- [Re:] [RIOS Gépház:] Új prémium feature: letiltható (kikapcsolható) a hozzászólás a hirdetésekben
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [suste:] Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
Hozzászólok Aktív témák
-
C. s.
őstag
Sziasztok!
Van értelme a CD-imet flacba átrakni a gépre vagy untig elég, ha mp3-ban csinálom meg? Egy minőségi hangrendszeren hallható volna a különbség? Csak azért kérdezem, mert a CD már eleve egy "lebutított" hangzású dolog, nem hinném, hogy a flac képességeit ki tudná használni. Vag annyira azért nem nyomi?
Alig PH-zom, nem jut rá időm. :(
-
PuMbA
félisten
CD nem lebutított, 16bit és 44.1 khz-ből is olyan hangzás hozható ki, hogy hihetetlen
Egy jól mixelt hanganyag sokkal jobban szól így, mint egy kevésbé odafigyelve megcsinált 24bit 96Khz-es zene.
Elég az MP3, de LAME enkódolóval csináld a kódolást, ami ingyenes és sok programban alapból benne van.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
őstag
Köszönöm a választ, és Boldog Új Évet Kívánok!
Arra emlékszem, hogy amikor először hallgattam CD-t, valahogy nem volt az igazi, egyszerűen hiányérzetem volt. Ugyanazzal a hangcuccal hagyomásnyos (analóg) zenét hallgattam elsősorban, annak valahogy "színesebb" volt a hangzása. Később azt olvastam, hogy a CD-ből kivágják az emberi fül számára nem vagy alig hallható részeket, akit ez zavar, hallgasson SACD-t.
Az EZ CD Audio Convertert ajánlották, az a LAME enkódolót használja zenéhez. De ha az mp3 és a FLAC között tényleg nincs hallható különbség, akkor már kész is vagyok vele, mert amikor még az integrált hangkártyát használtam, 320 kb/s-os mp3-ban mentettem a gépre.
A FLAC-nak mikortól van értelme? Milyen minőségű forrástól kezdve?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
félisten
"Arra emlékszem, hogy amikor először hallgattam CD-t, valahogy nem volt az igazi, egyszerűen hiányérzetem volt. Ugyanazzal a hangcuccal hagyomásnyos (analóg) zenét hallgattam elsősorban, annak valahogy "színesebb" volt a hangzása."
Ez azért van, mert CD-n sokkal jobban el lehet rontani a hangzást, hiszen végtelen lehetőséged van manipulálni a hangot és ezt sajnos ki is használják sok esetben. LP-n sok megkötés van. A kivágás dolog is általában nem érvényes, hiszen honnan tudod, hogy milyen mikrofonnal vették fel az anyagot. A legtöbbször 22-24kHz fölött semmilyen hangot nem rögzítenek, ergo semmit sem tudnak kivágni a CD-ből.
"A FLAC-nak mikortól van értelme? Milyen minőségű forrástól kezdve?"
Ha lehetőséged van, akkor mindig érdemes FLAC-t beszerezned
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
őstag
Hogy-hogy? Mindkettő stúdióban készül, egyazon előadó esetéban elvileg ugyanaz megy a CD-re és az LP-re is, nem?
"Ha lehetőséged van, akkor mindig érdemes FLAC-t beszerezned"
Akkor is, ha CD-ből készítik? (A legtöbb "található" olyan)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
félisten
"Hogy-hogy? Mindkettő stúdióban készül, egyazon előadó esetéban elvileg ugyanaz megy a CD-re és az LP-re is, nem?"
Nem, mert CD-n általában összenyomják a dinamikát, hogy zajos helyen is mindent jól hallj. Ennek hátránya, hogy a zenéből kiveszik az élet, lapos lesz. LP-re ilyet nem rakhatnak rá, mert kiugrik a tű. Itt egy példa a sok ezer közül: LP-n (vinyl-en) nagyobb dinamikájú ugyanaz az album.
"Akkor is, ha CD-ből készítik? (A legtöbb "található" olyan)"
FLAC-t mindenből lehet készíteni, a lényege, hogy az eredeti hanganyagot meghagyja és semmit sem dob el belőle.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
őstag
"CD-n általában összenyomják a dinamikát"
Akkor ezt hallhattam. Illetve épp ezt nem.
Köszi a táblázatot! A 3 pirosas sorból 2 veszteségmentes (ismeretlen forrásból). Ezek szerint azok elképzelhető, hogy CD-ból születtek? Ilyen mérést házilag tudok végezni?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
félisten
Igen, ha nincs odaírva, hogy mi, akkor az biztosan CD
Ha rákattintasz egy sorra, akkor odaírják, hogy melyik kiadású CD-ről van szó, szóval könnyen beazonosíthatod, hogy neked melyik van.
Le tudod tölteni egyébként a felső Links menüben a foobar2000 component menü alatt és ezt bemásolva a foobar2000/component mappába egy zenére jobb klikkelve le tudod mérni a DR-t. Az új, pontosabb dinamika meghatározást adó verzió már fizetős, ahogy a Links menüben láthatod.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
őstag
Ne már, hogy még a CD sem mindegy!
Szégyeljék magukat!
Köszi, megtaláltam! Nemrég kezdtem ismerkedni a Foobarral.
Majd nekiállok próbálgatni vele ezt is.
Van pár konvertálásra váró SACD a gépen, pontosabban a tartalma *.2ch alakban. Van valami ingyenes program, ami konvertálni tudná egy elterjedtebb veszteségmentes formátumba? Lejátszásra ajánlották a Super Audio CD Decodert, de azt hiszem, hosszú távon kényelmesebb vona nekem, ha konvertálnám. Szeretek lejátszási listákat készíteni az aktuális kedvencekből, de így körülményes.
Szerk.:
Azért látom, ha akarják, a CD-t is meg tudják csinálni rendesen.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
félisten
Manapság már mindegy, de a 70-es, 80-as években a Japánban vagy Németországban kiadott CD-k kicsit több dinamikával rendelkeztek, mint mondjuk máshol, de mindegyik sokkal jobb volt, mint manapság természetesen
Ugyanígy, ha van egy zenéből egy 80-as évekbeli kiadás és van egy 2013-as, akkor nagy valószínűséggel a 80-as évekbeli sokkal jobban fog szólni, mert a 2013-ast összenyomják dinamikában, hogy autó és villamoson fülhallgatóval "kompatibilis" legyen.
"Van pár konvertálásra váró SACD a gépen, pontosabban a tartalma *.2ch alakban. Van valami ingyenes program, ami konvertálni tudná egy elterjedtebb veszteségmentes formátumba?"
Nem tudom, sosem foglalkoztam vele. Nem attól fog jól szólni valami, hogy SACD-ben van és alig bírod lejátszani, mert szenvedni kell vele
"Azért látom, ha akarják, a CD-t is meg tudják csinálni rendesen."
Persze, minden a felvétel elkészítésén múlik, a formátum másodlagos. Egy zene szólhat jól MP3-ban, LP-n, de CD-n is. Nekem van mindegyikben zeném, hiszen van, amit csak abban tudsz beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Lett egy új laptopom, ami flac konvert problémát okozott
Foobarrak konvertáltam eddig a flacokat mka-ból. Most is hozzáadtam a szükséges plugineket, létrehoztam a konvertben a default beállításokat. De a kimenet mindig 5.1-es. Megnéztem a régi laptop beállításait, látszólag ua., nem találom, mi okozta ott a sztereo kimenetet, mi volt másként állítva. Tudnátok segíteni (köszi előre is)? -
Trebron09
senior tag
Sziasztok!
Keresgéltem a neten de mindenhol csak fizetős oldalakat találok, hol tudnék ingyen letölteni pár zenét, ami biztosan veszteségmentes és nem ilyen felkonvertált valami? Ha nem hallom a különbséget nem költenék erre, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
WaterWave
addikt
Én ezt ugy oldom meg, hogy egy nasra letoltom a zenet, majd egy hazimozierositovel szerveroldalrol lejatszom... Mar csak flacot vagy dsd-t hallgatok
• PlayStation 4 Pro • PSN: waterwave0122 • Sony Bravia KD-49XF9005BAEP • MacBook Pro Core i7 • Samsung Galaxy S8+ • Tp Link AD7200 • Synology Nas 718+ 6GB • Marantz SR7013 AV Receiver • Klipsch R-28F 5.1.2 Dolby Atmos •
-
Lev Abalkin
tag
Biztosan többen kérdezték már (és választ is kaptak):
Milyen egyszerű programot használjak a CD lemezeim FLAC formátumba történő konvertálásához? Buta kérdés, de kell-e foglalkoznom a beállításokkal, vagy a program automatikusan kiválasztja a megfelelőket?
Hordozható lejátszóval, fülhallgatóval, otthoni körülmények között hallgatnám a zenét.
Köszönöm. -
borges7
tag
Én ezt [link] használom, FLAC-nál nem nagyon kell állítgatni semmit szerintem, a leírásban is ez van: "Don't worry about quality of FLAC files! FLAC is a lossless format so the decoder output always exactly matches the original encoder input. FLAC encoder settings don't affect quality, only file size and encoding speed."
Hozzászólok Aktív témák
- Kormányos topik
- Android felhasználók OFF topikja
- PayPal
- Synology NAS
- Bloodborne (PS4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Xbox Series X
- [Re:] TP-Link HS110 – egyszerű belépő egy okosabb otthonba
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Corsair CS550m 80+ Gold tápegység (550W, Fél-moduláris, 1 év garancia)
- Majdnem Féláron! Steelseries Siberia 650 gamer fejhallgató
- DELL OptiPlex 9020 USFF HTPC | i5-4570S 4x3.20 GHz | 8GB | 120GB-1TB SSD/HDD | HD4600 2GB DP | SZÉP
- Ezt a gépet nem teszed az asztal alá [gamer PC]
- Fotó Nyomtató Canon SELPHY CP1200+Patron és papír (Újszerű, karcmentes)