Hozzászólok Aktív témák

 • ---Lasali---

  Közösségépítő

  Hát ami veszteségmentes tömörítés, és össze nem hasonlítható az mp3 al meg wma-al, szóval amit érdemes lenne rajta hallgatni, az a flac, meg az ape. Ezeket össze hasonlítva az eredeti audio cd minőségével elvileg nem lehetne hallani különbséget. De persze létezik ezekből is elcseszett, túlvezérelt, recsegős, hang hullám vágott rip.
  Aztán próbálhatsz ac3 as 5.1 es koncert felvételeket, meg van egy két zenekar akinek van ilyen "kiszínezett" 5.1 re felkevert kiadványa. Ennek a bitrétje hasonló egy flac al, szóval ha minél több csatorna szól egyszerre, akkor a minőség erősen csökken csatornánként, mp3 szintre. Persze attól függetlenül optimális marad, mert együtt hallod ilyenkor végeredménybe ugyan úgy.
  Egyébként ha stereo jelet küldesz neki, akkor ajánlom hogy úgy állítsd be, hogy a hátsó szatellitekre rátükrözze. Így jobban betölti a teret a zene, és nagyobb élményt ad, meg ugye nagyobb teljesítményt is. Ha lenne egy audigy kártyád, ott a stereo surround opcióval ezt ugyan úgy el lehet érni, és akkor a center is szól, monoba a két csatornát vegyítve.

  Egyébként ez a kérdés kicsit nem ebbe a topicba való volt.

Hozzászólok Aktív témák