Hirdetés

2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) aag


aag
(őstag)

Szeretném kivesézni a DVB-T adásból felvett .m2ts fájlok veszteség nélküli szeletelését ebben a topikban.

Arról van szó, hogy DVB-T adásokból (például Mindigtv) felvett fájlokat a tévém lejátssza egy USB-s tárolóról, így nem szeretném átkódolni semmiféle más formátumba sem őket. Ugyanis nem sokkal lenne kisebb és veszítene a kép és hangminőségéből is. Ráadásul rengeteg idő lenne az átkódolás. Tehát maradjon így. Igen-ám, de a reklámokat azért ki szeretném vágni belőle és az elejét-végét sem ártana pontosan tisztázni. Különösen a FullHD adások CUT & Join módszere érdekel. Azon belül is jó lenne az ingyenes (lehetőleg Linuxon futó) programokat kibeszélni itt, de természetesen jöhetnek a Windows-osak és a fizetősek is.

Remélem sikerül kihozni a témából a legtöbbet! :K

(#2) azbest


azbest
(PH! nagyúr)

Jó ötlet a topic, nem nagyon ismerek TS vágására alkalmas ingyenes progikat, de időnként szükség lenne rá.

Nagyon extrém esetben simán fájlként való darabolás és összemásolás is megteheti, de a vágás helyén egy csúnya képhiba keletkezik.

Az ubuntus he-aac kompatibilitás kapcsán azt hiszem az a különbség, hogy te a kinn lévő 11.10-est próbálhattad, én meg a még fejlesztés alatt lévő 12.04-est, ami a következő hónap során lesz hivatalosan kiadva. Erre írtam, hogy már alapból újabb csomagokat tartalmaz, amelyek már jól kezelik ezt a formátumot is. Egyébként a he-aac codec a régebbi verzión is fenn van a rendszeren, csak valószínűleg a xine-lib-re épülő programok nem jól ismerik fel, hogy melyik codec-et kell használni hozzá (kaffeine és társai).

Csak hogy más is értse, a mindigtv adását h264 video és mpeg2, ac3 és he-aac hang formátummal sugározzák. Erről bővebben a szolgáltató oldalán a kódolási tecknikák részen lehet olvasni: [link]. Maga a TS konténer formátum is elég mostohán kezelt a szerkesztőprogramokban, ehhez jön még hozzá, hogy a he-aac hangformátumot is viszonylag kevés helyen használják, így sok programnak gondot okozhat a kezelése.

Azt hiszem linuxos vonalon érdemes a tvheadend fejelsztői felé tapogatózni, mert abban a programban megoldották, hogy eleve mkv konténerben legyen a műsor felvétele és az újabb git repozitoris változatnál már a streamelés is mkv-val történik. A lényeg, hogy érdemes megnézni nem csináltak-e a fejlesztők valamilyen ts kezelő programot is, mert a tudásuk megvan hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#3) aag válasza azbest (#2) üzenetére


aag
(őstag)

nem nagyon ismerek TS vágására alkalmas ingyenes progikat

Olyat, ami tökéletesen működne, én sem, de gynek itt van ez, kipróbálod?

te a kinn lévő 11.10-est próbálhattad, én meg a még fejlesztés alatt lévő 12.04-est

Nem-nem, én is próbáltam már a Precise Pangolin, de ugye itt az a gond, hogy folyton változik, mert még nincsen kész. Azthiszem, megvárom mostmár a kész KDE-s Pangolint.

Csak hogy más is értse (...)

Köszönöm a kifejtést!

Azt hiszem linuxos vonalon érdemes a tvheadend fejelsztői felé tapogatózni, mert abban a programban megoldották, hogy eleve mkv konténerben legyen a műsor felvétele

Nem-nem, én ragaszkodom a taransport streamhoz. Jó az úgy.

Egyébként windows alá fizetősben találtam olyan progit ami valóban működik éspediglen könnyű kezeléssel és tökéletes eredménnyel teszi. Ráadásul veszett-gyorsan.

(#4) GIJoe


GIJoe
(PH! addikt)

Üdv!

Megosztom én mire jutottam eddig:
Lejátszásra, és nézésre: mirillis splash lite (verhetetlen!) Felvételre: SmartDVB Vágásra: Nem rossz megoldás a Framering Smart Cutter programja, igaz nem ingyenes de veszteség mentesen produkálja magát...

Az is szokott még működni, ha szétkapom a TSt, és újra egyesítem egy MKV-ban, de néha valamiért nem megy (Néha meg tökéletes) tsMuxeR
, Az előbbi muxerrel alkotott MKV tökéles lejátszva Splashel, viszont feltöltve youtubera már nem az igazi...

(#5) aag válasza GIJoe (#4) üzenetére


aag
(őstag)

Szia!

Köszi, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat! :R

Én sokat kísérleteztem a saját gépeimen és a barátaim gépein is a Splash Lite progival. Soha semmiféle stickel, semmiféle windowszon nem ment egyik gépen sem a tévénézés vele. Valami hibás memóriacímzéssel állt le mindig.

A SmartDVB-t nekem szintén nem sikerült beüzemelni. Igaz nem sokat foglalkoztam vele, mert ott a linuxon a Kaffeine, ami tökéletesen vesz fel, azt használom mindig.

Framering Smart Cutter? Ha nem ingyenes, akkor már ott a VideoReDo. Az tényleg kényelmes kezelésű és valóban nem kódolja át sem a videót, sem a hangot. Szerinted van valami előnye a Framering Smart Cutternek vele szemben?

A Tsmuxert én is említettem, de nagyon macerás progi. (Ráadásul linuxon nem szeretem az olyan programokat, aminek a forráskódja nem áll rendelkezésre.)

[ Szerkesztve ]

(#6) GIJoe válasza aag (#5) üzenetére


GIJoe
(PH! addikt)

"memóriacímzéssel állt le" ilyet életembe nem láttam még, de vagy heti 2-3 notira feltolom már majd 1 éve, igaz azokon mind Win7 van gyárilag...

A SmartCutter előnye annyi, hogy tényleg nem nyúl a streamhez, nem akarja átkódolni stb, és bitang gyors. Próbáltam anno a VideoReDot de vmi régi verziót, az új már lehet jobb...

(#7) aag válasza GIJoe (#6) üzenetére


aag
(őstag)

Többféle W7-es gépen is próbáltam (jogtiszta rendzsreken). 32bitesen is és 64 bitesen is. Az 1.6-ost és az 1.7-est is. Legutóbb néhány napja. Mindig ugyanazt csinálta. Memóriacímzés-hiba. :(

A SmartCutter előnye annyi, hogy tényleg nem nyúl a streamhez, nem akarja átkódolni stb, és bitang gyors.

A SmartCutter 40$, a VideoReDo 96. Ez különbség. Viszont (szerintem) egyforma gyorsak, hiszen csak egy másolási folyamatot kell csinálni, ha nincsen átkódolás. Annak meg csak a winyó sebessége szab határt.

(#8) GIJoe


GIJoe
(PH! addikt)

Jelentem kipróbáltam a legújabb VideoReDo-t a teljes verziósat, a telepítés és beüzemelés után felcsillant szemem hogy juhé, itt a már az elején a varázslóval fixáltam a dolgot hogy TSt szeretnék vágni (h264) reklámmentesre. Szépen ki is választottam egy SD Duna TV adást. (hibátlan streamet) Kiválasztottam az adott műsor elejét, végét, úgy hogy fekete kockák voltak jelölve, tehát keyframe meglegyen stb, indítás gomb, láss csodát, hogy 16-18 mp-et tévedett a széthulló produktum. Ok gyors, de inkább legyen lassú csak jó lenne...

(#9) aag válasza GIJoe (#8) üzenetére


aag
(őstag)

Húha, köszönöm a hibajelentést. Akkor marad a Smart Cutter a windowszos fizetősökből. nekem azonban elsősorban linuxos ingyenes megoldás kellene. Ha tud valaki ilyesmit (ami jól is működik), ne kíméljen! :K

(#10) aag


aag
(őstag)

Végre valahára működik a HE-AAC hang Ubuntun. Emiatt végre vághatóak a .m2t fájlok. Most lett igazán érdekes a topik eredeti felvetése. Mivel lehetséges az átkódolás nélkül vágás?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.