.

    Én ezt a végleges DSDT-t adtam meg a MultiBeastnek (írja, hogy ha userDSDT módban akarod lefuttatni, akkor tedd ki a DSDT.aml-t a desktopra, tehát kitettem), és minden rendben megy. Sztem az alaplapodhoz a "DSDT auto-patcher patchtxt fájl" letölthető a fenti linken, meg fogod sztem találni a listában.

    Tehát a MultiBeastet úgy futtasd, hogy kiteszed az asztalra a végleges, patchelt DSDT.aml-t, majd felülről a 2. lehetőséget pipálod ki, ezen felül pedig a fastruktúrában a külön dolgokat, ami kell (de a tájékoztatóban írja is, hogy miket felesleges kijelölni, pl. a chimerát, fakesmc-t, stb. mert azokat eleve úgyis felteszi, az easy- és a userdsdt mód a MultiBeastben igazából egy preset, mintha néhány cuccot magadtól kipipálnál). Aztán hogy pontosan melyik opció kell neked, azt neked kell kisakkozni, de ko9 írta nekem, hogy mi kell biztosan, az neked is kell.

    Mondjuk én a 3.9.1-es MultiBeastet használom, mert a tonymacx86.com alapján ez való a SL-hoz, de ugyanakkor látok most egy leírásnál más képet, a 3.9.1 MB nem így néz ki... ITT lehet, hogy újabb verziót kéne a MB-ből nekem is használni? Vagy a képen látható MB pont, hogy régebbi verzió? (2010.feb. 19-i a cikk)

    Akkor én is kérdeznék: a Chimerát hogy cserélted le a Chameleonra? Melyik verzió kellhet majd nekem? Szintén SL-t szeretnék használni, a VGA-mhoz kell workaround miatt kell a Chameleon elvileg, bár még nem folytam bele a leírásba.

    -------------------------------------

    #12798 Máté94 - nem, a DVD író nem működik egyáltalán (lemez be, meg sem pörgeti OSX alatt), más IDE eszköz nincs az IDE vezérlőre dugva, pl. HDD. Az OSX-en a rendszerinfó fastruktúrában az ATA szekcióban azt írja, hogy nincs semmi rádugva a vezérlőre, de szerintem ez azt is jelenti, hogy az IDE vezérlőt sem ismerte fel a rendszer...

    ko9 - "Kexteknek az alapok (FakeSMC, NullCPUPowermanagment, OpenHaltRestarter) biztos kellenek, a többinek utánnanézek." - a 3.9.1-es verziójú MB-ben, amit én használok, nincsen OpenHaltRestarter, a másik 2 van, ezeket ki is jelöltem, illetve egészen pontosan a "userDSDT install" mód automatán ezeket fel is teszi, ahogy írja az info, tehát nem lett volna muszáj kijelölni őket.

    Raktál fel 32 és 64bites Chameleonhoz is org.boot.Chameleon.plist-et? Elég csak az egyik (64es).

    Ezt sem igazán értem, a bootloader a Chimera, Chameleonról egy szó nincs a 3.9.1-es verziójú MB-ben. Lett 2 .plist a /Extra-ban (pontos nevükre nem emlékszem sajnos), az egyik végén benne vannak a P- és C-states-ek pl., a másikban pedig ilyesmi, hogy enableintegratedLAN yes, meg GraphicsEnabler yes, stb. De hogy ez most 32 vagy 64 bites verzió, nem tudom, az én MB-em erre nem tért ki, sőt ezeket a .plisteket magától csinálta, erre vonatkozó custom pipálós lehetőség nincs is benne... mivel - mint már írtam - úgy nem futott le a MB, ha a csak a felső 2 lehetőség alattiakat pipáltam ki, ezért kénytelen voltam a userDSDT módban a MB-et futtatni.

    - UserDSDT rak fel egy csomó (sok helyre felesleges) kextet is, ezért nem szoktam javasolni, inkább egyenként jelölgesd be ami kell. - pedig sajnos csak így futott le a MultiBeast... és úgy látom, hogy feleslegeseket nem tett fel, legalábbis számomra. Amit automatán feltesz (fejből írom, így lehet nem teljes a lista), az a chimera bootloeader, a FakeSMC, a NullCPUPowermanagment, és a MacPro 3,1 definiáló (nekem pont az kell, mert C2Q a cpu-m), más hirtelen nem ju taz eszembe, a többit plusszban én jelölgettem ki. Ez az egyébként, a 3.9.1 MB így néz ki. Ezért nem értem, amiket írtál :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák